Nu tot ce este la modă e musai să fie purtat!

Raluca Dumitrică
Jennifer Hudson | Totul despre mame
Jennifer Hudson, intr-o pereche de mom jeans

5 trenduri discutabile care au revenit la modă

Jennifer Hudson | Totul despre mame
Jennifer Hudson, intr-o pereche de mom jeans

Suntem mame, tinere şi foarte tinere, informate și active, iar multora dintre noi le place (foarte) mult moda. Ăsta e şi motivul pentru care încercăm să ţinem pasul cu ultimele tendinţe ca să avem un look proaspăt şi adecvat, dar şi pentru că celor mici nu le displace să se mândrească cu mamele lor. Însă, nu ştiu cum se face, dar fix în această perioadă au reînviat nişte trenduri care au fost pe placul mamelor noastre şi pe care unele dintre noi le-am apreciat sau nu atunci. Iată cu ce forţă se întorc acum!

1. Mom jeans

Mom jeans nu mai au nevoie de nicio prezentare. Aceşti pantaloni din denim, născuţi pe la finele anilor ’70 – începutul anilor ’80 şi emblematici pentru perioada anilor ’90, au cunoscut resuscitări periodice în ultimii ani, ca acum să reintre cu mare tam-tam în vocabularul oricărei fashioniste. Blugii cu talia înaltă sunt de cele mai multe ori conici, şlițul se închide cu un fermoar lung și denimul din care sunt confecţionaţi este destul de rigid. Problema este că, deşi sunt atrăgători pentru noi prin însăşi prezenţa cuvântului mom din titulatură, ei nu se potrivesc chiar oricărei mame. Talia înaltă şi croiala fixă în jurul acesteia, dar şi pe şolduri, precum şi cracul evazat sau, dimpotrivă, extrem de strâmt al pantalonului avantajează un corp suplu, nişte picioare lungi şi un abdomen plat. Dar, dacă vă doriţi, totuşi, să purtaţi astfel de mom jeans, alegeţi-i pe cei drepţi de sus până jos, care riscă cel mai puţin să vă dezavantajeze total.

Cea mai sigură variantă, însă, este să purtaţi nişte boyfriend jeans, mai ales atunci când vreţi să fiţi nişte mame sub acoperire, pe care ceilalți copii de la şcoală sau de la grădiniţă să le ia drept nişte surori mai mari.

2. Pantofii şi sandalele à la Spice Girls

Mama mea s-a uitat cu încântare la acest tip de sandale şi pantofi care au luat cu asalt jumătatea anilor ’90, aducându-şi aminte cu emoţie de propriile încălţări ce i-au înfrumuseţat picioarele în urmă cu zeci de ani. Evident că în ’94, ’95 şi ’96 am fost şi eu extaziată de butucănoasele accesorii şi mi-am cumpărat câteva perechi distincte, cu care am făcut ceva furori la momentul respectiv. Acum, pe de altă parte, nu mai sunt chiar atât de încântată de revenirea acestor şenile în moda anului 2014, asta pentru că la un moment dat am avut ceva dificultăţi în a merge drept cu ele. Ba chiar am tras o căzătură sănătoasă încălţată fiind cu pantofii mei albaştri cu talpa cât casa, aşa că nici nu mi-aş mai cumpăra acum aşa ceva şi nici n-aş încuraja pe nimeni s-o facă.

Vreţi să vă aliniaţi tendinţelor şi să încercaţi măcar o dată experienţa unei astfel de perechi de încălţăminte? Optaţi pentru una cu talpă uşoară, care să nu va atârne în picioare ca pietrele de moară sau ca bila condamnatului şi cu care să fiţi sigure că veţi putea grăbi pasul în drum spre grădiniţă sau şcoală.

3. Trening

Cred că toată lumea ştie cât de populare au fost treningurile după Revoluţie şi câtă pasiune au stârnit. Cele mai cool erau cele obţinute de la magazinele cluburilor sportive din Bucureşti sau din ţară, iar „aroganţa maximă” în fashion era să îmbraci un trening original al unei mari echipe de fotbal (FC Barcelona, AC Milan, Real Madrid sau Manchester United). Astăzi, treningurile sunt mai mulate ca oricând, iar noi le cumpărăm pentru orele de sport ale celor mici sau pentru a merge la sală. Cu toate astea, ultima poză a faimoasei Rihanna, care a apărut într-un costum sportiv de mare angajament semnat de designerul Alexander Wang şi conceput de acesta special pentru brandul suedez H&M, ne spune că nebunia treningurilor e iarăşi la colţul străzii şi ne va acapara în curând.

Vă bate gândul şi nostalgia să vă cumpăraţi şi voi un trening? Alegeţi unul care să aibă cusături mai inteligent dispuse decât varianta Rihannei, făcut dintr-o combinaţie de bumbac şi materiale sintetice (asta pentru că etichetele cu 100% cotton sunt mai rare la această cartegorie vestimentară) şi feriţi-vă să-l purtaţi la mall sau când ieşiţi cu prietenele voastre la o cafea.

4. Fustă peste pantalon

N-am înţeles niciodată acest trend, nici măcar atunci când doamnele profesoare veneau iarna la şcoală înveşmântate aşa pentru că nu prea era căldură în calorifere, iar lor le era frig doar cu dres. Mai târziu, fusta care se punea peste pantaloni a căpătat dimensiuni reduse, ajungând să fie ca un şorţ de ospătar, şi a fost înglobată fără drept de apel în costumele de birou. Nu ştiu de ce designerii îşi doresc ca acest trend să revină pentru că şi atunci, dar şi acum mi se pare la fel de nereuşit.

Vă doriţi musai un volan din material textil în dreptul şoldurilor? Alegeţi o tunică sau o fotă extravagantă şi unică, pe care le puteţi asorta cu pantaloni. Nu neglijaţi nici o rochie, o fustă ori o salopetă cu peplum şi dorinţa de a avea propriul vălătuc în partea de jos a corpului vă va fi îndeplinită!

5. Cămăşile cadrilate înnodate în jurul taliei

Am avut şi eu o cămaşă aşa şi tare m-am mândrit cu ea, mai ales că la modă era curentul grunge, Nirvana şi frumuşelul Eddie Vedder de la Pearl Jam. Totul până când mi-am prins o mânecă fluturândă în uşa de la tramvai şi acesta a trebuit să plece din staţie, iar eu am fugit vreo câţiva metri pe lângă el, până s-a prins vatmanul de nenoroc şi m-a eliberat din robie. Chiar dacă personaje moderne ca Gwen Stefani, Kristen Stewart sau Cara Delevingne au purtat nu doar anul trecut, ci poartă şi anul acesta cu jemanfişism cămaşa cadrilată înnodată cu precizie în jurul taliei, eu aş cam zice pas. Dacă nu stăpâniţi foarte bine arta accesorizării, riscaţi să aveţi un aspect neîngrijit. Dar dacă sunteţi maestrele combinaţiilor, puteţi să-i mai acordaţi o şansă. Cu o singură condiţie: să fiţi atente când circulaţi cu mijloacele de transport în comun!

 

 

 

Foto: metro.co.uk, fashionsizzle.com, metronieuws.nl, pixiemarket.com, harpersbazaar.com.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa