Ai născut recent sau alăptezi? Iată cum te poţi îmbrăca la o petrecere elegantă!

Raluca Dumitrică
Rochie
Rochia cu talia ridicată alungeşte silueta
Haine pentru alaptat Totul despre mame
O fusta elegantă şi o camaşă simplă formează o ţinută cu care nu poţi da greş

Haine elegante pentru alăptat și pentru perioada delicată de după naștere

Suntem în plin sezon de nunţi şi petrecerile se ţin lanţ. Dar ce facem când vrem să onorăm invitaţiile primite îmbrăcându-ne cu ceva deosebit, iar silueta post-naştere sau faptul că alăptăm şi bebe vine cu noi ne limitează drastic opţiunile vestimentare? Există câteva soluţii elegante și fermecătoare şi pentru aceste situații!

Fusta elegantă şi cămaşa uni, o combinaţie grozavă pentru alăptat

Carolina Herrera, un renumit designer american de origine venezueleană, va rămâne în analele modei datorită combinaţiei banale, la prima vedere, de fustă elegantă de seară, mai mult sau mai puţin voluminoasă, şi cămaşă albă, fără imprimeu, pe care a introdus-o cu succes în colecţiile sale în urmă cu ani buni. Cămaşa preferată de Herrera este fie din bumbac, fie dintr-un amestec de fibre naturale care să dea şi un pic de luciu materialului, aşa cum sunt mătasea, poplinul sau chiar viscoza.

Această combinaţie insolită de fustă şi cămaşă este perfectă pentru mamele care alăptează şi care, fără prea mari eforturi, îşi pot pune copilaşul la sân. Şi, dacă vi se pare că cele două obiecte vestimentare nu sunt suficient de elegante, încercaţi să accesorizaţi cămaşa şi fusta cu nişte bijuterii deosebite şi cu o pereche de pantofi sau de sandale pe măsură, iar efectul final va fi unul care va rămâne cu siguranţă în memoria invitaţilor. Bineînţeles că vă puteţi juca la nesfârşit cu acest tandem fustă-top astfel încât să aveţi o ţinută elegantă din care să nu lipsească un detaliu preţios.

Alte variante vestimentare pentru mamele care alăptează

Tot pentru mamele care alăptează există rochiile cu fermoar pe mijlocul spatelui, ce se pot deschide uşor, sau rochiile cu decolteu amplu, care poate fi limitat vizual cu ajutorul unei broşe. Broşa va avea nu numai rol decorativ, ci şi practic, pentru că la momentul mesei o puteţi desface şi bebe va avea acces rapid la sursa de hrană şi de confort. Alte variante sunt rochiile sau topurile cu bretele mai late sau mai subţiri care se leagă pe umeri, rochiile sau topurile cu nasturi în faţă ori cu fermoar sau rochiile cu volane suprapuse, care pot avea o fantă specială sub volanul poziţionat în dreptul bustului. Dacă nu reuşiţi să găsiţi nimic asemănător prin magazinele reale şi nici în cele online, o vizită la un magazin cu metraje şi o întâlnire cu croitoreasa vă vor scoate din impas.

Kilogramele în plus dispar ca prin farmec cu mici trucuri

Rochie Totul despre mame
Rochia cu talia ridicată alungeşte silueta

Dacă nu alăptatul este problema principală, ci acele câteva kilograme în plus cu care ați rămas după naştere, atunci încercați să găsiți piese vestimentare care să le mascheze inteligent şi care să vă facă să vă simţiți şi bine, în acelaşi timp.

Materialele cu denumiri pompoase sunt exact materialale de care nu trebuie să te fereşti atunci când îţi cauţi o ţinută pentru un eveniment, pentru că tocmai aceste ţesături au un grad sporit de fluiditate, care permite corpului să arate bine. Lycra în amestec cu bumbac, jersey de mătase sau de bumbac, crepe-ul natural sau în amestec cu alte fibre se află printre materialele care fac casă bună cu o siluetă mai voluptoasă care nu a ajuns, încă, la forma anterioară sarcinii.

În cazul în care nesuferitele kilograme nu vor sub nicio formă să părăsească zona abdomenului sau a taliei, alege rochii cu croială baby-doll, care ştiu să păstreze secretul şi alungesc silueta.

 

Joacă-te cu accesoriile!

Accesoriile sunt de multe ori detaliul care reuşeşte să ne scoată din impas, atunci când vrem să ne personalizăm look-ul sau când vrem ca cei din jur să remarce şi altceva la noi, nu numai silueta mai rotunjoară.

Cercei voluminoşi Totul despre mame
O pereche de cercei extravaganţi poate fi punctul principal de atracţie

Un colier supradimensionat sau o pereche de cercei candelabru pot fi punctul de atracţie al unei ţinute, iar ochii privitorilor se vor concentra mai mult în această zona, spre bucuria noastră. Minuni poate face şi o curea interesantă, care conturează talia şi echilibrează elegant proporţiile. Şi încă ceva: nu uita de tocuri! Un toc cât de mic, chiar şi controversatul kitten heel, pe care cârcotaşii îl încadrează în categoria „nici cal, nici măgar”, dă o altă formă piciorului.

 

Aşadar, nu renunţaţi să mergeţi la o petrecere elegantă pentru că vă deprimă ideea că nu aveţi cu ce să va îmbrăcaţi. Soluţii există, doar timp de cutreierat magazinele să fie!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa