O polițistă argentiniană, aflată în timpul programului, a alăptat un bebeluș abandonat

Anca Vlad
Credit foto: Marcos Heredia
facebook

  O polițistă argentiniană patrula în Spitalul de Pediatrie Sora Maria Ludovica din Berisso când a auzit un bebeluș care plângea. A știut imediat că acesta era un „apel” la care trebuie să răspundă, informează cnn.com.

  Ofițerul Celeste Jacqueline Ayala a devenit de puțin timp mamă și din acest motiv a înțeles numaidecât că micuțul plânge de foame și trebuie hrănit. După ce a cerut acordul cadrelor medicale, ea a luat copilul în brațe, s-a așezat pe un scaun și l-a alăptat.

  Gestul l-a luat prin surprindere pe colegul lui Celeste, care a scos însă telefonul, a imortalizat momentul și l-a postat pe Facebook. În scurt timp, imaginea a adunat peste 100.000 de vizualizări.

  „Vreau să fac public acest gest de dragoste și omenie pe care colega mea l-a făcut astăzi cu acest bebeluș”, a scris Marcos Heredia.

  Incidentul  în care a fost implicată o polițistă argentiniană și un bebeluș

  Totul s-a întâmplat într-un spital din orașul Berisso, pe 14 august 2018, zi în care, conincidență sau nu, în Argentina este „Ziua Națională a Femeii”.

  Imaginea a început să facă furori pe internet la scurt timp după postare. Marcos Heredia a declarat pentru CNN că nu știe de ce personalul spitalului nu a hrănit bebelușul. Conform Yahoo, personalul spitalului s-a referit la micuț ca fiind „murdar și mirosind urât”. Cei de la CNN au mers la spital, dar Celeste nu a dorit să vorbească în fața jurnaliștilor.

  Poliția din Buenos Aires a declarat printr-un comunicat de presă că angajata lor a discutat cu cadrele medicale înainte să alăpteze copilul și a făcut-o abia după ce a primit permisiunea. Se pare că bebelușul fusese luat de lângă mama lui în urmă cu puțin timp, dar poliția nu a făcut public motivul.

  Urmarea acțiunii polițistei

  Datorită gestului ei, Celeste Jacqueline Ayala a fost promovată. „Vrem să-i mulțumim în persoană pentru gestul spontan, plin de iubire, pe care l-a făcut pentru a liniști bebelușul”, a scris pe Twitter Cristian Ritondo, ministrul securității din provincia Buenos Aires. „E un polițist de care suntem mândri. Un ofițer de care avem nevoie”.

  Și pompierii voluntari din Berisso, unde activează și Celeste, au lăudat-o public, susținând că „acțiuni ca ale acestui cadet ne umplu de mândrie și ne obligă să ne dublăm eforturile pentru binele comunității”.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa