Amalia Enache și Dragoș Bucurenci vor prezenta Hope Concert, un eveniment dedicat copiilor vulnerabili ai României

TOTUL DESPRE MAME

Hope Concert,  un eveniment dedicat copiilor vulnerabili ai României

Duminică, 10 aprilie, Ateneul Român va găzdui cea de-a patra ediție a Hope Concert, evenimentul cultural și caritabil organizat de Fundația Hope and Homes for Children România. Concertul, ale cărui bilete s-au epuizat încă din luna martie, va fi prezentat de Amalia Enache, jurnalist PRO TV, alături de Dragoș Bucurenci, purtătorul de cuvânt al organizației. La eveniment au confirmat participarea premierul Dacian Cioloș, prințesa Marina Sturdza, președinte onorific al Hope and Homes for Children, precum și alte numeroase personalități, care au ales să își arate astfel sprijinul pentru cei mai vulnerabili copii din România.

Amalia Enache este ambasador Hope and Homes for Children România de șase ani, perioadă în care a cunoscut zeci de copii și familii care au beneficiat de pe urma programelor organizației și a văzut schimbarea din viețile lor. Implicându-se activ, Amalia, atât ca jurnalist, cât și ca reprezentant al Hope and Homes for Children, contribuie la îndeplinirea misiunii organizației: închiderea instituțiilor de tip vechi din România și înlocuirea acestora cu un sistem bazat pe conceptul familial, la care se adaugă prevenirea separării copilului de familie. Toate acestea pentru că atașamentul, atenția individuală, iubirea și stimularea sunt esențiale pentru fiecare copil.

Mă doare fiecare strigăt disperat și mă întristează că oamenii vulnerabili din România speră doar la sprijin punctual, vreo pilă, vreo mediatizare, vreo campanie de salvare. Implicarea alături de Hope and Homes for Children România, o fundație care schimbă un întreg sistem de protecție a copilului, mă face să mă simt și eu de folos într-un domeniu în care, ca jurnalist, am tot observat în ultimii 20 de ani o nevoie acută de schimbări fundamentale. Experiența m-a învățat că se poate schimba din temelii orice realitate care, deși cu multe probleme, pare de neclintit”, a declarat Amalia Enache.

Căminele de copii nu dispar doar pentru că noi refuzăm să ne gândim la ele. Ele dispar pentru că niște oameni încăpățânați ca cei de la Fundația Hope and Homes for Children refuză, de 18 ani, să accepte că un copil poate fi crescut într-o astfel de instituție”, a spus Dragoș Bucurenci, purtător de cuvânt al organizației, care se va afla alături de Amalia Enache pe scena Ateneului Român, în calitate de prezentator al Hope Concert.

Într-o alăturare inedită, Hope Concert aduce pe aceeași scenă muzica clasică, ritmurile pop și teatrul, apropiind astfel lumea copiilor care au nevoie de dragostea unei familii de cea a oamenilor care pot ajuta ca acest vis să devină realitate. Pe scena Hope Concert vor urca violonistul Alexandru Tomescu – ambasador Hope and Homes for Children, soprana Irina Iordăchescu, soliștii Dan Bittman, Paula Seling și Feli, pianistul Andrei Licareț și actorul Marius Manole, alături de Ansamblul Violoncellissimo, condus de Marin Cazacu. Compozitorii Dan Dediu și Cătălin Crețu au reorchestrat piesele muzicale din program într-o manieră inedită, adaptată pentru orchestra de violoncele.

Spectacolul din interiorul Ateneului va fi completat de un performance de street art al cărui protagoniști vor fi copiii de la Centrul de Plasament Pinocchio din Sectorul 3 și grafferii de la Sweet Damage Crew. Sâmbătă, 9 aprilie, copiii vor deveni mici artiști și vor desena pe panouri special amenajate în fața acestei clădiri emblematice din Capitală, sub îndrumarea celebrilor grafferi, iar desenele lor vor înfrumuseța cele două case de tip familial ce urmează sa fie deschise pentru ei în București de Hope and Homes for Children în 2016.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Filarmonicii ”George Enescu” și al Quartz Media Production. Susținător principal al evenimentului: Kaufland România.
Parteneri strategici: BRD Groupe Société Générale și ARVAL BNP Paribas Group.
Partener media principal: PRO TV.

Coproducători: Radio România Cultural, Radio România Muzical.

Eveniment susținut de: Adevărul, FIVE’S, Sansha, Gitana, Aqua Carpatica.

Parteneri media: Itsy Bitsy, Men’s Health, Esquire, Kooperativa 2.0, Observator Cultural, Q Magazine, Parents, Cațavencii, Marie Claire, Nine O’Clock, News.ro, VIP, Ziarul Metropolis, Actualitatea Muzicală, Tonica, The Institute, Societatea Muzicală, Acasă.ro, Decât O Revistă, Dilema Veche, HotNews.ro, CSR Media, Profit.ro, dela0.ro, Suntmămică.ro, Senso TV, Qbebe, Onlinegallery.ro, LiterNet, Tanănana, Cariere, Șapte Seri, Igloo, Mihaela Ivan, Societatesicultura.ro, Ziare.com, 9vremparinti.ro, Social Responsibility Magazine, Smart Woman, The Art of Living.

Despre Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la alternative bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Hope and Homes for Children România şi ale partenerilor săi, 5.542 de copii au fost scoşi din instituţii, 23.570 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 774 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.788 de copii au fost primiţi în centrele de zi, 664 de copii au fost primiți în regim de urgență şi 7.164 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children România. Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, 35.074 de copii au beneficiat de serviciile organizației Hope and Homes România, al cărei obiectiv este ca până în 2022 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la http://www.hhc.ro/.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa