Locuri cu înghețată artizanală în București. Sortimente clasice și atipice, exclusiv din ingrediente naturale

Cum ne răsfățăm de la mic la mare într-o zi de sărbătoare? Ieșim la plimbare și savurăm cea mai bună înghețată din oraș, făcută exclusiv din ingrediente naturale! Unde? Descoperă în articolul următor!

Georgiana Mihalcea, redactor
cu copiii la înghețată
Sunt multe locuri în care poți ieși cu cei mici la înghețată. Iată 5 dintre ele. FOTO: Shutterstock

Iată câteva locuri cu înghețată artizanală în București, ideale pentru ieșirile în familie. Selecția noastră se bazează pe recenziile online și pe recomandările părinților din comunitatea Totul Despre Mame. Pe lângă prezentarea fiecărei gelaterii în parte, am adăugat și câteva sugestii de locuri pe care le puteți vizita în împrejurimi sau activități potrivite pentru copii. Atenție, acesta nu este un clasament, ordinea prezentării este pur aleatorie! Dacă aveți și voi recomandări, le primim cu plăcere în secțiunea de comentarii a articolului sau pe Facebook.

În zilele călduroase și, de ce nu, chiar și în cele mohorâte, a savura o înghețată bună este prilej de răsfăț în familie. Iată câteva ponturi, exclusiv cu înghețată din ingrediente naturale, perfectă pentru copii și adulți pofticioși. Citește până la final, îți spunem inclusiv unde găsești înghețată cu alcool!

Sweetology, în Cișmigiu

Sweetology te așteaptă într-un cadru modern și elegant. FOTO: Facebook Sweetology

Sweetology este o companie românească 100%, care și-a propus să ofere bucureștenilor gusturile autentice cu care s-au obișnuit în vacanțele de peste hotare. Sunt specializați în producția și vânzarea de înghețată artizanală (gelato si sorbetto) și prăjituri cheesecake reinterpretate, în multiple sortimente. Sweetology are trei sedii în București: pe Calea Victoriei, pe str. Ion Brezoianu (lângă Cișmigiu) și în Sun Plazza.

În prepararea înghețatei, aici se folosesc doar ingrediente naturale (de fapt, toate gelateriile din listă fac acest lucru). De asemenea, ei au devenit și furnizori de gelato pentru mai multe cafenele din oraș. O altă atracție a acestui loc este și cheesecake-ul, proaspăt în fiecare zi. Poate n-ar strica să-l încerci în tandem cu o cupă de înghețată.

Dacă tot ajungi în zonă:

  • Vizitează împreună cu cei mici una dintre cele mai vechi grădini publice din București- Grădina Cișmigiu, cu o suprafață de aproximativ 16 ha. Amenajată în stilul parcurilor britanice, aceasta reprezintă una din atracțiile importante ale Bucureștiului.
  • Vă puteți bucura împreună cu copiii de numeroase atracții. De asemenea, plimbările în aer liber prin parc sau chiar o plimbare cu barca pe lac sunt cele mai relaxante și plăcute moduri de a petrece timpul alături de copii, iar pe timpul iernii, patinoarul acaparează toată atenția.

Zelato, în parcul Herăstrău

Plimbările în Herăstrău vor fi mai dulci cu Zelato. FOTO: Facebook Zelato

Ana Consulea este unul dintre cei mai pricepuți cofetari-patiseri din țară, iar asta înseamnă și că înghețata pe care o creează în laboratoarele proprii este una care nu trebuie ratată. Poți să o încerci fie la Zexe Braserie (Aviatorilor 65), fie la frumosul Zelato, toneta de la intrarea în parcul Herăstrău. Aici este și singurul loc din oraș unde vei găsi desertul Panet, cald și crocant la exterior și moale și rece în interior.

În meniul Zelato se regăsesc înghețata cu vanilie de Madagascar, ciocolată cu brownie, mango și fructul pasiunii, căpșuni, cireșe amare și nuci, măr și biscuit, magiun și pâine prăjită, cătină, colivă, zmeură, biscotto autohton (eugenie), grapefruit, nuci, pralină, dar și alte deserturi ușor de transportat și de consumat în parc, printre care: brownie cu cafea, brownie cu arahide, prăjituri cu fructe – acestea din urmă se pot combina cu înghețata. Pe meniul de băuturi se regăsesc fresh-uri, limonadă, sucuri naturale, milkshake, cafea și frappe.

Dacă tot ajungi în zonă:

  • Nu rata o plimbare în Herăstrău- cel mai mare parc din București, care oferă multiple zone de joacă pentru copii. Parcul are terenuri de joacă tematice, cu structuri de escaladat, leagăne, tobogane și multe alte jocuri. Există jocuri pentru copii de toate vârstele, de la spații amenajate cu balansoar, tobogan, structuri cu sfori de escaladat, roată sau diverse alte instrumente de joacă, până la terenuri de baschet, mese de ping pong și multe altele, pentru copii de toate vârstele.
  • Totodată, în Herăstrău sunt și parcuri de gimnastică pentru adulți sau copii. Aceștia pot face sport împreună cu familia și se pot distra în timp ce fac asta. Tot în Herăstrău există și locuri de joacă cu plată. Insula Copiilor este în spatele restaurantului Herăstrău, pe malul lacului. Aici este o scenă unde au loc spectacole de teatru de păpuși, jocuri, concursuri sau karaoke. Între timp, părinții se pot relaxa, servind băuturi răcoritoare în mijlocul insulei, lângă scenă, de unde își pot supraveghea copiii.

Velocità, pe Calea Victoriei

Gust autentic, rafinament și naturalețe- doar 3 din multele calități ale produselor Velocità. FOTO: Facebook Velocità

Fondată în 2019, Velocità este un concept 100% românesc, inspirat de cultura culinară a Italiei. Este singura franciză românească din segmentul gelateriilor artizanale și rămâne loială celui mai ridicat standard de calitate, cu ingrediente 100% naturale.

Această gelaterie a devenit rapid unul dintre punctele de atracție de pe Calea Victoriei. Se întâmplă des ca aici să fie mai tot timpul coadă, nu doar în weekend, iar cei care le-au încercat deserturile înghețate au numai cuvinte de laudă. Un alt ingredient care a contribuit la succesul locului este și faptul că are un design interior atractiv, realizat de celebrul arhitect Cristian Corvin.

Dacă tot ajungi în zonă:

  • „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, cel mai amplu proiect outdoor organizat de Primăria Capitalei va umple Calea Victoriei de bucurie și coloare în toate week-end-urile din perioada 6 aprilie – 13 octombrie 2024. De la spectacole de teatru, demonstrații de dans, concerte stradale live la ateliere de creație pentru copii, expoziții, activități sportive și zone de joacă, organizate de instituții culturale ale orașului, „Străzi deschise” #4 reconfigurează spațiul urban într-o scenă deschisă pentru actul artistic și oferă zone de relaxare și promenadă pentru locuitorii Capitalei de toate vârstele.
  • Puteți intra la Muzeul Antipa– locul în care toți copiii își vor crea amintiri de neuitat. Muzeul este organizat pe trei nivele. La primele două sunt diorame cu tot felul de animale, pești și păsări. La ultimul etaj se pot vedea roci, planete, schelete de “dinozauri”, insecte și o expoziție despre oameni și corpul uman. Din când în când, se organizează expoziții temporare, precum cea de fluturii vii sau de insecte vii.

Friddi- strada Vasile Alecsandri, nr 4

La Friddi găsești o gamă variată de arome și gusturi. Toate artizanale. FOTO: Facebook Friddi

Friddi este un brand românesc, născut din pasiunea pentru înghețată artizanală și din respect pentru cele mai bune ingrediente pe care natura ni le poate oferi. Adresa: strada Vasile Alecsandri, nr 4.

În laboratorul Friddi, se transformă cele mai fine ingrediente într-o selecție de gelato și sorbetto artizanale si naturale. O parte dintre acestea sunt certificate bio și DOP (Denumire de Origine Protejată), precum fisticul de Bronte, alunele de pădure din Piemont sau vanilia Madagascar, precum și laptele pasteurizat bio folosit în toată gama de gelato (sortimentele pe bază de lapte).

Gama de sorbetto include sortimentele din fructe, precum mango cu fructul pasiunii, căpșune, caise, fructe de pădure, lămâie, dar și ciocolată – toate vegane, fără lactoză, ou sau alte ingrediente de origine animală și fără gluten.

La Friddi se acordă o atenție deosebită ciocolatei, aici fiind adusă în premieră în România ciocolata Domori, un brand recunoscut pentru misiunea sa de salvare a celor mai rare soiuri de cacao și prima companie din industrie care a controlat calitatea întregului lanț de aprovizionare, începând cu plantațiile de cacao din America Centrală și de Sud până la producția finală a tabletei de ciocolată (bean-to-bar).

Dacă tot ajungi în zonă:

  • Mergi cu cei mici la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. Este singurul observator pentru public din București. Copiii pot urmări aici prin telescop spectacolul bolții cerești.
  • Rezervă din timp bilete la Teatrul „Țăndărică”. Cu o istorie de peste 76 de ani, Teatrul de Animație Țăndărică rămâne promotorul tendințelor contemporane din domeniul teatrului de animație și vizual. Anual, publicul poate alege dintr-un repertoriu de peste 30 de titluri, dintre care șase sunt premiere.

Butoiul cu înghețată, pe strada Ion Neculce 65

Dacă ți-e dor de gustul înghețatei de odinioară, trebuie să treci neapărat pe la Butoiul cu înghețată! FOTO: Facebook Butoiul cu înghețată

Da, este efectiv un butoi cu gheață, cu o capacitate de 50 de kg, în care se prepară înghetața de la ZERO, cu ingrediente naturale, alese cu atenție, ce respectă standardele înalte de calitate. În butoi se pune o oala mare din inox în care se amestecă laptele gras cu crema pentru fiecare sortiment, până îngheață continutul. Ca o curiozitate, printre aromele pe care le au disponibile se numără și cea de muștar, avocado sau de brânză nasal.

Butoiul cu înghețată îi va mulțumi pe toți: de la cei care preferă sortimentul parfait de vanilie de odinioară, ori clasicul de ciocolată, cât și pe cei care le caută pe cele mai atipice, realizare în mod personalizat la cerere ori în funcție de sezon, precum înghețata de măr și scorțișoară, bere neagră, lavandă, magiun și sortimente de înghețată cu alcool (dedidactă exclusiv adulților!).

Dacă tot ajungi în zonă:

  • Intră la Muzeul Țăranului Român care este la o aruncătură de băț. În week-end-uri și în vacanțe muzeul organizează diverse ateliere de creativitate și activități pentru copii. Iată câteva dintre acestea: atelier de teatru de umbre, atelier de realizat felicitări cu ajutorul ștampilelor, confecţionat sperietori, storytelling și ateliere de confecționat mărțișoare.
  • Petreceți câteva ore în Parcul Kiseleff, care oferă un loc de relaxare pentru familiile cu copii, pentru plimbările prin natură, pentru plimbările cu bicicleta sau cu rolele. Pentru copii, în parc există și tobogane, piste pentru biciclete și alergat, precum si multă vegetație. Fântânile arteziene, ciripitul păsărilor și umbra copacilor oferă sentimentul de evadare din oraș. Pe jos este cauciuc moale și baby friendly, locul de joacă fiind ideal și pentru micii exploratori iar toate jucăriile sunt din lemn.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa