Peste 150 kg de rechizite strânse în campania umanitară “Penarul cu vise și bucurii”

Raluca Dumitrică
penarul-cu-vise-si-bucurii-totul-despre-mame

Copiii beneficiari ai programului SOS Satul Copiilor București vor primi peste 150 kg de rechizite din partea sponsorilor campaniei umanitare „Penarul cu Vise și Bucurii”, inițiată de Gabriela Maalouf (gabrielamaalouf.ro), consilier dezvoltare personală și expert programare neurolingvistică, și a comunității de părinți și bloggeri care au răspuns apelului umanitar lansat de Gabriela. Campania s-a desfășurat împreună cu BILLA România și Carrefour România în perioada 1-8 septembrie 2016, și a beneficiat de un eveniment de închidere pe 9 septembrie.

În cadrul evenimentului „Penarul cu Vise și Bucurii” au participat reprezentanți SOS Satele Copiilor România, printre care Carmen Brumă, Director Departament Atragere de Fonduri și Comunicare și Lucian Mustață, fost beneficiar al programului SOS Satul Copiilor București, actualmente antreprenor, reprezentanți din partea sponsorilor campaniei, în persoana Ralucăi Mihăilă, Director de Marketing BILLA România, precum și inițiatoarea campaniei, Gabriela Maalouf și invitata sa, Dr. Ruxandra Constantina, medic nutriționist.

„Penarul cu Vise și Bucurii este o campanie ce a luat naștere din dorința de a ajuta copiii care au cel mai mult nevoie de suportul comunității din care facem parte cu toții. Părinții alocă un buget anual achiziționării rechizitelor pentru copii, dar de această dată mi-am dorit ca noi toți, în calitate de părinți și nu numai, să ne îndreptăm atenția spre copilașii minunați care au nevoie de educație și susținere permanentă, copiii cu condiții familiale deosebite,” a declarat Gabriela Maalouf.

“Le mulțumim tuturor celor care au contribuit la un start de an școlar mai fericit pentru copiii din cadrul SOS Satele Copiilor România. Sponsorilor, comunității de părinți care ne susțin, jurnaliștilor și bloggerilor care preiau mesajele organizației noastre, precum și organizatorilor campaniei. Ne aducem astfel aportul cu toții în a-i învăța pe oameni să fie mai generoși și mai responsabili, bineînțeles știind și ce să ceară înapoi ca rezultate pentru contribuțiile și donațiile lor – copii cu condiții speciale dar care devin prin educație, cetățeni valoroși pentru societatea în care trăiesc,” spune Carmen Brumă, Director Departament Atragere de Fonduri și Comunicare SOS Satele Copiilor România.

”Investiția în copii și în educație și mai mult decât atât, asigurarea de șanse tuturor celor care vor să învețe, dar nu o pot face, din cauza lipsurilor materiale, este o misiune în care credem și care motivează participarea noastră în cadrul campaniei Penarul cu Vise și Bucurii. Suntem onorați să facem parte dintr-un proces care considerăm că va influența în bine ziua de mâine”, declară Raluca Mihăilă, Director de Marketing BILLA România. 2

“Am crescut în cadrul marii familii SOS Satele Copiilor România, la Casa Nr.7 și am beneficiat de întregul sprijin al organizației de-a lungul copilăriei și adolescenței mele. Am reușit să-mi depășesc condiția și să am în prezent propria mea companie IT, cu 10 angajați. Pentru mine totul a fost posibil cu ajutorul educației. SOS Satele Copiilor România este casă pentru acești copii o perioadă, dar este important ca ei să învețe să prindă aripi și să se descurce în viață pe cont propriu. Școala le oferă această oportunitate. Rechizitele primite astăzi sunt valoroase pentru începutul lor de an școlar și doresc să le mulțumesc în numele tuturor acestor copii, oamenilor care au participat la campanie,” declară Lucian Mustață, antreprenor.

Evenimentul de închidere a campaniei „Penarul cu Vise și Bucurii” a însemnat și susținerea unor ateliere practice pentru dezvoltarea emoțională a copiilor. Acestea au fost:  un atelier practic de Pregătire a pachețelelor sănătoase pentru școală, desfășurat împreună cu mamele și copiii din programul SOS Satul Copiilor București și susținut de Dr. Ruxandra Constantina, un atelier de origami Construim avioane de hârtie, construim vise, pentru copiii din clasele 3-4, susținut de Gabriela Maalouf, in cadrul căruia copiii și-au scris pe avioane de hârtie cele mai frumoase vise și le-au lansat apoi în aer, și un atelier de dezvoltare personală cu discuții libere despre educație, motivație și perspective cu elevii claselor 7-9, susținut de Gabriela Maalouf.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa