Minivacanța de Paște – ce activități poți face cu copilul în aceste zile

Anca Lupescu
Cele mai distractive activitati de Paște cu cei mici
Idei de activități pentru zilele libere din perioada Paștelui. FOTO: Shutterstock

Minivacanța de Paște (18-27 aprilie 2025) este ocazia perfectă pentru a petrece timp de calitate alături de familie, iar atunci când ai copii, momentele de distracție devin și mai speciale. Pe lângă odihnă, zilele libere de Paște îți oferă oportunitatea să te conectezi cu cei mici. De la vopsirea ouălor și pregătirea bucatelor pentru masă, până la vânătoarea de ouă și picnicuri în natură, acestea sunt cele mai inspirate activități de făcut cu cei mici în minivacanța de Paște:

Activități de făcut cu copilul în minivacanța de Paște

Vânătoare de ouă de Paște

Una dintre cele mai populare tradiții din lume, care a început să fie iubită și de copiii din România, este vânătoarea de ouă de Paște. Organizează vânătoare în curte, în casă, în parc sau în spatele blocului, alături de copiii din vecini, și distracția va fi una pe cinste. Poți folosi oăua vopsite, ouă de jucărie, ornamentale sau de ciocolată. Ascunde-le bine în diverse locuri și la semnalul „start!” copiii pornesc în căutarea ouălor. Câștigă cel care găsește cât mai multe.

Organizează o cursă cu ouă și linguri

Această activitate îi va face pe toți să concureze pentru primul loc, alergând prin curte sau prin casă cu un ou fiert pe o lingură. Este o modalitate excelentă de a implica întreaga familie într-o provocare plină de distracție și foarte simplu de organizat. Tot ce ai nevoie sunt câteva ouă de Paște, câteva linguri și multă energie. Încearcă să nu îți scapi oul, altfel ești descalificat. Copiii mici se vor bucura de acest joc la fel de mult ca și adulții!

Distrați-vă vopsind ouă

Cel mai frumos mod de a petrece timp în familie de Paște este să vopsiți împreună ouăle. Amestecă colorant alimentar cu apă, pune-l într-un bol și scufundă oul. Apoi folosește vopsea sau markere pentru a desena pe ouă. Alternativ, folosiți abțibilduri pentru a face ouăle cât mai colorate și frumoase.

Faceți deserturi Paște

Nu există moment mai bun pentru a pregăti ceva bun. Fie că o pască, un cozonac, prăjitura preferată a copiilor sau o rețetă nouă, implică-i pe cei mici în prepararea dulciurilor. Lasă-i să frământe aluatul de cozonac sau pune-i să decoreze fursecurile.

Activități în aer liber

Paștele ortodox și cel catolic pică în acest an pe 20 aprilie, iar în această Duminică, majoritatea magazinelor, mall-urilor și a locurilor de joacă vor fi închise. Totuși, parcurile sunt deschise, așa că puteți ieși la picnicuri sau la jocuri în aer liber. Iată câteva idei:

Picnic în parc

După ce ați luat micul dejun, pregătiți un coș cu câteva ouă, felii de cozonac, apă, o pătură și jocuri. Mergeți la un picnic în parc pentru a vă petrece după-amiaza în aer liber. Luați câteva jocuri amuzante pentru distracție, o minge sau setul de badminton pentru a vă mișca în aer liber. Alternativ, puteți ieși la plimbare cu bicicletele înainte de a veni înapoi acasă pentru cină. 

La Biserică în noaptea de Paște

Mersul la Biserică pentru a lua lumină în noaptea de Paște este una dintre tradițiile pe care multe familii din România le păstrează și le respectă an de an. Dacă este cazul pentru familia voastră, mergeți împreună la Biserică în această noapte specială și vorbiți cu cei mici despre semnificația acestei sărbători. 

Grătar în aer liber

Există spații special amenajate în orașe și în împrejurimi unde poți face grătar în aer liber. Aduceți cele necesare, strângeți gunoiul, distrați-vă cu câteva jocuri de familie și relaxați-vă în această zi frumoasă.

Paștele la munte

Munte pensiuni și hoteluri oferă pachete turistice de Paște pentru întreaga familie. Pentru cei mici, alege un loc cu posibilități de a petrece timpul în aer liber la un loc de joacă sau poate chiar o piscină în interior. Faceți drumeții și plimbări în natură, ideale în acest sezon.

CITEȘTE ȘI: Tradiții de Paște în lume

Activități creative de Paște

Faceți felicitări de Paște

Un alt mod minunat de a petrece timp împreună este să faceți împreună felicitări personalizate de Paște. Puteți folosi hârtie colorată, abțibilduri, vopsele și diverse materiale decorative pentru a crea felicitări speciale pe care să le trimiteți celor dragi. Este o activitate care încurajează creativitatea și poate fi și o oportunitate de a le explica celor mici semnificația Paștelui.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa