Cum alegi sutienul potrivit?

Iulia Mirică
sutienul-perfect-totul-despre-mame

Trucuri care te ajută să alegi sutienul potrivit

Alegerea sutienului potrivit înseamnă mai mult decât găsirea celui mai frumos model sau culorii tale preferate – atunci când alegi sutienul potrivit există implicații legate de sănătate și confort. Un sutien care nu se potrivește bine și oferă un sprijin aproape inexistent poate duce la deplasarea țesutului mamar, împingându-l sub braț sau aplatizândul în jurul peretelui sânilor. Sutienele care nu oferă un sprijin adecvat pot întinde țesutul mamar de-a lungul timpului, ceea ce va face ca sânii să se lase. În plus, va strica și aspectul celei mai frumoase rochii. Sutienul potrivit care oferă un sprijin bun te va ajuta să menții pieptul ferm și tânăr, doarece are un cuvânt important de spus în ceea ce privește modelarea și subțierea corpului pe sub haine. Știm că sutienele se regăsesc în diferite mărimi, care sunt alese în funcție de mărimea cupelor și cea a benzii de susținere, dar tu știi cum să le alege pe cele potrivite ție?

Ți-am pregătit un ghid cu câteva trucuri, care te pot ajuta să alegi mărimea corectă a sutienului pentru conformația ta. Iată care sunt acestea!

Trucuri pentru a alege sutienul potrivit

1. Sutienul ar trebui să se potrivească perfect, însă ar trebui să poți pune două degete sub banda elastică cu ușurință. Dacă partea din spate a sutienului se ridică sau trebuie să strângi bretelele în timpul zilei, atunci mărimea benzii sutienului este prea mare. Amintește-ți că poți regla întotdeauna închizătoarea din spate, la ce treaptă vrei, dar dacă nu reușești nici așa, va trebui să alegi o mărime mai mică.

2. Dacă alegi un sutien cu cupă plină, sânii ar trebui să-l umple complet, nu ar trebui să mai rămână spațiu gol în cupe. De asemenea, nu vrei nici ca pieptul să iasă din cupe, dar dacă este cazul, alege o mărime a cupei mai mare.

3. Clatină și leagănă brațele în jurul corpului. În cazul în care banda se ridică, iar pieptul începe să iasă în partea de jos, atunci sutienul este prea mare. Dacă se întâmplă acest lucru, încearcă să ajustezi bretelele sau să închizi sutienul la altă treaptă. Dacă nu funcționează nici așa, trebuie să alegi o mărime mai mică.

4. Dacă pare că te-ai îngrășat subit la spate atunci când porți un anumit sutien, înseamnă că acesta e prea mare. Sutienele supradimensionate se duc în sus și trag grăsimea de pe spate cu ele. Alege o mărime mai mică a sutienului, care va rămâne în centrul spatelui și nu va mai ridica grăsimea.

5. Dacă ești minionă, iar spatele tău e destul de micuț, și nu găsești un sutien care să se potrivească perfect conformației tale, poți încerca un sutien cu jumătăți de cupă. Acesta are armătura mai îngustă, astfel încât nu te va mai jena la axile.

6. Atunci când porți un sutien cu armătură, metalul ar trebui să stea plat pe stern. Dacă iese în afară, stă incomod sau se ridică, atunci ai ales o măsură greșită a sutienului. Există, de asemenea, și varianta sutienelor fără armătură, acestea fiind considerate de unele femei mai comode.

Citește și:
Transformările sânilor pe parcursul sarcinii, săptămână cu săptămână
Cum să pari mai slabă
Cum îţi recuperezi fermitatea sânilor?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa