Serena Williams a avut nevoie de cezariană de urgență

Anca Vlad

Tenismena Serena Williams, care apare pe coperta revistei Vogue din februarie 2018 împreună cu fetița ei, Alexis Olympia, a vorbit pentru prima dată despre problemele pe care le-a avut la naștere, care au dus-o într-o situație extrem de riscantă.

Celebra jucătoare de tenis, în vârstă de 36 de ani, a dezvăluit pentru prima dată faptul că după nașterea fiicei sale a fost obligată să suporte mai multe intervenții chirurgicale. Ea a declarat pentru Vogue că problemele au început atunci când inima micuței Alexis a început să bată mai rar în timpul travaliului, iar medicii au decis să recurgă de urgență la cezariană. „La început totul a fost minunat, apoi s-a transformat în ceva îngrozitor”.

Cheaguri de sânge în plâmâni și repaus complet pentru șase săptămâni

A doua zi după naștere, Serena a început să respire cu greutate și a spus personalului medical că se teme să nu aibă cheaguri de sânge în plămâni (ținând cont de antecedentele ei). I s-au administrat anticoagulante, dar, din cauza tusei puternice cauzate de embolia pulmonară i s-a desfăcut operația și abdomenul i s-a umplut cu sângele subțiat de medicația care inițial i-a salvat viața.

După ce i s-a instalat un filtru în venă ca să împiedice formarea altor cheaguri, sportiva a fost nevoită să stea la pat în primele șase săptămâni de viață ale fiicei ei.

„Am fost încântat să schimb scutece, dar faptul că eram neputincios și nu o puteam ajuta pe Serena făcea ca totul să fie rău”, a declarat Alexis Ohanian, soțul Serenei.

În săptămânile de după nașterea fetiței, Serena Williams a lipsit din peisajul media, fiind văzută în public abia pe la jumătatea lunii octombrie 2017când dailymail.com a obținut fotografii cu ea și Preston Bailey, un organizator din nunți din New Orleans.

Ea și Alexis au mers în fața altarului o lună mai târziu, iar la ceremonie au participat,  printre alții, Beyonce, Ciara și Eva Longoria.

Serena Williams a recunoscut că postura de mamă e mai provocatoare decât cea de jucătoare de tenis

„Uneori am impresia că o să clachez, că nu o să o pot face față. Aceeași atitudine negativă o am uneori și pe terenul de tenis. Asta sunt….”. „Am clacat însă de nenumărate ori sau m-am enervat din cauza plânsului… apoi m-am întristat că m-am enervat… apoi m-am simțit vinovată. Cum să fiu tristă când am un copil atât de frumos? Emoțiile astea mă înnebunesc!”

Pe lângă soțul ei, Serena este ajutată și de mama ei, Oracene, cu fetița. „Așa a fost de când era mică. Trebuie să învețe s-o ia mai ușor”, a spus mama sportivei, care-și dorește ca fiica ei să fie un părinte bun. „Sunt convinsă că atunci când își va relua viața sportivă totul va fi mai bine”.

Copila, la fel de celebră ca părinții ei

Alexis Olympia are deja 203.000 de fani pe Instagram – în timp ce tatăl ei are 244.000 –, iar apariția pe coperta revistei Vogue ar putea să crească numărul celor care îi urmăresc postările.

Serena spune că micuța pare fascinată de meciurile de tenis, dar că „nu aș vrea să fie supusă mereu comparațiilor. Este foarte multă muncă, iar eu am renunțat la multe. Nu regret, dar uneori sunt curioasă cum ar fi fost viața mea dacă nu aș fi ales tenisul. Mi-ar plăcea ca fiica mea să aibă o viață normală. Eu nu am avut…”.

Sportiva care anunțase anterior că va participa la Australian Open a declarat la începutul anului 2018 că revenirea pe teren va trebui să mai aștepte.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa