Fă shopping la tine în şifonier şi află că hainele pot fi prietenele tale!

Raluca Dumitrică
Gabi Urda | Totul despre mame
Gabi Urdă te poate ajuta să te regăseşti vestimentar
Gabi Urda | Totul despre mame
Gabi Urdă te poate ajuta să te regăseşti vestimentar

Poţi face şi tu un slalom sigur prin şifonier, cu specialistul Gabi Urdă, care te ajută să alegi personalizat

Când am aflat că dulapul urmează să-mi fie atent cercetat de un specialist, respectiv de stilistul Gabi Urdă, parte a primei campanii Parenting PR intitulata “Eşti unică. Alege personalizat”, am îngheţat pentru câteva zeci de secunde. Nu mi-a fost teamă că o să mă critice, pentru că eu văd critica ca pe-un alt punct de vedere din care se poate învăţa mereu ceva util, ci de altceva. Mi-a fost teamă că stilistul, care nu putea fi decât la fel de antipatic şi de fioros precum fashion-editorul Miranda Priestly din Diavolul se îmbracă de la Prada, o să-mi scoată de pe umeraş, cu dispreţ, zecile de rochii frumoase care mi-au înseninat zilele în ultimii ani, spre a fi aruncate. Parc-o şi vedeam că va strâmba doct din nas la vederea lor şi că-mi va spune: Ce-i cu toate astea? De ce-ai cumpărat atâtea şi atâtea rochii??? Eşti mamă, iar mamele trebuie să fie responsabile! Tu de ce nu eşti responsabilă?

Un stilist cu stofă

Dar pentru că lucrurile nu sunt întotdeauna ca în închipuirile noastre triste, stilistul care mi-a vizitat dulapul şi casa n-a avut nicio legătură cu rolul interpretat de Meryl Streep, dimpotrivă. Pe lângă faptul că şi-a prezentat fără ostentaţie cunoştinţele, prin discurs şi sfaturi, a fost un om cald, volubil, prietenos şi vesel, cu care am rezonat instant, lângă care mi-a făcut o realmente plăcere să stau de vorbă despre pasiunea noastră comună, moda, şi care n-a pus la ieşire, în tomberonul de lângă casă, niciuna dintre rochiile mele la care ţin atât de mult. Discutând, mi-a readus aminte că hainele sunt o prelungire a temperamentului şi a personalităţii noastre, iar alegerea lor spune multe despre noi, convingându-mă şi mai mult că pot în continuare să comunic ceva şi prin intermediul lor.

O experienţă ce merită încercată

După întâlnirea atât de agreabilă cu Gabi, i-aş sugera oricărei mame să încerce o astfel de experienţă. Mai ales unei mame care simte că maternitatea a produs o confuzie în stilul său vestimentar, uneia care ar vrea să facă o schimbare, dar nu ştie care este direcţia corectă în care să se îndrepte, ori alteia care are nevoie de aprobarea unui specialist că e pe drumul cel bun. De exemplu, pe mine (nu din dorinţa de a mă face să mă simt bine) m-a asigurat că nu e nimic nesănătos în a iubi hainele, dar într-un altfel de mod, mai puţin frivol şi mai aplecat către poveste, istorie, parfum. Mi-a mai dat încredere în prietenia asta a mea cu textilele şi mi-a confirmat că stilul meu, pe care îl consideram dificil de definit din pricina apetenţei mele pentru articole eminamente diferite, din perioade opuse de timp şi cu croieli şi culori dintre cele mai surprinzătoare, poate fi şi el încadrat într-o tipologie: eclectismul.

Gabi este o persoană extrem de firească, dar şi una care poate înţelege nebuniile de moment sau încăpăţânarea cu care eu, cel puţin, m-am lipit de anumite articole şi am dorit să le multiplic frumuseţea prin extensii care să le pună în valoare. Observaţiile ei sunt fine şi pertinente, sfaturile sunt prietenoase şi dublate nu numai de bun gust, fler şi experienţă, dar şi de cunoştinţe temeinice care se pot capăta numai în urma studiului. Pentru că, la fel ca orice altă artă, şi moda se poate studia, şi fericiţi sunt cei care apucă să vadă mai departe de o bucată de material colorat, peste care s-a aplicat un nasture, un fermoar sau un buzunar potrivit numai pentru mărunţiş sau o batistă stingheră.

Campania “Eşti unică. Alege personalizat” inițiată de Ana Nicolescu și Ioana Predoiu prin Parenting PR îşi propune să scoată în evidenţă faptul că fiecare dintre noi are resursele necesare sa fie „amazing” cu ce a fost înzestrată de natură şi cu ce are la îndemână prin casă. Cei 4 specialişti din domenii diferite implicaţi în acest proiect, Gabi Urdă, consilier vestimentar, ce vine cu conceptul “Shopping la tine în şifonier”, pune pe listă bugetul, timpul, scoate ce e demodat, ce nu se potriveşte din dulap şi le oferă mamelor o nouă imagine în concordanţă cu forma corpului şi preferinţele lor vestimentare, Sînziana Iaru, make-up artist, care se ocupă de “Make-up concept for moms”, Dr. Ruxandra Constantina, ce va fi “Doctor pentru supermame”, şi Claudia Buneci, consilier în nutriţie, al cărei concept este “Green-up your life”, au menirea de le a aduce mai multă bucurie mamelor, care îşi pot acorda timp personal zilnic, bine manageriat, potrivit bugetului fiecăreia şi în completarea activităţilor stufoase zilnice.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa