Limbile străine în dezvoltarea atenției copilului tău

TOTUL DESPRE MAME

Una dintre cele mai bune modalități prin care îl poți ajuta pe copilul tău să-și dezvolte atenția este învățarea unei limbi străine. Ellen Bialystok explică în cartea sa “Bilingualism in Development: Language, Literacy and Cognition”, cum se întâmplă acest lucru: „deoarece copilul trebuie să jongleze, tot timpul, între două limbi, beneficiul acestei experiențe duce la un control mare asupra atenției și inhibiției.  Pe scurt, copilul învață să ignore informațiile irelevante sau înșelătoare care interferează cu activitatea pe care este focusat”.

Ceea ce reușește copilul bilingv este să manipuleze interferențele din altă limbă când vorbește cu un grup de oameni ce folosesc limbi diferite.  Din acest motiv, nu este de mirare că un copil care crește bilingv prezintă o dezvoltare accelerată a atenției selective, în comparație cu un copil unilingv.

Alege învățarea prin joacă!

Dar cum alegi pentru cel mic cea mai bună opțiune din multitudinea de variante existente pe piață? Cel mai bine ar fi să încerci să îmbini utilul cu plăcutul, mai ales atunci când decizi ca copilul tău să învețe limba engleză de la o vârstă fragedă. Să nu uităm însă că cei mici, nu învață doar o limbă străină, ci se dezvolta în același timp și ca oameni, așa încât ei vor învăța și un set valoros de cunoștințe de viață transmis prin intermediul limbii engleze. La English Kids Academy, poți alege cursuri pentru cel mic în funcție de vârstă, cu metode de învățare prin intermediul muzicii, al jocului sau al dansului, încă înainte de împlinirea vârstei de 3 luni. English Kids Academy este divizia International House specializată în predarea limbii engleze pentru copii. English Kids Academy, prin International House Bucharest, este singurul centru acreditat de pregătire a profesorilor în predarea limbii engleze pentru copii și adolescenți, curs de calificare a profesorilor moderat de Universitatea din Cambridge.  

Cea de-a șaptea ediție a Balului Britanic

Unul dintre evenimentele marcante din domeniul educație care se desfășoară annual la București, organizat de English Kids Academy pentru copiii care studiază limba engleză este Balul Britanic. Ediția de anul acesta a avut loc pe 8 iunie, în grădina Hotel Caro. Așa cum era de așteptat, Balul Britanic s-a remarcat și de data aceasta ca fiind un eveniment de succes, bucurându-se de prezența unui auditoriu numeros și select. La ediția din 8 iunie 2018 au fost peste 800 de participanți.

Excelența sa dl. Paul Brumell, Ambasadorul britanic în România, la Balul Britanic

Încă de la început, Balul Britanic a beneficiat de sprijinul Ambasadei Marii Britanii la București, bucurându-se de atenția Casei Regale a Marii Britanii.  Și în acest an, Excelența Sa Domnul Ambasador Paul Brummell, Ambasadorul britanic în România, s-a bucurat alături de invitații și participanții Balului.

„Bucuria foarte mare nu este neapărat datorată încă unei ediții de succes a Balului Britanic. Sigur că nu putem ignora acest aspect, însă mai tare ne bucură și ne motivează interesul tinerilor pentru studiu, dorința lor de a învăța o limbă străină încă de la vârste fragede. Suntem onorați că putem fi parte din acest proces, că și cu ajutorul nostru, acești copii au șansa unei vieți mai bune,” a declarat Mihai Laurentiu Gânj, Președinte English Kids Academy.

Copiii iubesc limba engleză!

Balul Britanic este un eveniment educațional și cultural de elită, în cadrul căruia copiii cu rezultate excepționale la limba engleză sunt premiați și au parte de o experiență de neuitat cu o mulțime de surprize. La evenimentul din iunie, copiii s-au bucurat de prezența unor artiști celebri: CRBL, Maia Mălăncuș, Cvartetul Anima, Drum Circle si Orlando Petriceanu, artistii Operei Comice pentru Copii din București.

Parteneri implicați în organizarea evenimentului: Albalact, Aqua Carpatica, Betty Ice, Caravana Photobooth, Cartemma, Carturesti, Coca Cola, Editura All, Editura Niculescu, ETi, Franke, Fundatia Sensiblu, Fundatia Vodafone, Game Dev Academy, Happy Cinema, Humanitas, Ideal Board Games, Ifantis, Kinderpedia, La Molisana, Lego Romania, Lucian Caffe, Magnolia, Med Experts, Mega Image, Metropolitan Life, Mobila Moll, Moviplast, Opera Comică pentru Copii, Oraselul Cunoașterii, Rin Grand Hotel, RPG, Santal, Selgros, Scoala Intuitext, Siviero Maria, Tupperware, Twinings, Vavian Pharma, Vertical Spirit.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa