Paște în natură. Idei de excursii și activități în aer liber

Anca Lupescu
Paste in natura alaturi de familie
Dacă vremea permite, ieșiți la aer curat alături de cei mici. Foto: Shutterstock

Sărbătorile pascale vin cu zile libere, mese în familie și, dacă vremea este frumoasă, cu poftă de ieșit în natură. Fie că plănuiești o excursie de o zi pentru puțină mișcare în aer liber, un picnic cu cei dragi în mijlocul naturii sau activități în curte ori parc pentru întreaga familie, Paștele este o ocazie perfectă să te bucuri de primăvară.

Destinații în natură aproape de București

Pădurea Băneasa

Fie că ieșiți în aer liber înainte sau după masa de Paște, Pădurea Băneasa este locul ideal pentru plimbări în natură aproape de casă. Pădurea Băneasa se află în nordul Capitalei și puteți să vă plimbați prin ea fie cu bicicleta, fie pe jos. 

Domeniul Mogoșoaia

Aflat la 15 km de București, domeniul Mogoșoaia este perfect pentru o zi de activități după masa de Paște. De la plimbări cu bicicleta, trotineta sau rolele, până la sporturi nautice sau activități sportive precum badminton sau tenis, suprafața parcului este perfectă pentru orice tip de mișcare. Puteți chiar să faceți un picnic sau să va jucați board games la iarbă verde. 

Pădurea și Lacul Snagov

Un loc senzațional pentru o excursie de zi în familie este Lacul Snagov, aflat la aproximativ 25-30 de km de București. Snagovul este cel mai mare lac din România, după Razlem, cu o lungime de 16km și o suprafață imensă de 600 de hectare. Pădurea Snagov este locul perfect pentru plimbări în natură, pe jos sau bicicleta, iar dacă ai puțin noroc, te poți întâlni cu fazani, căprioare, cerbi sau pisici sălbatice.

CITEȘTE ȘI: Minivacanța de Paște – ce activități poți face cu copilul în aceste zile

Unde poți petrece Paștele în mijlocul naturii

Maramureș

Pentru familiile care vor să petreacă Paștele într-un cadru de poveste, Maramureșul este locul ideal. Puteți profita de minivacanța de Paște pentru a sta câteva zile în mijlocul naturii într-un cadru de poveste. Zonele rurale oferă peisaje desprinse din basme, iar activitățile sunt dintre cele mai distractive și animate, mai ales pentru copii. De la învățatul meșteșugurilor până la încondeierea ouălor de Paște, o sărbătoare aici nu se compară cu nimic altceva. Tradițiile sunt vii, iar locurile sunt spectaculoase. Nu rata Cimitirul Vesel sau Breb, satul de suflet al prințului Charles.

Băile Herculane

Cea mai veche stațiune turistică din țară și una dintre cele mai importante stațiuni balneare cu regim permanent își așteaptă vizitatorii de Paște anul acesta. Situată în sud-vestul României, la o altitudine de 168 de metri, Băile Herculane este locul care va fi atât pe placul adulților, cât și pe placul copiilor. În plus, puteți face excursii în natură spre rezervațiile naturale Domogled-Cheile Carașului, Cheile Nerei-Beușnița, cascadele Bigăr și Beușniței, Peștera Comarnic, Lacul Dracului, Ochiul Leului sau Parcul Natural Porțile de Fier.

Moeciu

Un alt punct de interes turistic este comuna Moeciu, aflată în depresiunea Brașovului, la doar câțiva kilometri de Castelul Bran. În zonă vei găsi peisaje spectaculoase, perfecte pentru plimbări, distracții sau chiar picnicuri în aer liber alături de familie. De Paște, bucură-te de tradițiile locului și cazează-te la o pensiune. Vei avea parte de preparate tradiționale, iar după masă poți vizita obiective turistice precum Cheile Râșnoavei sau Cheile și Peștera Dâmbovicioarei.

CITEȘTE ȘI: Cum era Paștele în satul copilăriei mele, unde tata era preot, și cum încerc să transmit tradițiile copilului meu

Activități în aer liber pentru întreaga familie

Vânătoare de ouă în natură

Organizează o vânătoare de ouă în curte, într-un parc sau chiar într-o pădure. Porniți cu toții în aventură pentru a găsi micile ouă de ciocolată. După căutări intense și efort, meritați cu toții o gustare delicioasă. În plus, copiii se vor simți stimulați de puțină competiție.

Proiecte creative de Paște, realizate acasă

Lasă creativitatea copiilor să strălucească cu proiecte de lucru manual pe tema Paștelui. Amenajează un colț de lucru în curte (sau luați cu voi cele necesare pentru a face asta în parc) cu materiale precum hârtie colorată, lipici, foarfecă și carioci. Idei simple pot fi decorarea coșulețelor de Paște, realizarea de măști cu iepurași sau pictarea ouălor în modele vesele. Aceste activități îi vor ține ocupați pe cei mici și vor aduce distracție în familie.

Întrecerea ouălor de Paște

Organizează propriul concurs de rostogolit ouă în curte sau într-un parc! Folosește ouă fierte tari (sau ouă din plastic, dacă vrei să eviți mizeria) și provoacă membrii familiei să își rostogolească ouăle pe iarbă folosind doar linguri. Poți amenaja chiar și un traseu cu obstacole pentru un plus de distracție. Este un joc potrivit pentru toate vârstele și va stârni multe râsete în timp ce toți încearcă să ajungă primii la linia de sosire.

Picnic de Paște în familie

Pregătește un coș cu sandwichuri, fructe și gustări și porniți împreună spre un picnic de Paște. Fie că alegeți o pădure sau un parc din apropiere, o masă în aer liber alături de cei dragi transformă ziua într-o ocazie specială. Nu uita păturica și câteva bunătăți tematice de Paște, cum ar fi cozonac sau ouă de ciocolată.

 Cursa iepurașilor – în ștafetă

Pune pe toată lumea în mișcare cu o cursă de tip „bunny hop”! Creează un traseu în curte sau în parc și provoacă membrii familiei să ajungă la capăt sărind ca iepurașii. Pentru și mai multă distracție, poți adăuga obstacole sau provocări tematice, cum ar fi săritul prin cercuri sau echilibrarea unui ou pe o lingură. Este o modalitate excelentă de a consuma energia și de a vă distra împreună. Pregătește și un premiu pentru câștigător: poate fi un coșuleț cu bunătăți de Paște sau un ou gigant de ciocolată.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa