Garderoba de toamnă a mămicilor. Gabi Urdă: ”Recomand schimbări minore, dar cu efecte majore”

Veronica Guzun, redactor
gabi urda

Garderoba de toamnă este o preocupare majoră pentru mămicile care vor să-și exprime stilul și personalitatea prin haine și accesorii. Vremea rece este o binecuvântare: deodată, se dublează, chiar triplează numarul de instrumente cu care te poți juca. De la o rochie simplă și o pereche de sandale, trecem la o ținută din cel puțin patru elemente: rochie, dres, cardigan, trenci, pantofi etc. Cum le jonglăm cu efect ne ghidează Gabi Urdă, consultant de imagine.

Totul Despre Mame: De unde vine nevoia de a ne reînnoi garderoba cu fiecare sezon, deși avem dulapul plin?

Dulapul plin nu e o garanție că și răspunde nevoilor noaste. Odată cu scosul lucrurilor de vreme rece, încep și constatările – că doar avem mintea limpede și, încă, relaxarea verii – ce ramane cu noi, ce completăm și actualizăm, ce schimăm în stilul nostru vestimentar, cum ni s-a modificat silueta, cât de compatibile sunt nevoile noastre profesionale, emoționale cu garderoba noastră?

Totul Despre Mame: Putem aduce o notă proaspătă garderobei de toamnă fără să trebuiască să renunțăm la tot ce am purtat sezonul trecut?

Nu doar că putem, ci trebuie să facem asta. Fac parte din cei care nu încurajează consumerismul sau cumpăratul impulsiv. Este suficient să aducem cîteva accente noi care să ne actualizeze ținutele. Aceste accente trebuie intoduse folosind câteva mici trucuri și veți remarca imediat cum vă transformă apariția.

Totul Despre Mame: Despre ce trucuri vorbim?

Iată doar câteva:

  • Șalul supradimensionat din lână: Cât vremea este răcoroasă o să țină post de jachetă, apoi, peste geaca din piele, peste jacheta din făș subțire sau palton o să fie un alt strat protector, dar și decorativ. Căci, da, șalul supradimensionat nu doar că ne apără de frig, însă imprimeurile sale personalizează orice ținută.
  • Pantaloni din stofă cu iz retro: culottes, din cei ca o fustă pantalon, ori pantaloni din cei largi cu manșetă, cu pense, cu buzunare, mai către stilul garçon, căci toamna aceasta împacă confortul cu dichisul. Din stofă gri, neagră, brună sau pepit, ori din catifea onctuoasă în nuanțe de fructe de pădure: albastru indigo, albastru cerneliu, grena, vișiniu etc.
  • Curea din piele în tonuri brune: Un accesoriu cu personalitate, o curea de calitate, cu o cataramă frumoasă, căutată pe site-urile de vintage sau prin târgurile de designer, ori yard sale, o să împrospăteze orice ținută. În talia rochiilor, a pantalonilor de stofă sau a jeanșilor, dar și ca să înlocuiască cordonul unui trenci sau să marcheze talia unui palton sau a unei geci lungi.

Totul Despre Mame: Ne poți recomanda și niște piese care nu trebuie să lipsească din gardroba din această toamnă?

Aș începe cu puloverul gri: Vorbesc despre un tricotaj destul de ușor, croit lejer pe corp, care să aibă în compoziție cât mai multe fibre naturale (ca să nu se deformeze după câteva spălări). Poate fi purtat cu orice tip de fustă sau pantalon din stofă, cu jeans, dar și peste rochii din stofă. De asemenea, este un element ușor de stratificat: o cămașă dedesubt, un maiou ușor, un tricou, sub un sacou sau vestă etc.
Apoi, cămașa din jeans cu mânecă lungă: Îmi este greu să mă gândesc la o țesătură mai ușor de integrat în orice ținută decât denimul. Astfel că toată lumea poartă jeanși, însă mai puțină lume își indreaptă atenția către alte piese în afară de pantaloni. Cămașă din blugi cu o croială clasică și o culoare uniformă este o bună achiziție, pentru că o să vă servească și la birou în zilele de vineri, dacă o purtați cu pantaloni sau fuste din stofă, dar și in weekend cu un pulover și botine.
Și, desigur, o pereche de pantofi de inspirație bărbătească: că sunt loafers dintr-o piele groasă, Oxfords (cu șireturi) sau Monks (din cei cu catarame) cu o talpă solidă, aduc confort, dar și un aer chic, urban în garderobă. Pot fi purtați cu jeanși sau pantaloni conici din stofă, suflecați puțin cât să se intrezărească ciorapii cu buline sau un fir de lame la care adăugați cămașa de jeans și șalul maxi aruncat pe umeri precum o capă.

Totul Despre Mame: Ce alte detalii nu ar trebui să ne scape din atenție pentru o ținută cu adevărat impecabilă?

Aici am câteva recomandări pragmatice: E bine să revizuiți stocul de dresuri și să le înlocuiți pe cele rupte, pe cele scămoșate sau agățate, așa fustele și rochiile vor sta mai puțin în dulap și mai mult pe noi. Apoi, toamna este extrem de util un aparat de curățat scamele, îl veți folosi aproape zilnic. În final, un body sau un maiou care stă lipit de piele va ține cald mai ceva ca un pulover gros, la fel și straturile de haine, care devin astfel un instrument de reglare a temperaturii: e frig, mai pui un strat, e cald, mai scoți un strat.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa