O asistentă medicală s-a reîntâlnit după 28 de ani cu un prematur pe care l-a îngrijit la naștere

Mihaela Călin
scris pe

O asistentă medicală din California nu l-a uitat niciodată pe Brandon, un copil prematur, pe care l-a îngrijit la începutul carierei sale. Ea s-a reîntâlnit 28 de ani mai târziu cu pacientul ei, acum medic în același spital cu ea, se relatează pe www.eu.usatoday.com

Printr-o postare care a explodat pe Facebook, Spitalul de Copii Stanford a anunțat că asistenta medicală Vilma Wong i-a recunoscut numele lui Brandon Seminatore, atunci când acesta a făcut gărzi la Spitalul din San Jose, în calitate de medic rezident pediatru.

Brandon Seminatore s-a născut în 1990 la Spitalul de Copii Stanford, la doar 29 de săptămâni de sarcină. El cântărea puțin peste 900 g și a fost îngrijit în secția de terapie intensivă de asistenta medicală Vilma Wong. Acum Brandon este în al doilea an de rezidențiat la secția de neurologie pediatrică, la Spitalul de Copii Lucile Packard, Stanford.

”Tatăl său era ofițer de poliție?”

„Dând timpul înapoi, Vilma a recunoscut, după aproape 30 de ani, numele lui Brandon, în timp ce el făcea gărzi la spitalul nostru. Ce memorie!” se scria în postarea de pe Facebook.
Vilma Wong, în vârstă de 54 de ani, a declarat pentru „The Mercury News” că a văzut pe cineva care vizitează pacienții și care nu s-a înscris la cabinetul asistenților. L-a întrebat cine este, iar numele lui i-a sunat familiar. După ce i-a pus mai multe întrebări, Brandon i-a spus că s-a născut prematur în același spital.

Ea s-a gândit atunci că își aduce aminte de el și l-a întrebat dacă tatăl său era ofițer de poliție. „S-a lăsat o tăcere imensă „, a spus ea. „Atunci m-a întrebat dacă sunt Vilma”.

L-a recunoscut dupa aproape trei decenii

După ce s-a născut, Brandon Seminatore a petrecut 40 de zile în secția de terapie intensivă, ieșind din spital sănătos, la 2 kg și 300 g. Wong spune că Brandon are aceiași ochi negri și aceeași expresie alertă ca atunci când era bebeluș.

Vilma Wong spune că iubește ceea ce face și că nu are de gând să iasă la pensie. „Să am șansa, mai târziu în viață, să mă întâlnesc cu copiii pe care i-am îngrijit, face acest job plin de satisfacții. Aceasta este răsplata mea, ca asistentă medicală”, a spus ea.

Postarea spitalului a atras mai mult de 700 de comentarii, sute dintre ele de la părinți și alți profesioniști în domeniul sănătății, care lăudau abilitățile și dedicarea Vilmei Wong.
„Vilma a fost asistenta fiicei mele, pur și simplu o iubesc!” a scris Monica Rodriguez Regalado. „Are un loc foarte special în inimile noastre!”

Brandon Seminatore a declarat pentru „Mercury News” că nu știe cu certitudine, dacă săptămânile petrecute în secția de terapie intensivă, când era bebeluș, au avut vreun rol în decizia sa de a deveni medic pediatru. Dar a fost impresionat de Wong.
„Întâlnirea cu Vilma a fost o experiență fantastică”, a spus el. „Îi pasă atât de mult de pacienții ei, încât a reușit să-și amintească numele unui pacient de acum aproape trei decenii”.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa