Salopeta, articolul care le scoate pe mame din încurcătură

Raluca Dumitrică
Salopeta Jennifer Morisson | Totul despre mame
Alege o salopetă elegantă dacă mergi la un eveniment şi nu vei da greş!

Printre rochii, fuste şi tricouri, bluze şi jeans, salopetele încep să-şi facă timid simţită prezenţa în garderobele mamelor. Deoarece sunt un articol care se poate purta cu uşurinţă, nonşalant, şi la a cărui accesorizare trebuie să contribui puţin de tot, iată câteva ceva despre salopetă şi motivele pentru care ar trebui să investeşti şi tu într-o astfel de piesă!

Istoria salopetei

Salopeta este unul dintre acele articole de îmbrăcăminte care poate să ne stârnească tot felul de sentimente contradictorii. O poţi iubi sau urî iremediabil de la prima vedere, sau poţi capăta o afinitate pentru ea pe parcurs, dar mai ales după ce îi afli povestea captivantă.

Salopetele îşi au originea în echipamentul dintr-o singură bucată purtat de paraşutişti la începutul secolului trecut şi au fost concepute cu scopul de a-l proteja şi încălzi pe posesor. Deşi utilitatea lor în acest segment a fost dovedită instant, o persoană vizionară a trecut cu mult succes salopeta într-un alt plan. Salopeta fashion, aşa cum o ştim noi, a fost inventată de Florentine Thayat, în anul 1919, fiind un articol vestimentar care a şocat la vremea respectivă. Reinventări ale salopetei au reuşit să creeze artistul rus Rodchenko, dar şi faimoşii designeri Elsa Schiaparelli sau Emilio Pucci (el însuşi un fost pilot, participant în cel de-al doilea război mondial sub rangul de căpitan).

Salopete de legendă

Una dintre cele mai renumite salopete este cea creată la nivel de desen de scriitorul-aviator Antoine de Saint-Exupéry, în cartea Micul Prinţ. Acesta a reuşit nu numai să scrie una dintre cele mai faimoase nuvele filosofice pentru copii şi adulţi din istorie, ci să şi facă din personajul central un adevărat simbol, schiţându-l pe acesta îmbrăcat într-o… salopetă.

Alte salopete celebre au fost cele din serialul Star Trek, salopetele lui Elvis, cea purtată de David Bowie în pelicula Ziggy Stardust, salopeta Madonnei creată de Domenico Dolce şi de Stefano Gabbana sau legendarele salopete galbene purtate de Bruce Lee în filmul Game of Death, respectiv de personajul April O’Neil în serialul de desene animate Teenage Mutant Ninja Turtles, difuzat în anii ’80. Toate aceste obiecte reprezentative ne demonstrează că salopeta este mai mult decât o simplă haină, iar alegerea ei va fi cu siguranţă meomorabilă!

Salopetele, perfecte în sarcină şi în alăptare

De cele mai multe ori, când ne gândim la salopetă ne apare în minte imaginea une gravide, îmbrăcată într-o salopetă practică din denim. Acest lucru se întâmplă pentru că salopeta de blugi a fost extrem de populară în rândul viitoarelor mame în anii ’80, ’90, dar şi în prima parte a anilor 2000. Astăzi, există numeroase îmbunătăţiri ale designului salopetei de blugi, care a devenit o piesă confortabilă, modernă şi cu aspect cool, ce poate fi îmbrăcată nu numai în concediu, dar şi la serviciu, dacă îţi permite codul vestimentar. De ajutor în sarcină sunt şi salopetele din jereseu sau din batist, extrem de uşor de purtat, mai ales de către norocoasele care vor prinde trimestrul doi şi trei de sarcină în lunile cu temperaturi medii şi chiar ridicate.

În ceea ce priveşte alăptarea, o astfel de salopetă, prevăzută cu bretele, nasturi sau fermoar, uşurează momentele de alăptare şi face ca ieşirile în oraş alături de bebeluşul hrănit la sân să fie, din acest punct de vedere, foarte simplu de gestionat,.

Înlocuieşte rochia de seară cu o salopetă elegantă!

Fie că eşti sau nu însărcinată, dacă ai primit o invitaţie la un eveniment elegant, la care cel mai indicat ar fi să îmbraci o rochie lungă, sparge monotonia vestimentară şi ieşi în evidenţă alegând o salopetă! Salopeta are marele avantaj de a flata absolut orice siluetă, atât timp cât croiala sa maschează sau evidenţiază părţile corpului pe care vrei să le ascunzi, respectiv să le pui în valoare. Totodată, nu numai materialul din care este realizată salopeta, ci şi detaliile preţioase date de nasturi, curea sau alte aplicaţii strălucitoare o transformă într-o alegere foarte inspirată pentru evenimentul festiv. Aşadar, fă-ţi curaj şi îmbracă o salopetă!

Foto: lanonocueva.blogspot.com, fanpop.com, glamourmagazine.co.uk.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa