Cum îți dai seama că ai ales mărimea greșită la sutien. Trucuri ca să nu dai greș

Alexandra Constantin
femeie cu multe sutiene

  Rezultatele unui studiu recent arată că aproape 80% din femei aleg mărimea greșită la sutien. Noi îți spunem cum poți să-ți dai seama de această greșeală, dar și de ce trebuie să ții cont atunci când îți cumperi un sutien.

  Sânii nu intră bine în cupe

  Unul dintre semnele vizibile care arată că porți mărimea greșită la sutien este chiar faptul că sânii nu intră bine în cupele acestuia atât pe lateral, cât și în partea din față. Nu numai că nu te simți confortabil, ci nu este indicat ca sutienul să pună presiune asupra sânilor, potrivit www.familyshare.com. Așa că nu ezita și alege o mărime mai mare sau încearcă un alt model de cupă.

  Cum îți dai seama că ai ales mărimea greșită la sutien: l-ai prins la ultimul rând de cleme

  Ca un sutien să se așeze bine trebuie să îl închizi la ultimul rând de cleme – cred multe din femei atunci când își cumpără și poartă un sutien. Bine de știut este că acest lucru e greșit. După cumpărare sutienul trebuie închis la primul rând de cleme, nu la cel de-al doilea sau al treilea. Pe măsură ce trece timpul și el devine mai larg trebuie strâns mai mult.

  Banda din spate stă sub omoplat

  Cum știi că ai ales mărimea greșită la sutien? Unul dintre semne este chiar faptul că banda din spate a sutienului se așază exact sub omoplați. Indicat este ca ea să stea mai jos, mai aproape de mijlocul spatelui. Un alt lucru pe care pe care poți să-l faci este să lași mai largi bretelele laterale astfel încât banda din spate să se poziționeze mai jos.

  Cum îți dai seama că ai ales mărimea greșită la sutien: bretelele lasă urme pe piele

  Ai observat și tu când îți dai jos sutienul că bretelele acestuia îți lasă urme pe piele? Atunci trebuie să știi că asta se întâmplă deoarece ai ales mărimea greșită la sutien. În acest caz fie lași mai largi bretelele lui, fie îți cumperi unul cu o mărime mai mică a cupelor. Explicația este simplă: cu cât este mai potrivită mărimea cupelor cu atât sânii vor avea o susținere mai bună, iar bretelele nu vor mai lăsa urme pe piele.

  Rămâne spațiu între sâni și cupe

  Încă un semn care arată că ai ales mărimea greșită la sutien este chiar faptul că rămâne spațiu între sâni și cupele lui. De ajutor este să strângi bretelele laterale cât să fie confortabil sau să cumperi un sutien cu o mărime mai mică la cupe. Doar așa sânii se vor așeza mai bine în cupe.

  Cum îți dai seama că ai ales mărimea greșită la sutien: rămân urme pe spate

  Ți se întâmplă și ție să rămână urme pe spate după ce ai purtat sutienul? Atunci trebuie să știi că ai ales mărimea greșită. Chiar dacă nu este un lucru neapărat deranjant, bine este să-ți alegi un sutien cu o mărime mai mare sau să încerci să-l închizi la prima dintre cleme ca să fie puțin mai larg.

  Bretelele sunt mai largi

  Nu e nimic mai supărător decât să stai să tot ridici pe umeri bretelele sutienului. Încearcă să le strângi un pic mai bine până ajungi să te simți confortabil (să nu rămână spațiu mare între ele și piele), dar fără să afecteze modul în care stă banda din spate a sutienului sau să ajungă ca ea să stea prea strâns.

  Cum îți dai seama că ai ales mărimea greșită la sutien: niciunul nu ți se potrivește

  Chiar dacă este mult mai ușor să-ți alegi singură sutienele și să la probezi în voie la cabina de probă, nu ezita să mergi într-un magazin specializat în lenjerie și să ceri sfatul persoanei de acolo dacă observi că nici un sutien nu-ți vine bine. Consultantul în vânzări îți poate spune nu doar mărimea exactă, ci și tipul de sutien care ți se potrivește.

  Porți același sutien de mult timp

  Nu-ți mai amintești ultima dată când ai mers la magazin să-ți cumperi un sutien? Atunci este timpul să faci câteva cumpărături. „Numărul de sutiene pe care le ai, dar și calitatea acestora sunt aspectele de care trebuie să ții cont când vine vorba de schimbarea lor. Bine este ca sutienele să fie purtate cel mult un an, mai ales că după mai mult timp ele ajung să nu mai susțină la fel de bine sânii”, explică Bobbie Smithe, consultant vânzări în domeniul lenjeriei intime.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

   

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa