5 rezoluţii vestimentare şi de schimbare de imagine pentru 2015

TOTUL DESPRE MAME
Cumparaturi | Totul despre mame
Nu refuza sfatul prietenelor tale când mergi la cumpărături!
Cumparaturi | Totul despre mame
Nu refuza sfatul prietenelor tale când mergi la cumpărături!

Niciodată nu e prea târziu să schimbi ceva la capitolul imagine

Am trecut de jumătatea lui ianuarie şi poate că majoritatea dintre voi şi-a trasat deja liniile principale de dus la bun sfârşit pentru acest an. Aici se înscriu proiectele legate de familie şi job, concedii şi renovări de apartamente, slăbit, iubit sau orice altceva ce se înscrie la capitolul priorităţi.

După cum ziceam nu demult, eu mi-am propus în acest 2015, printre altele, să renunţ la cumpărăturile fără cap şi fără număr. Până acum m-am ţinut strâns de promisiune, pe cuvânt! Dar restricţionarea asta m-a făcut să-mi dau seama că trebuie şi pot să mai fac ceva la capitolul imagine, pe principiul carpe diem!

Iată cele 5 rezoluţii personale legate de imagine care te pot inspira şi pe tine pe parcursul anului!

1. Îmbracă-te cu hainele de duminică în orice zi a săptămânii

Bunica mea avea în casa ei o celebră şi intangibilă cameră din faţă, în care se afla un dulap înalt de nuc ce adăpostea hainele bune, de duminică. Nu ştiu dacă de la ea mi se trage, dar am observat că şi eu am în şifonier mai multe haine nepurtate, noi şi cu etichetă, pe care le păstrez pentru ocazii speciale. Anul asta am hotărât să le şoptesc tuturor acestor haine că fiecare zi a săptămânii poate fi o duminică, aşa că o să le port şi o să le dau şansa de a vedea lumina zilei mai des decât şi-ar fi închipuit. Bine, n-o să merg la supermarket cu rochia cu trenă, dar cât de cât aranjată aş putea merge, nu?
Te recunoşti în această ipostază? Încearcă să pui în aplicare acest sfat şi vei vedea că vei primi complimente din partea celor din jur și te vei simţi grozav de bine! Cine nu s-ar simţi bine atunci când fiecare zi e o sărbătoare?

2. Încearcă un parfum nou

Dacă te numeri printre femeile care şi-au descoperit parfumul preferat în urmă cu muuuuulți ani şi nimeni şi nimic nu te poate convinge să îţi laşi pielea să simtă şi alte pufuri ravisante, 2015 e anul în care trebuie să păşeşti apăsat în orice parfumerie îţi iese în cale. Încearcă noutăţile de pe rastelurile centrale, dă-i o şansă gamei de mirosuri care nu îţi făcea cu ochiul în urmă cu ceva vreme şi lasă-te sedusă de miresme nedescoperite. Nu uita că timpul are un cuvânt de spus în ceea ce priveşte parfumurile, aşa că ceea ce ți se părea cândva „nu, nu şi nu!” poate fi azi un hit.

2. Schimbă-ţi coafura

Să vezi fotografii cu tine mai tânără şi mai sprintenă este mereu o încântare pentu suflet şi pentru ochi. Dar să vezi fotografii cu tine şi cu aceeaşi coafură de când erai în clasa a X-a nu e chiar, hmmm, o bucurie. Uită-te în calendar, au trecut 15 sau chiar 20 de ani de atunci, lumea n-a stat în loc, de ce-ai face-o tu? Singurul motiv pentru care aş vedea de bun augur păstrarea aceleiaşi coafuri ca în anii adolescenţei este dacă în buletinul tău scrie că te cheamă Maria Dragomiroiu, dar nici asta nu este o scuză prea întemeiată.

Aşa că aruncă o privire prin reviste sau pe net, găseşte o coafură pe care ai putea s-o încerci, cere-i sfatul unui specialist de la salon şi go for it!

3. Renunţă la cumpărăturile impulsive şi fă shopping isteţ

Era o vreme când shopping-ul mă relaxa şi îmi aprindea toate beculeţele din minte, mai ales când vedeam undeva că scrie REDUCERI. După o raită prin magazine mă trezeam cu tot felul de plase pline cu drăgălăşenii de care nu aveam întotdeauna nevoie. Cum să rezişti să cumperi o caciuliță cu numai 19 lei, redusă de la 69, un top de 30 de lei, redus de la 150 (ohoooo!) sau o pereche de pantofi cu toc ameţitor şi preţ atrăgător, reduşi serios de la o suma cu trei cifre la una doar cu două?
Soluţia e să cumperi doar lucruri de care ai realmente nevoie şi care să nu acumuleze toate frustrările tale. Cumpărăturile impulsive de azi îţi vor aduce şi mai mulţi nervi mâine, aşa că mai bine te relaxezi cu fetele la o cafea, decât să dai iama prin magazine şi să-ţi goleşti rapid cardul.

4. Învaţă să-ţi împrieteneşti piesele din magazin cu cele din dulap

Ai văzut o fustă nemaipomenită în magazinul tău preferat şi te bate gândul să o cumperi? Gândeşte-te cu ce o asortezi. Dacă pentru a o purta e nevoie de nişte articole noi în culoarea aplicaţiilor de pe fustă, mai aşteaptă puţin. Învaţă să-ţi cumperi mai multe piese pe care să le poţi potrivi cu ce ai deja acasă, în loc să-ţi iei fel de fel de articole frumoase care cer alte cumpărături pe lângă. Mi-a trebuit şi mie ceva timp să-mi dau seama că am în dulap tot felul de extravaganțe pe care nu le-am purtat fiindcă n-am avut cu ce să le asortez şi nici n-am găsit până acum în magazine nimic care să se potrivească perfect cu ele. Bani irosiţi? Cam… da.

5. Nu da cu piciorul sugestiilor făcute de prieteni sau specialişti şi acceptă cât mai multe provocări

Ştiu că e destul de greu să concepi că nu eşti tocmai o specialistă în asortări şi stil vestimentar şi nu e absolut nicio problemă dacă nu eşti. Nu e chiar un domeniu fără de care nu putem trăi. Dar asta nu înseamnă că n-ai putea face mici paşi înainte spre o imagine mai bună şi mai coerentă. De aceea, nu refuza din start sfaturile prietenilor care par a stăpâni mai bine acest sector, dar nici ale specialiştilor. Totodată, încetează să mai spui nu la fiecare sugestie pe principiul „n-am purtat niciodată aşa ceva, de ce s-o fac acum?” Poate pentru că acum e întotdeauna un bun moment să te descoperi pe tine? Curaj, nici nu ştii ce pierzi!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa