Evenimente pentru copii în weekendul 26 – 28 ianuarie

Anca Vlad

Weekendul 26 – 28 ianuarie vine cu numeroase surprize pentru cei mici. Ateliere, multe piese de teatru și filme animate, într-un cuvânt – distracție. Nu știți ce să faceți? Iată câteva sugestii de petrecere a timpului liber în București și în țară.

VINERI, 26 ianuarie

OPERA COMICĂ PENTRU COPII

Ivan Turbincă 

afisul spectacolului ivan turbinca evenimente pentru copii

Anul acesta, Opera Comică pentru Copii celebrează 180 de ani de la nașterea marelui povestitor Ion Creangă cu o trilogie din celebrele sale povești: ”Punguța cu doi bani”, ”Ivan Turbincă” și ”Harap Alb”. Vă așteptăm cu drag să vă rezervați un loc în cea mai nouă sală de spectacole a Operei Comice pentru Copii – Sala UnderGrant.

Viața lui Mozart       

Opera Comică pentru Copii îi invită pe cei mici la Salonul Mozart, la patru întâlniri cu „Viața lui Mozart”, spectacol care, de la premiera sa din 2016, a avut 45 de reprezentații și 4.100 de spectatori. Povestea simfonică inspirată din viața sa conține secvențe muzicale îndrăgite semnate de marele compozitor, explicate pe înțelesul copiilor și prezentate într-un mod inedit.

Peter Pan   

OCC evenimente pentru copii

Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, celebrează Centenarul Marii Uniri cu spectacole noi, evenimente și o mulțime de surprize cu care îi așteaptă pe spectatorii de toate vârstele la început de an. Astfel, toți copiii care vin să vadă reprezentațiile musicalului „Peter Pan” din 20 și 21 ianuarie primesc în dar un DVD cu înregistrarea spectacolului.

ARENA NAȚIONALĂ BUCUREȘTI

Poveste de iarnă      

Vino în incinta Arenei Naționale – intrarea Maior Coravu  – unde poți explora tărâmul de poveste. Te așteaptă patinoarul, trenulețele, caruselul, Moș Crăciun, artiștii tăi preferați și multe alte surprize. În fiecare zi, în intervalul orar 10:00 – 22:00, puteți explora tărâmul de poveste, bucurându-vă împreună cu familia de magia sărbătorilor de iarnă. Intrarea este liberă.

TEATRUL ȚĂNDĂRICĂ

Muzicanții din Bremen      

spectacol tandarica evenimente pentru copii

Povestea se referă la patru animale (un cocoș, o pisică, un câine și un măgar) care,fiind bătrâni și devenind nefolositori, urmau să fie alungați de stăpânii lor. Rând pe rând, ele reușesc să fugă şi se întâlnesc întâmplător pe drum, iar la propunerea măgarului pornesc prin pădure spre Bremen, orașul care pentru ei înseamnă un nou început, drumul spre libertate.

TEATRUL ION CREANGĂ

ÎmpreLună    

ÎmpreLună este povestea unei călătorii, din centrul Pământului până în înaltul cerului, în care întâmplările mai mult se simt decât se trăiesc, în care luna e moale ca un burete și planetele așteaptă răbdătoare să fie descoperite. Un spectacol optimist despre texturile cu care este acoperită lumea, dar și despre țesătura din care este croită imaginația.

SÂMBĂTĂ, 27 ianuarie

BERĂRIA GERMANĂ BUCUREȘTI

Greierele și furnica  

„Greierele si furnica” este o poveste dragă a copilăriei noastre pe care avem ocazia să o prezentăm și copiilor noștri prin intermediul unui spectacol interactiv cu actori și păpuși.
Recomandare de vârstă: 2-8 ani. Pret bilet: 20 lei/ copil, părinții nu plătesc bilet.

CĂRTUREȘTI CARUSEL

Livada cu emoții – spectacol interactive pentru copii

Copiii se vor întâlni cu două personaje îndrăgite din Tărâmul Juxi Magic: Gărgărița Veselă și Zâna Bună Juxi. Vor pleca într-o călătorie magică, un turneu al emoțiilor printre manifestări expresive și acțiuni ce vor însoți fenomenul emoțiilor. Zâna Buna Juxi le va povesti copiilor prin joc ce sunt sentimentele și emoțiile. Vom trece împreună prin 9 emoții de bază: bucuria, interesul-excitația, surprinderea, tristețea (uneori desemnată ca deznădejde-anxietate), furia, frica, dezgustul, disprețul și rușinea.

 

HAPPY CINEMA

Primul Crăciun   

animatie primul craciun evenimente pentru copii

Bo, un măgar mic și curajos, visează la o viață dincolo de munca sa zilnică de la moara din sat. Într-o zi, el își găsește curajul de a se elibera și în cele din urmă pornește în aventura viselor sale. În călătoria sa, el face echipă cu Ruth, o oaie drăgălașă care și-a pierdut turma și Dave, un porumbel cu aspirații înalte. Împreună cu trei cămile sarcastice și unele animale excentrice, Bo și noii lui prieteni urmează „Steaua” și devin eroii neobișnuiți în cea mai bună poveste relatată vreodată – primul Crăciun. Plini de entuziasm și determinare, Bo și prietenii săi se vor confrunta cu cele mai dificile provocări pentru a-și îndeplini visul.

LUDOTECH

Mica-Marea semincioară    

Spectacolul-atelierul sensorial,după cartea lui Eric Carle este recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 1-3 ani. Vino să asculţi povestea unei seminţe. Ea îți va face cunoştinţă cu multe altele: colorate şi diferite. Te vei juca şi vei picta cu ele. Cost bilet: 50 lei de copil. (părinţii nu plătesc, iar cel de-al doilea copil al familiei are reducere 50%).

SPORTCAFE

Jocuri și joacă fără tabletă 

Sportcafe și Antrenorul De JOACA continuă petrecerile cu jocuri pe echipe: două ore de provocări pentru corp și pentru minte, cooperare și distractie! Miza: distracția și legarea prieteniilor în lumea reala nu doar în cea virtuală. Vom bifa cât de multe jocuri putem în timpul petrecut, iar cele care vor rămâne nebifate le vom juca la urmatoarea Joacă fără tablet. Te bagi?

TEATRUL ION CREANGĂ

Spaima zmeilor   

Câteva întâmplări neobişnuite şi destul de nefericite sunt motivul pentru care ţăranul Stan, zis şi Bolovan, a pornit pe drumul către tărâmul celălalt. Nici unul dintre monştri-fraţi care-l aşteaptă netulburaţi sub pământ nu e chiar politicos, dar sunt simpatici şi le place grozav să cânte frumos. Basmul începe cu a fost odată, exact ca povestea ta preferată. Şi când muzica se va fi terminat, n-o să mai fie ţipenie de zmeu nici afară, nici la şcoală, nici sub pat.

La un metru de tine   

Două persoane se întâlnesc, iar istoriile lor încep să se desfășoare. Pe măsură ce își petrec timpul împreună, încep, minut cu minut, să se cunoască unul pe celălalt și, ghidați de instinct, construiesc spațiul din jur, iar propriile lor puncte de  vedere se transformă.

TEATRUL ȚĂNDĂRICĂ

Ridichea uriașă      

Ridichea uriașă este un basm rusesc care ne încântă prin acţiunea şi personajele sale: ridichea uriaşă, bunicul – moşul, baba – bunica, nepoţica, căţeluşul, pisica, şoarecele. Bunicul a pus în grădiniță o ridiche; și a crescut ridichea aceea mare, mare, cât capul omului, și mai mare. Într-o zi, bunicul a încercat să smulgă ridichea din pământ; și apucînd-o de frunze, trage și trage… dar ridichea nu s-a lăsat deloc.

Motanul încălțat   

spectacol teatrul tandarica
motanul incaltat teatrul tandarica

Montarea de la Țăndărică redă cu fidelitate întâmplările pline de haz şi umor prin care trec mezinul neîndreptãţit de soartă şi năzdrăvanul său motan, în drumul lor spre bogăţie şi fericire. Păpuşi la paravan şi marionete uriaşe, măşti, pantomimă, muzică, un dialog interactiv între scena și sala – ne îndeamnă să evadăm în lumea poveștii lui Charles Perrault.

TEATRU LA CINEMA

Micul Prinț     

Spectacolul este o adaptare interactivă după povestea scisă de Saint-Exupery. Copiii vor fi companionii Micului Prinț și ajutor de nădejde în aventura sa pe Pământ, în căutarea unui prieten adevărat. O pledoarie pentru adevărata prietenie, o călătorie care începe şi se termină pe planeta Micului Prinţ care va rămâne alături de floarea sa.

Piticot

Povestea veselă a lui Piticot și gașca sa de prieteni! De curând Piticot şi-a pierdut bucuria şi pleacă în căutarea ei.  În aventura sa este ajutat de prietenul său broscoiul Georgică, să nu rătăcească drumul şi să nu se abată de la el. În final acesta ajunge în Ţara Bucuriei unde se amuză copios alături de prietenii săi clovnii și realizează că adevărata bucurie sălășluiește în sufletul fiecărui om.

 

 

Prințul fermecat

Prințul cu părul albastru din Ținutul Albastru este transformat de Vrăjitoare în Căpcăun pentru a împiedica unirea Ținutului său cu Ținutul Roșu, prin căsătoria sa cu Prințesa. Aceasta din urmă pornește în ajutorul Prințului și cu ajutorul Zânei, a Fluturașului și a Gâscănelului reușește să o învingă pe Vrăjitoare printr-o formulă magică…

TEATRUL DE MAGIE

Magicianul trăsnit    

„Magicianul Trăsnit” este un one man show realizat de Andrei Teaşcă, fondatorul Teatrului de Magie, ce prezintă un personaj aparent neîndemânatic, spre amuzamentul publicului. Însă publicul este cel care îl scoate din încurcătură fiindcă, rând pe rând, copiii se transformă în asistenţii lui, ajutându-l să-şi ducă trucurile până la capăt. Astfel, se îmbină magia cu elementele de comic de situaţie.

DUMINICĂ, 28 ianuarie

BISTRO 37 – 39

Omul leneș!   

Duminică, începând cu ora 11.00, sunteți invitați la un spectacol interactiv, dedicat copiilor și menit a le antrena creativitatea, imaginația și bucuria de a explora lumea poveștilor.

GAȘCA ZURLI

Animale colorate     

La invitația Circului Metropolitan București, Gașca Zurli va susține primele spectacole din 2018, în sala mare, din B-dul Ștefan cel Mare. 5 spectacole diferite, câte unul în fiecare duminică, începând cu 28 ianuarie. Gașca Zurli va juca 5 dintre cele mai iubite spectacole ale trupei. Astfel, în fiecare duminică, de la ora 15.00, magia lumii Zurli vine pe scena de la Circul Globus. „Tiribam, Tiribum”, „Am o căsuță mică”, „Vreau Pupic de Noapte Bună”, „Animale Colorate” și „Hai la masă!” sunt spectacolele pe care prietenii Găștii Zurli au dorit să le revadă la început de an.

 

LENTE (ARCULUI)

Recreația     

În fiecare duminică, mansarda din Lente (strada Arcului nr. 8) este pregătită de vizita piticilor cu activități (re)creative. În timp ce părinții se bucură de un binemeritat răgaz și o conversație placută, cei mici vor fi ghidați să descopere și să se descopere în ateliere felurite, de la teatru de umbre și mimă la benzi desenate și colaj. Atelierele sunt coordonate de actori, psihologi, artiști cu experiență, care le vor deschide celor mici gustul pentru creativitate și joc.

UNIVERSITATEA POPULARĂ IOAN I. DALLES

Crăiasa Zăpezii  

 

Prietenia adevarată are puteri miraculoase: învinge orice rău apărut în cale, înfruntă pericole și înmoaie inimi. Karl și Gerda sunt doi prieteni care se regăsesc după o lungă călătorie, datorită puterii pe care credința, inocența și prietenia o însoțesc la drum pe fetiță. Trandafirul, simbolul prieteniei celor doi, va rezista drumului și schimbării anotimpurilor.

CLUBUL COPIILOR ISTEȚI

Experimente cu reacție și distracție   

Haideți să ne lăsăm fascinați de magia gheții carbonice și să creăm baloane uriașe, pe care le transformăm în fum! Cine nu dorește să-și prepare propriile băuturi magice? Oare cum putem face un curcubeu intr-un pahar? Sa facem o magie si schimbam apoi culorile! Forta generata de magneti este misterioasa si poate da nastere unor experiente si jocuri dintre cele mai surprinzatoare! Oare cum putem face inimioare dansatoare cu ajutorul magneților?

CLUBUL ȚĂRANULUI

Hopa-Tropa de podele – spectacol nonverbal   

Compania de teatru pentru copii Hopa Trop v-a pregătit pentru această duminică, 28 ianuarie, de la ora 11.00, spectacolul: „Hopa-Tropa pe podele”. Public țintă -copii cu vârstele între 2 și 5 ani. Durata – 30 de minute.

TEATRUL NAȚIONAL ION LUCA CARAGIALE

Teatrul National pentru copii

Înarmaţi cu multă fantezie şi poftă de joc, dar şi cu o recuzită neaşteptată, urcând pe scenă şi învingându-şi teama, micuţilor actori li se oferă şansa ca, la capătul premierei să concureze pentru un rol special, erou de poveste. În lumea magică a teatrului şi a copilăriei, totul este permis. Poţi să lupţi cu forţele rele, ţinând în mână un balon pe post de sabie, şi să le învingi, pentru că la Teatrul Naţional pentru Copii Binele triumfă întotdeauna prin luptă dreaptă.

TEATRUL EXCELSIOR

Casa pisicii     

O poveste pentru copii și părinți despre prietenie, despre ce înseamnă să faci bine, să fii corect… Asta descoperă personajul principal, Pisica, înconjurată de prieteni și fără nicio grijă decât aceea de a se face plăcută și adorată. Însă simte, apoi, pe pielea (blana) sa ce înseamnă bunătatea, dar mai ales ce înseamnă să ai o familie și prieteni adevărați.

TEATRUL ȚĂNDĂRICĂ

Tigrișorul Petre   

Un pui de tigru se teme de orice: zgomote, tunete, nori, praf, etc. Mama lui împreuna cu ceilalți tigri s-au hotărât să-i arate ce înseamnă frica cu adevarat și ce trebuie să faci ca să devii curajos. Astfel, sunt create situații diferite, apar diverse personaje și-l antreneaza pe Tigrișorul Petre în întâmplări care să-I pună  în situații din care să iasă cu bine. Ajutat de imaginație, începe o călătorie care îl va schimba.

TEATRUL ION CREANGĂ

Crăiasa Zăpezii      

Povestea, care începe cu „A fost odată…”, vorbeşte despre o iarnă friguroasă, despre un orăşel cât se poate de obişnuit şi despre o făptură care încearcă să distrugă echilibrul fragil al lumii. „Crăiasa zăpezi”” nu este povestea clasică despre bine şi rău, ci o lume cu personaje puternice şi complexe, dialoguri cu mult umor şi scene de acţiune pline de suspans: o lume într-un glob de cristal peste care ninge încet.

Amintiri într-o valiză 

Îmbrăcată în straturi de sens, povestea amintirilor din valiza va fi cu siguranță privită de spectatorii de diferite generații. Bucuria jocului îi va încânta pe cei mici, în timp ce povestea simplă și nostalgică îi va inspira pe adulți să privească către viitor.

TEATRU LA CINEMA

Ariciul și țestoasa uriașă    

Un pui de vulpe naiv, încrezut și obraznic pleacă din vizuina sa la vânătoare fără voia Vulpoiului, pentru că se săturase să tot mănânce iepure. La rugamintea Vulpoiului, Moș Martin (cel mai vechi locuitor al pădurii îl are în pază pe acest Pui de Vulpe, pentru a nu i se întampla vreun rău. Însă, cu toată grija sa puiul de vulpe, dorind atât de mult să vâneze o Țestoasă uriașă sau un pui de arici, devine el însuși păcălit ,de către țestoasa și de către arici.

 

Cartea junglei 

Povestea spectaculoasă a lui Mowgli, un băiețel minunat crescut în junglă de către familia lupului Akela, va prinde viață într-un magnific spectacol de teatru interactiv! Pantera Baghera și ursul Baloo, bunii lui prieteni i-au dezvăluit toate secretele pădurii. Maimuțele Flecare s-au gândit să-l răpeasca pe puiul de om așa că, într-o seară, pe când toate animalele dormeau, ele l-au adus pe Mowgli în inima pădurii, în Cetatea Maimuțelor.

Legenda Regelui Arthur     

„Cel care va scoate sabia din piatră, va fi regele Angliei!“. Camelot, Regele Arthur şi Sabia Excalibur-înseamnă mai mult decât o legendă! Este o lume fabuloasă, reprezentând deseori idealul cavaleresc, căci cine nu a auzit de Cavalerii Mesei Rotunde! Desigur, nu putea lipsi vrăjitorul Merlin și aventurile magice la care iau parte Sir Lancelot și domnița Guinevere în căutarea Sfântului Graal.

 

 

Rapunzel, prințesa curajoasă 

Prinţesa Rapunzel este răpită de mic copil și ţinută captivă într-un turn de vrăjitoarea Gothel!
La împlinirea vârstei de 18 ani, Rapunzel o roagă pe ”mama” sa să o lase să vadă felinarele zburătoare de la castel. Vrăjitoarea o refuză, dar iată că în viața prințesei apare Flynn… care nu este un prinț ca în toate poveștile, ci un hoț din regat!

TEATRUL ELISABETA

Petrecere cu peripeții 

Aventuri magice in jurul lumii pe acorduri muzicale internationale, informatii educative transmise interactiv copiilor, cântece și dansuri ușor de fredonant sau învîțat, voci live, costume special realizate – toate pentru spectacolul de la Teatrul Elisabeta pentru un musical recomandat întregii familii familii. Lăsați-vă purați de poveste până în Rusia, India, China și multe alte locuri interesante de pe glob!

Weekendul 26 – 28 ianuarie în țară

BACĂU

Muzeul iluziilor. Iluzii optice, 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, un vortex tunnel, o hologramă piramidală, un generator Van De Graaff sau un theremin, instrumentul muzical la care poți cânta fără să îl atingi, sunt doar câteva dintre lucrurile care îi așteaptă pe vizitatori din data de 15 şi până în data de 28 februarie 2018, la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău.

BRAȘOV

Venin – frumuseți de neatins. Lăsați acasă prejudecățile și teama de animale veninoase și veni la Centrul de Agrement și divertisment din Poiana Brașov.

O poveste cu marionete. Expoziția își propune să dezvăluie publicului brașovean un moment de început al teatrului de marionete din țara noastră, prin prezentarea colecției de marionete a familiei Şesan. Unde? La Muzeul Civilizației Urbane. Când? În fiecare zi de la ora 9.00.

Micul Muck. Spectacolul are loc la Teatrul Arlechino sâmbătă de la orele 10.30 și 12.00.

Pinocchio. Teatrul Strada îi invită sâmbătă de la ora 11.00 pe cei mici, dar şi cei mari, să cunoască aventurile lui Pinocchio, păpuşa cea zburdalnică şi neascultătoare.

Cei trei muschetari. Spectacolul de la Teatrul Arlechino – duminică, orele 10.30 și 12.00 – e regizat de Cristian Mitescu.

Călătorie în lumea desenelor. Copiii se vor întâlni cu personajele lor favorite din desenele animate duminică de la 16.00 și de la 19.00 la Centrul Cultural Reduta.

PITEȘTI

Board Game. Îți place competiția? Fundația Culturală Ilfoveanu în parteneriat cu Asociația Imago Mundi vă invită la o sesiune de Board Games, sâmbătă, 27 ianuarie 2018, de la ora 14:00.

SIBIU

Atelierul de creat povești. Atelierul este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani

Sarea-n bucate. În producția Teatrului Gong lumea fantastică se întrepătrunde în lumea reală sâmbătă de la ora 18.00 și duminică de la 11.00.

ORADEA

Omuleț. Copiii cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani sunt așteptați sâmbătă la ora 11.00 la Teatrul Arcadia.

Mic sau mare? Spectacolul de la Teatru Arcadia de duminică, la ora 11.00, le oferă celor mai mici spectatori ocazia de a pătrunde, pe înţelesul lor, în lumea magică a teatrului.

TIMIȘOARA

Târgu Frumos de la Scârț. Veniți la la Târgul de Plăci, Vechituri, Jucării și ce-o mai fi, să fie! Când? Duminică, de la 12.00

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa