Orzul verde, planta cu cea mai mare cantitate de vitamine, minerale și enzime, acum în două produse 100% românești: SOD NATURAL și OROSTIM HV

SOD NATURAL și OROSTIM HV sunt două suplimente alimentare care au în comun orzul verde. Și mai au ceva – sunt produse 100% românești.

Laura Udrea, redactor

Prelucrate la Institutul Cantacuzino, SOD NATURAL și OROSTIM HV sunt două suplimente alimentare, 100% naturale, care au în comun o plantă cu o compoziție impresionantă de vitamine, minerale și enzime – orzul verde.

Cunoscut și cultivat din cele mai vechi timpuri, orzul verde este o plantă cerealieră cu valoare nutrițională mare. Recoltat când este tânăr, orzul verde conține vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B12), vitamina E, vitamina C, precum și o mare cantitate de fier, calciu, mangan, magneziu, molibden, zinc, cupru, bioflavonoide, polizaharide, polipeptide și clorofilă, care sunt ușor asimilate de organismul uman.

Comparativ cu alte alimente sănătoase, orzul verde este vedetă în ceea ce privește conținutul de substanțe cu rol terapeutic. Orzul verde conține:

  • de peste 10 ori mai multă vitamina B1 decât spanacul;
  • de peste 7 ori mai multă vitamina C decât portocalele;
  • de peste 23 de ori mai multă vitamina B7 (biotină) decât laptele;
  • de peste 11 ori mai mult calciu decât găsim în lapte;
  • de peste 25 de ori mai mult potasiu decât în banane;
  • de peste 250 de ori mai multă vitamina A decât în salata verde.

SOD NATURAL sau sucul de orz verde

SOD NATURAL, supliment alimentar produs de Institutul Cantacuzino

Făcut după nevoile noastre, crescut în pământ românesc, SOD NATURAL este un supliment alimentar cu rol antioxidant care oferă tot ce are mai bun extractul de orz verde. Sucul de orz verde este preparatul care reușește să păstreze nealterate toate proprietățile curative ale acestei plante.

Alternativa comercială, naturală și la fel de eficientă este SOD NATURAL, un supliment alimentar produs de Institutul Cantacuzino. Denumirea de SOD vine de la superoxid dismutază, o enzimă care poate revitaliza celulele organismului, reducând rata lor de distrugere de către radicalii liberi de oxigen.

SOD NATURAL este un produs buvabil (care se bea). Acest supliment alimentar, cel mai puternic antioxidant de natură enzimatică existent pe piață, poate fi achiziționat din farmacii sau din magazinul on-line al institutului. O cură de suc de orz verde presupune administrarea a 2-4 fiole de 5 ml pe zi, timp de 30 de zile, cu jumătate de oră înainte de masă. Fiola se agită ușor înainte de a fi spartă, iar produsul se ține puțin în cavitatea bucală, amestecându-se cu salivă înainte de a fi înghițit.

Este un produs natural, care nu are contraindicații. O salată lichidă ce conține foarte multe substanțe nutritive care te energizează.

Ștefania Dascălu, fitolog în cadrul secției de produse fitoterapice a Institutului Cantacuzino

Cu toate acestea, copiii sub 12 ani și femeile însărcinate ar trebui să ceară sfatul medicului pentru administrarea acestui supliment alimentar.

OROSTIM HV, pulbere de orz verde și un cocktail de bacterii

OROSTIM HV 125 este recomandat copiilor de la 3 la 7 ani, iar OROSTIM HV 250, tuturor peste 7 ani

Este tot un supliment alimentar care se administrează oral și care susține buna funcționare a sistemului imunitar. Este antioxidant. Datorită combinației dintre pulberea de orz verde și cele 15 tulpini bacteriene, mărește capacitatea naturală de apărare a organismului.

Orzul verde (pulbere) este una dintre cele mai bune surse de hrană verde pentru celulele organismului. Conține vitamine, minerale, clorofile, enzime. În plus, OROSTIM HV conține și acea formulă polibacteriană care contribuie la creșterea nespecifică a rezistenței organismului în infecții.

Specialiștii recomandă administrarea de OROSTIM HV în sezonul rece. Este potrivit persoanelor care își desfășoară activitatea în colectivități, dar și celor care manifestă infecții respiratorii repetate. OROSTIM HV 125 este recomandat copiilor de la 3 la 7 ani. OROSTIM HV 250 persoanelor cu vârsta peste 7 ani.

O cură completă de OROSTIM HV durează 3 luni. Se administrează o capsulă pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. Se administrează timp de 10 zile pe lună, 3 luni consecutive. Produsul conține lactoză și nu este indicat pentru cei care știu că au intoleranță la lactoză. La copii, conținutul capsulelor poate fi introdus în lichide. Se poate utiliza împreună cu antibiotice.

Mariana Bucur, Șef Serviciu Asigurarea Calității

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa