5 trucuri de stil ca să pari mai slabă

TOTUL DESPRE MAME

  În trecut, femeile purtau corset pentru a-şi sublinia talia. Din fericire, în zilele noastre această piesă de tortură nu mai poate fi întâlnită decât în muzee, dar femeile caută în continuare haine care să le facă să pară mai slabe.

  Unele dintre noi au şolduri mai late, altele un bust prea generos, iar altele au rămas cu câteva kilograme în plus de la ultima sarcină. Nu este cazul să pierdem orice speranţă şi să refuzăm să ne privim în oglindă. Multe dintre defecte se pot remedia cu sport şi cu dietă, dar, până atunci, avem la îndemână garderoba inteligentă. Dacă reuşim să ne alegem hainele potrivite care să ne ascundă defectele, ne vom simţi bine şi sigure pe noi şi nu vom considera sportul sau dieta o corvoadă.

  Reguli ca să îți ascunzi defectele!

  1. Alege-ţi lenjeria potrivită. 7 din 10 femei se confruntă cu probleme în alegerea lenjeriei: bretelele sutienelor le lasă urme pe piele, cupele au un aspect încreţit, bustul se revarsă peste cupe şi lista poate continua. Dacă ai sânii mari, sutienele cu push-up trebuie evitate pentru că te vor face să pari mai plinuţă. Alege un sutien minimizer, care va trece neobservat pe sub tricouri şi va crea un efect general de siluetă armonioasă. De asemenea, poţi opta pentru lenjerie cu talie înaltă. Acest model îţi aplatizează stomacul şi îţi subţiază şoldurile.

  2. Nu purta haine prea mari sau prea mici. Când mergi la cumpărături, caută haine exact pe măsura ta. Cele care îţi sunt mici îţi vor dezvălui fiecare colăcel, cele care îţi sunt largi te vor face să pari mai plinuţă decât eşti în realitate. Cele mai potrivite sunt piesele lejere, din materiale fluide, care urmăresc liniile corpului fără să se lipească agresiv de ele.

  3. Black is the new black. Efectul de subţiere al hainelor negre este binecunoscut. Dacă nu ai suficient negru în garderobă, îţi mai poţi cumpăra câteva câteva piese, dar păstrează soluţia ţinutelor all-black pentru ieşiri în oraş şi pentru ocazii mai festive. Nu îţi face un obicei din a te îmbrăca în negru din cap până în picioare deoarece rişti să ai un aer cam trist.

  4. Alege decolteul potrivit. Rochiile şi bluzele cu decolteu în V sunt cele mai indicate dacă vrei să pari mai slabă. Ele lungesc partea de sus a corpului şi o subţiază. Evită decolteul orizontal sau în formă de bărcuţă pentru că îţi măresc umerii şi bustul.

  5. Apelează la dungile care slabesc. Dungile au fost la mare căutare în ultimele sezoane. Dacă îţi plac şi vrei să ai un look marinăresc, dar te temi că preţul plătit de silueta ta este prea mare, evită dungile orizontale şi optează pentru dungile verticale care îţi lungesc corpul şi te fac să pari mai subţire.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa