Sunt și haine care te fac să te simți bine, chiar imediat după sarcină. Care sunt și cum le alegi? Patru reguli de aur

Veronica Guzun, redactor

Ai născut recent și ești foarte bucuroasă că ai trecut cu bine de ”acel” moment, de acum încolo totul va fi mai simplu, îți spui, nu mai trebuie să te chinui cu hainele de gravidă și ușor-ușor vei putea să porți blugii strâmți de dinainte de sarcină. Dar, când ajungi acasă de la maternitate, constați că trupul tău, ceva mai puțin voluminos decât înainte nu arată nici pe departe gata să se strecoare în hainele tale obișnuite, ci tot către cele de gravidă trage. Și în acest caz, va trebui să ai răbdare cu tine, iar ca revenirea să nu pară înceată și plină de disconfort, mother.ly are patru sugestii în alegerea hainelor pentru proaspetele mame.

1. Atenție la țesătură

Un material de calitate se va așeza mai bine pe corp, în plus te vei simți mai în largul tău. Acum au loc adevărate furtuni hormonale care se joacă și cu temperatura corpului tău, așa că materialele care rețin căldura sunt nerecomandate. Alege materiale naturale, ușor de spălat și nu foarte subțiri sau transparente, pentru a-ți avantaja silueta.
Un alt detaliu ar fi să renunți, pentru o vreme, la hainele ce trebuie întreținute la curățătorie, pentru că nu vei putea să le ai la îndemână imediat. Alege în schimb haine pe care le poți spăla la mașină fără probleme. Bumbacul e la putere.

Descoperă colecţia de tricouri personalizate Mini-licious by AnTanTe şi TDM pentru a te simţi bine în pielea ta! Articolele noastre vestimentare pot fi purtate şi în perioda de după naștere!
Îţi oferim soluţii practice pentru a te simţi minunat! Colecţia Mini-licious – elemente mix&match pe care le poţi combina după preferinţele tale! Spor la cumpărături!

2. Atenție cum îți vine pe corp

Este o vorbă: între o haină ce stă perfect și una care se așează dezastruos e o diferență de doar 2 centimetri. Așadar, alege ceea ce îți vine bine pe corp, pentru că doar așa te vei simți confortabil, iar proporțiile corpului vor fi corecte. Tunicile sau bluzele și cămășile cu nasturi sunt de preferat puloverelor scurte. Pentru o zi obișnuită, poți apela la un tricou peste care pui un cardigan descheiat. Liniile verticale îți vor avantaja silueta și vor distrage atenția de la burtica postnatală. Asortează cu leggings, sau cu pantaloni și fuste cu talie elastică. Alege haine mai pe corp jos și mai drapate sus, așa vei alterna volume care te vor avantaja. Mută talia mai sub sâni unde torsul e mai îngust și vei crea iluzia unei siluete mai suple, acoperind în același timp rotunjimile din jurul burții.

3. Atenție la flexibilitate

După ce ai așteptat nouă luni să se nască, acum a venit timpul să te bucuri de copilul tău, să te poți apleca să-l săruți sau să-l iei în brațe. Vei vrea să fii promptă în a răspunde nevoilor lui: să-l schimbi, să-l hrănești. Deci va trebui să te apleci și să te ridici de nenumărate ori pe zi. Pentru aceasta e obligatoriu să ai un spate rezistent, dar și bluze comode pentru asemenea exerciții. O cămașă pe corp se va simți foarte curând ca o armură să îți împiedică mișcările. Așadar, ai nevoie de haine care să se adapteze ritmului tău, să imite ușor mișcările tale. Sunt de evitat materialele rigide și, din nou, hainele strâmte. Dacă alăptezi, alege bluze cu nasturi în față, pentru a nu fi nevoie să te dezbraci pe jumătate la fiecare masă a bebelușului.

4. Atenție la culoare (sau la lipsa ei)

Neutrele sunt salvatoare, dar nu doar bejul, ci și bleumarinul, negrul, albul, cremul sau cogniacul. Sunt niște alegeri pe cât se chic, pe atât de practice în combinații. Pentru pete de culoare, apelează la eșarfe și accesorii vizibile.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa