În vacanță cu copiii. Lefkada: când să mergi, cum ajungi, unde te cazezi, ce plaje alegi

Cristina Călin, redactor
Lefkada

Lefkada este una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei și nu sunt puțini cei care o răsfață cu apelativul ”Caraibele Europei”. În Lefkada trebuie să mergi în special pentru plajele spectaculoase și pentru peisajele care te fac să oprești mașina pe marginea drumului și să contempli ce a creat natura.

lefkada

Lefkada. Când să mergi

În Lefkada temperaturile sunt mai mereu pozitive. Din iunie până în octombrie temperaturile sunt peste 20ºC, iar apa este bună pentru bălăcit din iunie până la jumătatea lui noiembrie. În iulie și august temperaturile trec de 30ºC, iar dacă mergeți cu copiii trebuie să țineți cont de acest aspect.

lefkada

Lefkada. Cum ajungi

Din România până în Lefkada sunt aproximativ 1.100 de kilometri, care pot fi parcurși fără probleme fără oprire, dacă există doi șoferi. Chiar și în acest caz vă puteți opri la Salonic, un oraș frumos care oferă o mulțime de atracții.

Drumul până în Lefkada este destul de ușor, dar luați în considerare că trebuie să aveți la voi bani cash, de preferat mărunt, pentru a plăti taxele de autostradă care sunt destul de multe. Ajung pe la 30 de euro, pentru un drum dus-întors.

Un alt aspect de luat în seama este faptul că este insula este legată de continent printr-un șir de tuneluri, așa că nu mai trebuie să iei în considerare în buget și o taxă pentru ferryboat.

Mai poți alege varianta de a merge cu avionul, dar pentru a te bucura de tot ce oferă Lefkada este necesar să închiriezi o mașină când ajungi acolo. Nu vrei să ratezi nicio plajă, pentru că toate sunt superbe.

lefkada

Lefkada. Unde te cazezi

Lefkada, ca orice altă destinație din Grecia, oferă posibilități nenumărate de cazare, de la resorturi luxoase la camere închiriate de la localnici. Totul ține de bugetul tău și de preferințe.

Recomandarea noastră este să alegi o cazare în partea de vest a insulei unde sunt cele mai spectaculoase plaje. Deși, Lefkada nu are o suprafață mare, are un relief muntos, iar distanțele se parcurg destul de greu.

lefkada

Lefkada. Ce mănânci

Pentru familiile cu copii, deplasarea în Lefkada nu trebuie să pună probleme din punct de vedere al hranei. Varietatea de preparate din pește și carne, legumele la grătar, salatele sunt toate potrivite pentru cei mici. La toate tavernele veți găsi ceva potrivit pentru fiecare membru al familiei, indiferent cât de mofturos este. O masă la tavernă pentru o familie de 4 persoane ajunge la aproximativ 40 de euro.

Lefkada. Pe ce plaje mergem

Dacă e ceva reprezentativ pentru Lefkada atunci sunt plajele de o frumusețe care taie respirația. Majoritatea au pietre, așa că este indicat să ai la tine încălțăminte specială. Oricum, lipsa nisipului nu ar trebui să fie o problemă pentru că peste tot sunt șezlonguri de închiriat la 6-7 euro perechea.

Porto Katsiki

Porto Katsiki este plaja emblemă a insulei Lefkada. Are nisip fin și un perete de calcar ce-o străjuiește și care-i dă parte din farmec. Înainte de ajunge la apă trebuie să cobori 80 de trepte, dar de sus peisajul este superb. Oprește-te și fă fotografii la care să te uiți mai târziu când îți este dor de vară.

lefkada

Plaja Milos este parcă ruptă din Paradis. Nisipul alb și fin și vegetație luxuriantă fac din acest loc unul special. Există două variante de a ajunge pe plajă. Unul traversând un deal, drum care îți va lua aproximativ 20 de minute (sau mai mult, depinde cât de sportivi sunteți și cât de mici sunt copiii) sau cu barca din Agios Nikitas. Aceasta vine din oră în oră, așa că, la plecare trebuie să o urmăriți cu atenție, dacă aveți de gând să plecați în scurt timp. De asemenea, fiind o plajă mai izolată aici trebuie să veniți cu tot ce credeți că v-ar trebui, mai ales dacă sunteți cu copiii. Efortul vă va fi răsplătit cu o zi pe una dintre cele mai frumoase plaje ale Greciei.

kathisma

Plaja Kathisma este una dintre cele mai populare plaje și este mai mereu aglomerată. Ai grijă să ajungi de dimineață dacă vrei să prinzi șezlonguri libere. Aici găsești și taverne unde să mănânci de prânz sau de unde să îți iei o bere rece sau un frappe.

agiofili

Plaja Agiofili este o plajă cu pietre, mică, foarte aglomerată cu un peisaj superb văzut de sus. Nu este neapărat o plajă pentru familii cu copii mici, dar poți petrece jumătate de zi acolo. Se ajunge cu vaporul din satul Vasiliki și costă 6 euro pentru adulți și 3 euro pentru copii, dus-întors.

lefkada

Alte plaje de pe insula Lefkada pe care să nu le ratezi sunt Dessimi, Pefkoulia, Pavezzo, Nidri, Akrogiali, Kalamitsi, Magalia Petra, Vasiliki.

Lefkada. Ce poți face pe insulă

Lefkada nu este este atât de ofertantă la obiective turistice ca alte insule, dar, la ce i-ar mai trebui când are niște plaje atât de frumoase? Totuși, poți face și altceva în afară de bălăceală.

dimosari

Cascada Dimossaris din Nidri este locul perfect unde să ajungi seara, dacă vrei să te răcorești după o zi de plajă. Traseul de la parcare până la cascadă este ca o mică drumeție, ușor de făcut și de copii mici și de părinți cu copii în cârcă.

lefkada

Orașul Lefkada este locul perfect unde te poți plimba seara. Este cu adevărat vibrant cu o mulțime de artiști stradali, terase și restaurante, cu o mulțime de iahturi spectaculoase ancorate în port și podul venețian.

vasiliki

Micile sate de pe insulă sunt și ele niște obiective turistice numai bune de explorat, dacă te-ai săturat de plajă. Casele tradiționale așezate pe malul mării au un farmec aparte.

Faneromeni

Mănăstirea Faneromeni este o oază de liniște cu un peisaj superb. De pe dealul unde este situat lăcașul de cult se văd plaja Agios Ioannis, morile de vânt. Potrivit tradiției la această mănăstire a venit chiar Apostolul Pavel pentru a învăța, așa încât este un punct de oprire important pentru credincioși.

lefkada

În Lefkada poți face croaziere în jurul insulei sau poți chiar să închiriezi o barcă cu motor pe care să o conduci tu. Croaziera costă în jur de 20 de euro de persoană, iar plimbarea cu barca pe cont propriu în jur de 80 de euro de familie. Ambele variante sunt perfecte pentru a petrece relaxat o zi.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa