Ajutor, nu-mi găsesc nimic de îmbrăcat!

Raluca Dumitrică
îmbrăcat-totul-despre-mame

Ce te faci când chiar nu îți găsești nimic de îmbrăcat?

Dacă ai auzit și tu expresia „n-am nimic de îmbrăcat” și ai avut impresia ca poate fi un moft, mai gândește-te o dată! Unele persoane chiar dau de greu când merg la cumpărături!

Avem în jurul nostru sute de magazine, zeci de branduri de îmbrăcăminte din toată lumea, dar se pare că este din ce în ce mai greu în ziua de azi să îţi poţi găsi ceva care sa îți vină chiar bine. Tristețea e maximă când descoperi ca nu găsești un singur articol de îmbrăcăminte care să îţi șadă aşa cum trebuie. Iată ce am păţit eu după ce am pornit într-o banală zi de sâmbătă la shopping, cu gândul să-mi cumpăr o amărâtă pereche de pantaloni.

Mărul discordiei: nişte nădragi

Totul a început în urmă cu o săptămână și ceva. Că tot a venit primăvara, am băgat și eu capul mai adânc în dulap, să văd care sunt piesele pe care să le scot la înaintare în acest sezon, şi am ajuns la concluzia că nu stau foarte bine la capitolul pantaloni. Aşadar, am plecat într-o sâmbătă la o sesiune de cumpărături care nu putea să fie altfel, decât rapidă (mă gândeam eu). Ba chiar îmi imaginam că totul se va derula atât de fulger, încât voi avea timp şi de alte lucruri relaxante în acea zi de weekend.

Nu mi-am închipuit nicio clipă că nu voi fi capabilă să-mi găsesc printre atâtea branduri existente o amărâtă de pereche de pantaloni. Deşi eram chitită să-mi iau unii care să semene cu cei cu croială chino, cu gândul că sunt uşor de asortat cu multe alte piese din dulapul meu, am lărgit paleta de modele atunci când am văzut că nu găsesc nimic de genul ăsta. Am fost dispusa sa îmi iau, în final, orice fel de model, doar să-mi vină. A fost imposibil.

Dificultățile cele mai mari

Problema numărul unu şi cea care m-a făcut să nu îmi văd îndeplinit visul de a avea niște pantaloni noi a fost dată de un detaliu simplu: silueta mea este una pară, ceea ce înseamnă că talia îmi este mică, iar şoldurile mai proeminente. Aşadar, pantaloni care mi-ar fi venit pe picior îmi erau imenşi pe talie. Varianta inversă ieșea din calcul, pentru că nu ajungeam să văd cum îmi sunt pe talie, fiindcă nu-mi intrau pe picior 🙂

O altă problemă a fost cea dată de lungimea cracului la pantaloni. N-am eu înălţime de model, dar am 1.70, iar pantalonii din magazinele testate (cu excepţia câtorva perechi de blugi pe care le-am găsit din întâmplare într-un magazin, dar care îmi erau uriași în talie) nu aveau lungimi diferite ale cracului, lungimi care s-ar fi putut potrivi unor oameni de înălţimi diferite.

Probleme conexe

Cu această ocazie nefericită în care am plecat la cumpărături şi m-am întors cu achiziţii noi doar pentru copii, că doar cineva trebuia să se bucure, nu?, am mai descoperit nişte chestii care m-au DERANJAT.

1. Cauţi o rochie cu un număr, două, mai mare decât măsura 36? O găseşti, dar scurtă, nimic peste genunchi. Pentru, că, nu-i aşa, mărimile cresc proporţional, dar asta înseamnă că numai pe lăţime, nu şi pe lungime. Pe lângă asta, o rochie mai lată și tot scurtă, pusă pe o siluetă pară n-are niciun haz. Ci doar plâns!

2. Ai o siluetă care nu se pupă cu standardul din reviste? Ghinion! Nu o să-ţi găseşti prea uşor ceva care să te şi avantajeze. Spre exemplu, dacă ai un torace mai lung, vei risca să apari mereu cu buricul la vedere, de zici că ai rămas blocată în moda fără sare şi piper a anilor ’90.

3. Vrei o rochie lungă, de seară, care să nu coste o căruţă de bani? Păi nu prea găseşti. Adică ai mai găsi, dar nu e lungă, e undeva aşa, până la fluierul piciorului. Iar dacă mai pui şi o încălţăminte cu toc, vei arata cam caraghios, deloc aproape de imaginea aia cu covorul roşu pe care o vezi pe la Top 10 mame cu stil.

4. Şi, dacă eşti dezamăgită de faptul că nu-ţi găseşti hainele dorite şi vrei să te refugiezi în lumea pantofilor, te anunţăm că nici acolo n-o să ai noroc, dacă eşti între numere, la fel ca mine. Pentru că, nu-i aşa, magazinele care să vândă şi încălțăminte ce are măsuri cu virgulă sunt puține de tot, iar acelea fac doar pe comandă.

Dar toată tevatura asta a fost bună la ceva, pentru că mi s-a aprins un bec și am găsit cea mai convenabilă soluție!

– Alo? Bună ziua, doamna croitoreasă! Mă primiți și pe mine mâine? 🙂

Despre haine am mai scris aici: De ce am 88 de rochii?

… dar și aici:

Viaţa fără cumpărături

Nu uitați să ne dați like pe Facebook, dacă nu ne-ați dat deja! Publicăm multe articole simpatice!

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa