La opt ore de la naștere a apărut în fața camerelor. Cum reușește Kate să fie în formă?

Anca Vlad
Photo: Tim Ireland, AP

  Luni dimineață, 23 aprilie, în jurul orei 11, ducesa Kate de Cambridge i-a dat naștere celui de-al treilea copil al cuplului, iar seara la ora 6 era în fața camerelor de filmat. Superbă, cu pantofi cu toc, ea a plecat apoi către Palatul Kensington, potrivit presei britanice. În jurul lumii, o mulțime de mame invidioase s-au întrebat cum reușește Ducesa Kate să arate așa de bine imediat după naștere.

  Răspunsul experților ar fi sănătatea bună, o dietă echilibrată, o naștere lipsită de complicații și o mică armată de suporteri formată din familie, prieteni și ajutoare. „Multe femei și-au spus probabil că a născut ușor și și-a revenit repede ca o compensație a chinului prin care a trecut din cauza grețurilor matinale”, spune dr. Sheryll A. Ross, medic obstetrician și expert în sănătatea femeilor. „A sprintat prin travaliu, ceea ce a fost o răsplată binecuvântată, dar nu există nicio legătură între grețurile matinale puternice și nașterea ușoară”.

  Se pare că și cel de-al treilea copil al cuplului regal a urmat tiparul fixat de primii doi (Prințul George, născut în 2013, și Prințesa Charlotte, născută în 2015) – travaliu scurt (maxim cinci ore), lipsa complicațiilor, naștere rapidă și apoi apariția fermecătoare în fața Spitalului St. Mary.

  „Nu pot să cred cât de bine arată Kate la doar câteva ore după naștere. Strălucește!”. „Aș fi vrut să fi arătat și eu la fel de bine precum Kate Middleton la doar câteva ore de la naștere!”. „Eu am arătat așa la 4 luni după naștere”. Sunt doar câteva dintre comentariile după apariția în public a Ducesei, făcute în mediul virtual.

  Cu Prințul George, care s-a născut seara, pe 22 iulie 2013, Kate a petrecut noaptea în secția de maternitate a Spitalului Paddington, prezentându-l a doua zi publicului pe al treilea moștenitor în linia succesiunii. Charlotte a venit pe lume pe 2 mai, la ora locală 8.34, la mai puțin de trei ore după ce mama ei s-a internat. La numai 10 ore de la naștere cuplul regal s-a întors acasă.

  Așadar, cum reușește Ducesa Kate? Iată câțiva factori care ar putea juca un rol important

  Bunele maniere

  Cuplul regal este mai mult decât conștient de problemele pe care le-ar crea prezența lor îndelungată în aripa care adăpostește maternitatea și cât de greu le-ar fi celorlalte mămici și familiilor acestora. Bebelușii nu trebuie să fie stresați de mulțimea de oameni nerăbdători să felicite cuplul regal sau de hoardele de jurnaliști care urlă disperați să atragă atenția pentru o fotografie sau o întrebare.

  Spitalizările sunt de scurtă durată în Marea Britanie

  Conform publicației The Guardian, în Marea Britanie, mamele sunt trimise acasă la scurt timp după naștere, mult mai repede decât cele din alte țări dezvoltate. În medie, ele petrec aproximativ o zi și jumătate în maternitate după naștere.

  Cealaltă față a grețurilor matinale?

  În primele săptămâni, Kate a fost chinuită de hyperemesis gravidarum (sarcină toxică). Din această cauză au fost perioade îndelungate în care Ducesa nu s-a putut ridica din pat și a fost nevoită să anuleze toate întâlnirile oficiale. Grețurile au fost atât de puternice încât Kate nu a putut participa la prima zi de școală a Prințului George. Prințul William a făcut singur onorurile.

  „Grețurile matinale sunt obișnuite – aproximativ 80% dintre femeile însărcinate le au -, dar în mod normal nu duc la scădere în greutate sau alte simptome grave. Doar 2% dintre femeile gravide au probleme atât de mari încât pierd aproximativ 10% din greutate”, spune Ross.

  „Cauza grețurilor matinale atât de violente încă nu este pe deplin cunoscută. Este vorba de un amalgam de schimbări hormonale, nivel ridicat al zahărului în sânge și chiar factori psihologici. Nu s-a demonstrat că ar exista vreo legătură genetică”.

   

  Photo: Chris Jackson, Getty Images

  Micul prinț de Cambridge, născut pe 23 aprilie 2018, în Londra, părăsind spitalul în coșuleț împreună cu părinții lui, Ducesa Kate și Prințul William

  Travaliul scurt

  Ross spune că în medie, travaliul la prima naștere durează în jur de 16 ore. La a doua naștere – în jur de opt ore, iar la a treia – între patru și opt ore. Prima naștere este mai grea, dar după aceea, corpul „își amintește” ce are de făcut. „Dacă Ducesei i s-a făcut o epidurală, aceasta a micșorat trauma”.

  Starea bună de  sănătate

  Kate nu s-a îngrășat excesiv în timpul sarcinii. „Este vorba despre combinația dintre o stare bună de sănătate, dietă echilibrată, somn adecvat și vitamine administrate în timpul celor nouă luni”, explică dr. Ross. „Kate a fost definiția gravidei perfecte”.

  Personalul de nădejde

  Photo: Tim Ireland, AP

  Puține femei merg la maternitate însoțite de un alai format inclusiv din asistentă personal si stilist, pregătiți cu hainele perfecte și fardurile potrivite. Natasha Archer, stilista lui Kate, a fost văzută de jurnaliști când a intrat în spital cu puțin înainte să iasă Kate. Și Amanda Cook Tucker, coafeza personal a Ducesei, a fost văzută părăsind spitalul.

   

   

   

   

   

   

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa