Încălţăminte comodă. 7 modele perfecte pentru mame

Raluca Dumitrică
încălţăminte comodă espadrile
Încălțămintea trebuie sa fie comodă, practică, dar, dacă s-ar putea, și modernă. Iată 7 modele de încălţăminte comodă pentru mame!

Încălţăminte comodă. Cele mai șic și comode 7 modele de încălțăminte pentru mame active

Încălțămintea poate fi un subiect delicat pentru mame. Trebuie sa fie comodă și practică, dar, dacă s-ar putea, în același timp și modernă. Din fericire, în magazine există și astfel de modele de încălţăminte comodă dorite de mame. Iată care sunt cele mai comode 7 modele de încălţăminte pentru mame!

Încălţăminte comodă – 1. Balerinii

Delicaţi şi uşori, balerinii par a fi prima opţiune în ceea ce priveşte cumpărarea unei perechi de încălţăminte comodă pentru mame. Inspiraţi din încălţămintea folosită de dansatoare de la operă şi făcuţi celebri de franţuzoaicele şic care au ajuns să fie asociate cu acest tip de încălţăminte, balerinii nu sunt deloc complicaţi şi pot fi purtaţi cu uşurinţă de oricine. Ultra simpli, cu vârful rotunjit şi fără prea mari aplicaţii, în afara clasicului şiret decorativ mic din piele, elastic sau fundă grossgrain, balerinii pot fi făcuţi din piele naturală sau ecologică, dar şi din material textil şi se pot asorta cu succes la ţinute de toate felurile.

2. Pantofii Oxford

Aceşti pantofi cu aspect masculin se potrivesc perfect unei mame care are nevoie de o încălţăminte solidă, ce poate trece testul intemperiilor şi al frecuşurilor zilnice ce se pot ivi pe traseul casă-şcoală-serviciu-parc-magazin. Numele pe care îl au provine de la faimoasa instituţie de învăţământ din Marea Britanie, posedă ca semn distinctiv şireturile şi perforaţiile plasate pe bombeu, iar în cele mai multe cazuri pielea din care sunt fabricaţi este de cea mai bună calitate. Cei mai interesanţi pantofi Oxford sunt cei care au jumătate din vârf de altă culoare, ba chiar şi lateralele. Luaţi-vă o pereche de pantofi de acest fel şi nimic nu vă va sta în cale! 🙂

Încălţăminte comodă – 3. Mocasinii

Mocasinii, încălţăminte literalmente dintr-o bucată şi care a revenit puternic în modă, sunt atât de comozi, încât cine are ocazia să-şi introducă picioarele într-o astfel de pereche de pantofi are toate şansele să-i fie fan pe vecie. Iar dacă interiorul este din piele întoarsă, cu atât mai mult. De altfel, mocasinii sunt la origine o încălţăminte tradiţională din America de Nord, iar obiceiul iniţial de a fi confecţionaţi din piele s-a păstrat până în ziua de azi. Încălţată cu o pereche de mocasini, o mamă poate face multe, pentru că va avea viteză, comoditate şi va bifa un look contemporan.

4. Pantofii sport

Paleta modelelor pantofilor sport şi a brandurilor de la care se pot achiziţiona este atât de mare, încât nicio mamă nu are cum să rămână pe dinafară la acest capitol. De la pantofi concepuţi special pentru alergat, până la clasicii tenişi, bascheţi sau adidaşi, oferta este impresionantă, aşa că nu putem să spunem decât go for it! Copiilor le va plăcea în mod sigur să meargă cu voi undeva atunci când veţi avea în picioare cea mai cool pereche de pantofi sport.

Încălţăminte comodă – 5. Espadrilele

Espadrilele ne duc cu gândul la vară şi la o vacanţă mare fără de sfârşit. Varianta originală are talpă din sfoară şi un infinit grad de comoditate, aşa că sunt recomandate pentru drumurile lungi, eforturile susţinute de la locul de joacă, dar şi pentru o ieşire nesperată seara, la o terasă cu prietenele. La fel ca mocasinii, şi espadrilele sunt o încălţăminte tradiţională, de data aceasta purtată de nativii Pirineilor, iar în lumea hispanică sunt cunoscute şi ca alpargatas.

6. Sandalele cu talpă joasă

Pentru unele mame aceasta poate fi cea mai bună variantă de încălţăminte comodă în perioada sezonului estival. Aerisite şi practice, sandalele care ne ţin la nivelul solului se asortează cu rochiile şi pantalonii din dulapul mamelor, dar şi cu cele din garderoba copiilor. Alegeţi sandale romane, sandale semi-elegante sau tip Birkenstock şi vă veţi simţi de milioane.

Încălţăminte comodă – 7. Flip-flops

Cine n-are flip-flops, să-şi cumpere! Sunt încălţămintea pe care o înşfaci şi pleci şi care poate fi adaptată unor situaţii multiple pe perioada verii: în oraş, la mare, în excursii şi la shopping. Sunt perfecţi şi, deşi ai impresia că n-ai nimic în picioare, sunt rezistenţi şi fac faţă până şi asfaltului cu probleme din oraş sau de pe lângă.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa