Cele mai bune filme în care personaje principale sunt animalele

Anca Vlad

Copiii și animalele au fost mereu cei mai buni prieteni. Un film bun care are ca personaje principale animalele – fie că sunt caței, pisici, pinguini sau peștișori – vă garantează o seară minunată în familie și vă vor face să vă grăbiți să vă îmbrățișați animalul de companie sau chiar să dați fuga la un adăpost să adoptați unul. Lista de mai jos, alcătuită de timeout.com, conține unele dintre cele mai bune filme recomandate copiilor, dar și părinților lor.

101 dalmațieni (101 Dalmatians)

Uitați pentru o clipă că răutăcioasa Cruella DeVille vrea să-și facă haină din blana cățelușilor. După ce se îndrăgostec cei doi dalmațieni adulți și-i fac și pe stăpânii lor să se căsătorească, privirile vă vor fi atrase numai de cei 15 pui pătați.

Doamna și vagabondul (Lady and the Tramp)

Din cauza unei neînțelegeri Lady, un cocker spaniel, este data afară din casă. Rătăcind fără țintă, ea îl cunoaște pe Vagabond, un câine al străzii, uns cu toate alifiile. Una dintre scenele care-i cucerește pe părinți și pe copii deopotrivă este cea în care Lady și Vagabondul împart o porție de spaghetti.

Filme recomandate copiilor. Călătoria (Homeward Bound: The Incredible Journey)

Trei animale de casă – căţeluşul Chance (a cărei voce aparțile lui Michael J. Fox), Shadow, un câine bătrân, şi pisica Sassy – sunt lăsate în grija unui prieten când stăpânii sunt nevoiţi să plece de acasă. Convinşi că au fost abandonaţi, cei trei pleacă în căutarea familiei lor.

Balto

Nome, Alaska. După ce o fetiță se îmbolnăvește de difterie, Balto, un husky curajos, decide să salveze situația. Alăturându-se unui atelaj tras de câini, el reușește să aducă în oraș necesarul antidot. Animația marca Disney este inspirată dintr-o poveste adevărată. Balto are chiar și o statuie în New York, vizavi de Grădina Zoologică pentru copii.

Eliberați-l pe Willy! (Free Willy)

Jesse îl cunoaşte pe Willy, balena din parcul de distracţii. Proprietarul parcului vrea să omoare balena, pe motiv că nu aduce profit. Jesse are însă un plan pentru salvarea ei.

Flipper

Tututor copiilor le plac poveștile amuzante, mai ales dacă implică un băiețel și un delfin. Seria din 1960 îi are un rolurile principale pe Sandy și pe prietenul lui, delfinul Flipper. Cei doi se împrietenesc atunci când băiatul îngrijește rănile animalului, dar tatăl copilului nu e de acord cu asta, deoarece, pescar fiind, îl consideră pe Flipper un rival.

Pisicile aristocrate (The Aristocats)

Ducesa și cei trei pui ai ei sunt îndepărtați de moștenirea promisă lor de stăpâna lor excentrică. Cu ajutorul motanului vagabond Thomas OʼMaley ei reușesc să dejoace planurile majordomului și să se întoarcă în vila din Paris a stăpânei.

Eu și Marley (Marley & Me)

Filmul poate părea o comedie ușurică, dar nu vă lăsați păcăliți. John (Owen Wilson) îi oferă soţiei sale, Jennifer (Jennifer Aniston), un labrador pe nume Marley. După ce se nasc copiii, Marley continuă să testeze răbdarea tuturor, dovedindu-se un câine impulsiv.

Viața secretă a animalelor de companie (The Secret Life of Pets)

Terrierul Max a fost salvat de Katie şi, de atunci, duce o viaţă de huzur într-un apartament newyorkez. Când stăpâna sa mai adoptă un căţel, pe Duke, Max e distrus. În urma unei dispute, cei doi câini ajung în stradă. Aici dau peste un iepure alb.

Filme recomandate copiilor. Ratatouille

Șobolanul Remy are un nas foarte sensibil şi pasiune pen­tru gătit. El ajunge în restaurantul idolului său, bucătarul-şef Anton Gusteau, recent decedat, unde îl întâlneşte pe Linguini), un tânăr neîndemânatic pe care Remy îl ajută.

Winn Dixie

Împreună cu tatăl său preot, Opal se mută într-un alt oraş şi adoptă un câine căruia îi dă numele supermarket-ului local, Winn-Dixie. Legătura specială dintre ei are efecte magice atât asupra tatălui, cât şi asupra celorlalţi oameni din oraş.

Lassie Come Home

Pentru mulți dintre noi, Lassie a fost primul câine pe care am vrut să-l adoptăm. În povestea din 1943, Elizabeth Taylor (pe atunci în vârstă de 11 ani) este o fetiță nedespărțită de câinele ei Lassie, un collie iubitor. Când familia ei este forțată să-o vândă pe Lassie unui duce bogat, fata face orice ca s-o recupereze.

Filme recomandate copiilor. Bolt

Fiind personajul principal într-un reality-show, câinele Bolt este convins că este și în realitate un super-erou. Când este despărțit de prietena lui, fetița Penny, câinele trebuie să facă față realității și, ajutat de o pisică vagaboandă și de un hamster, învață să fie un „câine adevărat”. 

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa