Cum ne îmbrăcăm la petrecerea de Revelion?

Raluca Dumitrică
Acasa in familie
O petrecere în familie poate fi uneori varianta ideală
Tinute Revelion / Totul despre mame
Puţină strălucire de Revelion nu strică

Sugestii vestimentare pentru noaptea de trecere dintre ani, ca să păşim cu bine în 2017

Nostalgice sau nu după lunile care au trecut, iată că inevitabilul s-a produs: suntem în prag de Revelion, iar asta înseamnă pentru unele dintre noi bifarea ultimei petreceri din acest an. Dacă veţi lua şi voi parte la o astfel de petrecere care marchează trecerea dintre ani şi nu v-aţi hotărât încă cu ce să va îmbrăcaţi, încercaţi una dintre sugestiile de mai jos!

Petrecerile diferite cer ţinute diferite

Fiecare dintre noi are în dulap haine de tot soiul, pentru ocazii diverse, iar Revelionul poate fi una dintre aceste ocazii. Deoarece petrecerea de Revelion este una care se poate celebra în feluri diferite, şi noi trebuie să ne adaptăm ţinuta la tipul de petrecere la care urmează să mergem.

Dacă urmează să participi la o petrecere sofisticată, într-un restaurant elegant, atunci vă recomandăm să vă aruncați o privire peste aceste rochii de seară.
Dacă preferați o ținută mai confortabilă, puteți alege o combinaţie de top şi fustă lungă. Însă, dacă nici efervescenţa Revelionului nu vă poate motiva să atentaţi la haine colorate, atunci îmbrăcaţi rochia neagră preferată, căreia îi puteţi da o nouă înfăţişare prin bijuterii puternice din punct de vedere cromatic ori vizual sau printr-o pereche de pantofi extravaganţi.

Atunci când invitaţia este pentru o petrecere acasă la cei mai buni prieteni, lăsaţi rochia cea lungă în dulap şi alegeţi o ţinută mai lejeră, dar nu lipsită de aerul de sărbătoare. Aici intră aşa numita the little black dress (micuţa rochie neagră) sau rochiile de cocktail, dar şi piese elegante care se pot combina minunat cu altele casual. Iar, dacă faceţi Revelionul într-o cabană la munte, nu vă veţi îmbracă cu rochia cu spatele gol şi nici nu vă veţi pune pantofii cu toc de 10 cm, pentru simplul motiv că veţi risca să păreţi ridicole şi deloc adecvate peisajului de iarna desprins din povestea lui Heidi. Ce puteţi face este să va alegeţi haine comode, lejere ca petrecerea însăşi, nu însă pulovărul gros şi pantalonii de schi pe care i-aţi purtat deja la prânz.

Paiete, dar nu orice fel de paiete

Cum Revelionul e sinonim cu strălucirea, clinchetele de pahare de cristal pline cu şampanie şi ornamentele sclipicioase, paietele se încadrează perfect în acest peisaj. Mie îmi plac paietele, recunosc. Mai mici, mai mari, mai mate sau mai strălucitoare, paietele pot fi acel accent glam care condimentează o ţinută sau care îi conferă un anumit aer festiv. Mai recunosc, însă, că nu îmi plac orice fel de paiete pentru că, sunt sigură că nu v-aţi gândit niciodată la asta, nu toate paietele sunt la fel. Există şi unele cu aspect ieftin şi demodat, care nu sunt cusute pe ţesătura de bază, ci lipite pe un material 100% artificial şi de cea mai proastă calitate, care se întinde ca o peltea şi care face ca paietele să se deformeze sau chiar să se dezlipească. De preferat este să alegeţi piese ale căror paiete sunt atent şi dens cusute, astfel încât nu lasă să se întrevadă materialul textil folosit ca suport. Dacă nu vă surâde un articol vestimentar paietat în întregime, puteţi opta pentru piese care au mici detalii strălucitoare realizate din paiete sau din alte aplicaţii decorative.

Revelionul acasă, o variantă demnă de luat în calcul

Acasa in familie
O petrecere în familie poate fi uneori varianta ideală

După atâtea variante care mai de care mai fancy, probabil că unele dintre voi vor alege fără să clipească versiunea petrecerii Revelionului în propria locuinţă. O decizie uşor de luat în cazul părinţilor cu bebe mic acasă sau al celor care pur şi simplu vor să stea cu picioarele în sus şi să se odihnească când decibelii altora sparg pereţii şi vinul curge gârlă. Cea mai bună ţinută în acest scenariu? Pijamaua moale, obligatoriu un număr-două mai mare, ca să fie foarte comodă, papucii pufoşi sau o pereche de şosete călduroase. Iar ca accesorii puteţi opta pentru perna cea de toate zilele, pătura flocoasă şi o cană de vin fiert, băută alături de bărbatul din dotare, în timp ce copilul sau copiii dorm liniştiţi în dormitor.

Perioada reducerilor este un motiv de a face cumpărături înţelepte

După cele cîteva sfaturi îmi mai râmâne un singur lucru de subliniat: una dintre cele mai bune veşti ale finalului de an este că în aceste ultime zile de decembrie magazinele sunt pline de reduceri.

Rochie aurie Revelion / Totul despre mame
O rochie simplă aurie este perfectă pentru Revelion

Chiar dacă nu mergeţi la nicio petrecere sofisticată de Revelion anul acesta, nu strică să daţi o tură prin magazine, pentru că acum puteţi cumpăra la preţ avantajos acele articole după care aţi tânjit lunile trecute, dar preţul lor nu foarte prietenos v-a împiedicat să le cumpăraţi imediat. Totodată, acum puteţi achiziţiona aşa numitele piese atemporale, care constituie pilonii garderobei voastre şi care sunt reprezentate de articole ce nu se vor demoda cu siguranţă în următorii ani. Astfel de articole sunt cămaşa albă, un cardigan din lână ori din bumbac sau o pereche de pantaloni cu croială clasică. Nu uitaţi de rochia versatilă, pe care o puteţi accesoriza în mai multe moduri şi pe care o puteţi transforma, astfel, în piesă de zi sau de seară, de fusta dreapta, cu croială pix, dar şi de cizmele sau de ghetele cu finisaje impecabile şi care rezistă ca model şi calitate testului timpului. Luaţi în calcul şi partea care mie îmi place cel mai mult: în această perioadă nu numai hainele pentru adulţi sunt la reducere, ci şi cele pentru copii. Aşa că puteţi să cumpăraţi liniştite hăinuţe pentru cel mai mic personaj din familia voastră, chiar dacă singura măsură disponibilă în raft este cea care îi va veni peste unul, doi sau chiar trei ani. Deşi poate părea o decizie cât se poate de greşită, am încercat personal această variantă şi pot spune că aşteptarea a meritat, iar cizmele cumpărate la un sfert din preţul iniţial au fost atât de bune, încât au rezistat cu brio până la fetiţa cea mai mică, care le poartă acum cu la fel de mare drag ca surorile ei mai mari.

Pentru că acum sunteţi gata de Revelion, vă urez peterecere frumoasă şi un 2017 excelent, plin de sănătate, bucurii şi de mai mult curaj vestimentar! La mulţi ani!

Te-ar mai putea interesa