Ghidul perfect pentru o relație cu un tată divorțat

Iulia Mirică
tata divortat totul despre mame

9 sfaturi pentru o relație cu un tată divorțat

Relația cu un tată divorțat poate fi una dintre cele mai obositoare, dificile și înnebunitoare tipuri de relații, dar care te ajută să te descoperi și să ai revelații. Să știi însă că s-ar putea să treci prin multe mișcări greșite și certuri pentru a-ți găsi drumul.

În cazul în care începi o relație cu un tată divorțat, aceste 9 sfaturi te pot ajuta să eviți unele greșeli.

1. Nu lua nimic personal

S-ar putea să te gândești la faptul că odraslele bărbatului pe care îl iubești nu te vor prin preajmă, ceea ce s-ar putea să îl facă să se simtă vinovat, provocând frică și nesiguranță pentru amândoi. Copiii lui nu te plac drept concept, nu ca persoană. Ei caută aceeași stabilitate și siguranță pe care o căutăm cu toții, doar că tu se întâmplă să fii întruchiparea a ceea ce amenință aceste lucruri.

2. Nu lua nimic personal, cu excepția cazului când ceva chiar este personal

Deși este adevărat că cei mici nu și-ar dori pe nimeni în preajma tatălui lor, totuși tu ești acolo. Și nu oricum, ci simțindu-te prost, în calea lor, fiind adesea dată la o parte pentru lucruri mai importante. Ai dreptul să te simți cum te simți și să discuți despre asta.

3. Nu forța lucrurile prea tare

Nu e nimic mai rău decât un clovn disperat care încearcă să facă trucuri pentru aprobare. Copiii au un instinct care îi ajută să își dea seama de aceste lucruri, iar dacă tu te dai peste cap și încerci să îi cucerești, aceștia se vor uita printr-o lupă la toate problemele pe care s-au decis deja că le ai.

4. Gelozia este normală

Ești geloasă pe timpul pe care îl petrece cu copiii săi, cu care are relații  în care nu ești și tu implicată? Acest lucru este normal într-o oarecare măsură. Nu-ți poți cenzura sentimentele. Îl iubești și vrei să faci parte din lucrurile bune din viața sa, iar uneori te simți prost atunci când nu ești acolo.

5. Copiii lui sunt doar speriați

Această explicație s-ar putea să-ți schimbe perspectiva. Poate că cei mici sunt speriați de faptul că o să-și piardă tatăl din cauza ta. După ce au pierdut deja lucruri esențiale atunci când părinții lor au divorțat, nu suportă gândul de a mai pierde nimic altceva. Sentimentele copiiilor unui tată divorțat s-ar putea să fie doar frică deghizată în altceva, iar prietena tatălui să reprezinte doar pagube colaterale. Această explicație s-ar putea să te facă să înțelegi totul. Chiar dacă ți-ai dat seama de asta până acum, ai putea să încerci o altă abordare, știind aceste lucruri.

6. Nu fi aspră cu iubitul tău

El face tot ce poate, iar ultimul lucru de care ar avea nevoie ar fi să se simtă și mai vinovat decât se simte deja. Șansele sunt să simtă deja că dezamăgește pe cineva, iar, între cele două fracțiuni din viața sa, se presupune că tu ești adultul. Poți decide să-i faci viața mai ușoară. Uneori, când îndatoririle parentale îți distrug planurile, poți observa cât de prost se simte și cât de mult urăște faptul că te dezamăgește, dar nu are de ales. Așa că de ce să nu-l ajuți și să deveniți amândoi versiunile voastre mai bune?

7. Nu ai vrea ca el să fie un tată în care nu poți avea încredere

Dacă iubitul tău era genul de om care și-ar fi pus nevoile prietenei sale înaintea nevoilor copiilor săi pe lista priorităților, cel mai probabil nu ți-ai fi dorit să mai fii cu o astfel de persoană. Ba chiar te-ai întreba cum s-ar purta dacă ați avea voi copii…

8. Nu renunța la propria viață

Dacă el reprezintă întreaga ta lume, atunci vei putea să vezi că în momentul în care își petrece timpul cu copiii săi este perioada în care nu apuci să fii cu el. Umple-ți viața cu lucruri care te definesc pe tine și care nu au nimic de-a face cu faptul că ești prietena lui. Întâlnește-te cu prietenii tăi, du-te la un film, lucrează în avans sau pur și simplu fii tu însăți și relaxează-te. Dacă nu faci aceste lucruri, el va simți presiunea faptului că este singurul lucru din viața ta, chiar dacă nu îi spui tu asta. A avea și propria viața nu este un factor important doar pentru stima de sine, dar aduce și un beneficiu care te face mai atrăgătoare în ochii partenerului tău. Lasă-l să i se facă puțin dor de tine.

9. Poți pleca oricând

Amândoi vă iubiți foarte mult. Ai parte de ceva real, iar singurul lucru pe care vreți amândoi să-l faceți este să vă planificați viața împreună. Însă, câteodată, acest lucru nu este de ajuns. Nu îți pune nimeni un pistol la cap pentru a te forța să fii în această relație. Dacă ceea ce are de oferit nu este de ajuns pentru tine, poți pleca oricând vrei.

Nu uita să ne dai un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu toate articolele noastre!

Te-ar mai putea interesa