Pantofii ieftini pentru copii ajung să fie scumpi

Daniela Ionita

Cumpărarea de încălțăminte ieftină pentru copii ne costa în cele din urmă mai mult, atât pentru buzunarul nostru, cât și pentru sănătatea picioarelor lor. Și nu vorbim doar despre cumpărarea unui alt pantof atunci când se rupe. Dar costul pe care îl pot produce pe termen lung folosirea branțurilor, pantofilor ortopedici, traumatologii… din cauza pantofilor low-cost și, de asemenea, suferind în picioarele micuțului tău. Pentru toate acestea, recomandarea noastră este să cumpărați adidași baieti de calitate.

Nu putem nega că ochii noștri se îndreaptă mereu către design-urile care sunt la modă, datorită esteticii și modernității lor, iar pantofii „low-cost” știu multe despre asta. Dar avem dreptate să ne lăsăm purtați de tendințe în loc de calitate?

În mod clar răspunsul este nu, chiar dacă păcătuim din când în când pentru a „economisi niște bani”. Prin asta nu ne referim ca cheltuim un salariu intreg pe o pereche de pantofi sau ca sunt neaparat de marca. Astfel vom descoperi că un pantof nu este scump. Pur și simplu că este realizat cu materiale și piele de calitate, fabricat manual sau cu procese tehnologice inovatoare și cu forme potrivite pentru dezvoltarea corectă a piciorului. La asta adăugăm clar design, pentru că un pantof de calitate se adaptează și la tendințele și modele momentului.

Caracteristicile pantofilor pentru copii ieftini și de proastă calitate

Nu vă lăsați păcăliți vorbind despre „pentru că le cresc picioarele, cumpărați-le pantofi ieftini”. Picioarele sunt unele dintre cele mai importante părți ale corpului. Ele sunt cei care ne susțin toată greutatea și cele care ne vor ține pe picioare pentru tot restul vieții. Așa că vom avea grijă de ele încă de mici, începând prin a diferenția un pantof de calitate scăzută.

  • De calitate inferioară. Pantofii ieftini pentru copii au în principal acest preț din cauza calității lor proaste. Prin aceasta nu ne referim doar la materialele cu care sunt realizate. Dar și disconfortului datorat absenței caracteristicilor pe care trebuie să le aibă un pantof potrivit.
  • Utilizarea materialelor sintetice, materiale plastice, plumb. Toate aceste materiale dăunează sănătății piciorului, producând ciuperci din cauza umidității, transpirației și aerației slabe. Vezicule sau răni de la frecare pe călcâi.
  • Durata scurta. Un pantof ieftin pe termen lung este scump așa cum am menționat pentru că nu au aceeași durată sau rezistență ca unul de calitate. Tălpi desprinse, părți necusute, vârfuri decojite… Un pantof care îți va rezista câteva săptămâni, oricât de ieftin ar fi, este scump pentru că te obligă să-ți cumperi rapid altul.
  • Absența contraforturilor, șabloane anatomice, forme adecvate. Pantofii ieftini pentru copii nu au toate aceste caracteristici necesare la pantofii pentru copii, provocând deteriorarea picioarelor și puțin confort.
  • Fabricat în China sau în țările subdezvoltate. Cu toate acestea includem sclavia muncii, exploatarea și condițiile precare.

Indiferent de utilizare sau tipul de pantof, alege întotdeauna calitatea

Pe langa toate acestea, trebuie sa tii cont si de materialele si caracteristicile in functie de tipul de pantof. Un pantof de calitate nu trebuie să fie doar cel pe care îl purtăm în fiecare zi și la orice oră. Acum vă vom spune de ce. Nu acordați importanța pe care o merită papucilor de casă sau pantofilor de apă? Orice încălțăminte purtată de un copil sau de tine trebuie să fie de calitate. Fie ca este acasa, mergi la plaja sau o porți în zile ploioase.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa