Creșterea armonioasă a copiilor. Cum îi pot ajuta părinții (P)

Ileana Mirescu
scris pe

Voi știți ce fac copiii voștri în fiecare zi, fie că sunt supravegheați, fie că nu? Cresc și se dezvoltă! 😊

Așa este copilăria: se dezvoltă creierul, mușchii, oasele, organele. Iar uneori copiii se plâng de durerile specifice de creștere, care apar la membre, mai frecvent la picioare și mai ales la finalul unor zile solicitante din punct de vedere fizic: când copilul a alergat, a făcut sport etc.

Cred că fiecare știe deja că există curbe de creştere pentru copii, în funcţie de vârstă şi de sex. Iar dacă nu le aveți încă, vă las aici link-ul, de unde le puteți descărca: https://www.who.int/tools/child-growth-standards/standards.

Aceste curbe sunt instrumente esențiale în evaluarea stării de sănătate a celui mic și sunt realizate de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Marcând pe grafic înălțimea și greutatea copilului, în funcție de vârstă, ele te ajută să compari ritmul de creștere al propriului copil, față de media unui copil sănătos.

Pentru o creștere armonioasă a copiilor, voi, ca părinți, este important să țineți cont de nevoile speciale de nutriție, care includ un aportul crescut de minerale, vitamine și microelemente.

De ce copilul nu crește cum ar trebui?

Dintre cauzele care pot perturba creșterea armonioasă a copilului, tulburările endocrine sunt cele mai impactante, dar nicidecum cele mai frecvente. Doar un mic procent, de 2,5% dintre copiii cu statură mică sau prea mare suferă de astfel de boli.

Factorii uzuali care își pun amprenta asupra creșterii sunt:

  • dieta necorespunzătoare (subnutriția, consumul frecvent de produse de tip fast food, prăjite, semipreparate, dulciuri…),
  • parazitozele intestinale cronice,
  • îmbolnăvirile frecvente,
  • tratamentele uneori agresive etc.

În toate aceste situații apare cu ușurință carența de vitamine și minerale, mai ales dacă copilul nu consumă suficiente fructe și legume.

Ce poți să faci pentru creșterea armonioasă a copilului tău?

Este important să menții legătura cu medicul pediatru/ medicul de familie, pentru a detecta din timp tulburările de creștere și a stabili cauzele.

Vitaminele, mineralele și microelementele sunt esențiale pentru dezvoltarea fizică și cognitivă a copiilor. Ele îi ajută să își păstreze o imunitate sănătoasă, pentru a preveni îmbolnăvirile. Tot ele susțin vindecarea și refacerea rapidă după boală. Medicul și farmacistul vă pot îndruma în alegerea unor siropuri pentru copii, cu vitamine, minerale și microelemente.

Ce este gama Energotonic junior®?

Extractele din muguri și mlădițe pot să aducă beneficii importante pentru sănătatea copilului tău. De aceea, PlantExtrakt a creat Energotonic junior®, gamă specială, adresată copiilor. Spunem că este specială deoarece sunt soluții și siropuri cu extracte naturale din plante adulte, dar și din muguri și mlădițe, cu eficacitate optimă și un grad bun de siguranță. Este specială și pentru că sunt produse realizate la rece: plantele sunt utilizate în stare proaspătă și nu sunt expuse la temperatură ridicată, pentru a-și păstra intactă toată forța vitală. Nu adăugăm nici un fel de colorant sau aromă artificială. Siropurile au gust, miros și aspect natural, plăcut, care se datorează bazei din suc de fructe de pădure și a plantelor din compoziție.

Poți apela cu încredere la terapiile naturale Energotonic junior®, pentru energia, tonusul și sănătatea copilului tău:

Energotonic junior® Vitamine – sirop natural realizat la rece, cuvitamine esențiale și zinc, combinate cu extracte gemoterapice de Brad și Porumbar; și extracte fitoterapice de Coacăz negru, Afin și Măceș. Energotonic junior® Vitamineeste singurul sirop care conține extract gemoterapic de Porumbar, eficient în întârzierile de creștere și dezvoltare la copii. Energotonic junior® Vitamineajută la ocreștere armonioasă și la imunitate sănătoasă.

Mod de utilizare:

Copii 1 – 3 ani: 5 ml x 2/zi. Copii 4 – 8 ani: 5 ml x 3/zi. Copii 8+ ani: 10 ml x 2/zi.

Energotonic junior® Paraziți sirop natural realizat la rece, cu suc din fructe proaspete de Afin, extract de Propolis, extract de Cimbru și extract din muguri florali de Cuișoare. Energotonic junior® Parazițisusține purificarea tractului digestiv și eliminarea paraziților.

Mod de utilizare:

Dimineața, înainte de masă. Se recomandă 3 cure succesive a câte 7 zile de utilizare, urmate de 7 zile de pauză.

Copii 2-12 ani: 5 ml x 1/zi. Copii 12+ ani:7,5 ml x 1/zi. Adulți: 10 ml x 1/zi.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa