Peste 30 dintre cele mai atractive evenimente pentru copii în weekend-ul 13 – 15 octombrie, în București și în țară

Anca Vlad

Weekendul 13 – 15 octombrie. Toamna și-a intrat în drepturi, dar temperaturile sunt încă plăcute și soarele ne mai încălzește cu razele lui. Dacă totuși se va ascunde în spatele norilor sunt multe evenimente indoor pentru copii – spectacole de teatru, divertisment și ateliere. Nu știți ce să alegeți? V-am selectat cateva zeci de evenimente în București și în țară.

VINERI, 13 octombrie

SUN PLAZA

Lego Ninjago

Ai un copil pasionat de LEGO®? Adu-l la cel mai mare eveniment de construcție LEGO al anului: LEGO® NINJAGO™. Sun Plaza devine cartierul general LEGO NINJAGO. Vor fi premii la fiecare oră și toți participanții vor fi răsplătiți pentru eforturile lor deosebite cu o minifigurină NINJA. Cu un pic de antrenament și multă ambiție, orice copil poate fi un adevărat maestru NINJA. Singurul lucru pe care trebuie să îl facă este să treacă de cele cinci misiuni.

TEATRUL ȚĂNDĂRICĂ

10.00 LittleImpro 

Spectacol de improvizație pentru copii cu vârste peste 6 ani.

HAPPY CINEMA

My Little Pony: The Movie

De la orele 13.15, 13.45, 15.15 și 17.00 copiii pot urmări aventurile incredibile ale prietenilor ponei în timp ce încearcă să salveze Ponyville, căminul lor de suflet. Atunci când o nouă forță malefică le amenință orașul, prietenii Twilight Sparkle, Applejack, Rainbow Dash, Pinkie Pie, Fluttershy și Rarity pornesc într-o călătorie de neuitat dincolo de Equestria, unde întâlnesc noi prieteni și provocări interesante. De asemenea, The King Storm, cu o aversiune față de prietenie, este pe cale să invadeze Abyssinia, dar așa cum se va dovedi, tot ce vrea este bogăția lor. Într-o încercare de a folosi magia prieteniei, prietenii ponei încearcă să înlăture amenințarea și să-și salveze la timp orașul.

SÂMBĂTĂ, 14 octombrie

OPERA COMICĂ PENTRU COPII

10.00 Nino Arlechino

Cele mai frumoase povești de dragoste s-au scris cu mult talent și cu umor! Nino, așa cum îl știm deja din toate călătoriile muzicale în orașele Europei, are darul de a însufleți orice poveste. De această dată, în rol de Arlechino, e și mai jucăuș decât de obicei! Bietul și naivul Pimpinone, nici nu știe ce-l așteaptă!

17.00 Lumea păpușilor   

Spectacolul spune povestea a doi tineri logodnici care trec cu succes proba iubirii în urma unei încercări ciudate. Tânăra Swanhilda își surprinde logodnicul, pe Franz, suspinând la vederea unei frumoase domnișoare la fereastra meșterului Coppelius, care tocmai își părăsea locuința. Cuprinsă de gelozie, tânăra reușește să pătrundă alături de prietenele sale în atelierul bătrânului meșter, pentru a descoperi că rivala sa e de fapt… o păpușă mecanică.

CĂRTUREȘTI CARUSEL

11.30 Livada cu emoții

Juxi Magic va invită la premiera unui spectacol interactiv cu si despre emoții. Copiii se vor întâlni cu două personaje îndrăgite din Tărâmul Juxi Magic: Gărgărița Veselă și Zâna Bună Juxi. Împreună, vor pleca într-o călătorie magică, un turneu al emoțiilor.

PARCUL CIRCULUI

PopUP 

Primul playdate are loc pe peluza din fața circului. Jucăriile sunt gândite astfel încât să fie distractive pentru toți copiii — fie tipici, cu deficiențe senzoriale, motorii sau cu afecțiuni din spectrul autist. Hai cu mic, cu mare să vedeți ce frumoasă e joaca atunci când dublează  un exercițiu de incluziune și empatie pentru cei mici.

MUZEUL GRIGORE ANTIPA

Art Antipa

„Un cotoi sau pisică,/ Din două nu știu care,/ Nici mare, nici prea mică,/ Dar foarte mîncătoare,/ Și din soiul acela ce-n păduri locuiește/ Și pe copaci trăiește,/ Văzu un tigru mare/ Trecînd pe o cărare…”  Dacă sunteți curioși să aflați continuarea fabulei, veniți la atelierele de pictură și desen Art Antipa!  Micuții care au între 4 și 7 ani sunt așteptați de la ora 10.15, iar cei cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani de la 11.45.

MUZEUL NAȚIONAL DE ARTĂ CONTEMPORANĂ

12.00 Weekend la MACN  

Copiii cu vârste între 6 și 12 ani sunt invitați să deseneze și să se descopere alături de Aurora Király, în cadrul unui atelier dedicat autoportretului. Acesta are loc între orele 12.00-14.30 și este limitat la 20 de participanți. „Atelierul va fi despre portret și vom explora împreună cum se raportează artiștii contemporani la acest gen artistic. Mulți dintre artiști sunt preocupați să transmită câte o poveste prin portretele pe care le fac – despre copilaria lor, despre părinți, despre categorii de oameni, despre clase sociale, profesii”.

BIBLIOTECA ION CREANGĂ

15.00 Cercetașii citesc copiilor (CCC)

Exploratorii centrului local Steaua Polară se pregătesc pentru cel de-al doilea atelier din cadrul proiectului lor – CCC (cercetașii citesc copiilor).Eu știu să: scrie cele mai inedite povești; să construiască board-game-uri; să citească și să interpreteze în felul lor personajele; să joace cele mai amuzante jocuri de echipă.

CENTRUL DE TEATRU EDUCAȚIONAL REPLIKA

19.00 Totul e foarte normal 

Spectacolul e dedicat copiilor cu vârste între 11 și 15 ani, dar și părinților și încearcă, prin participarea lor activă, să ușureze comunicarea dintre generații, abordând în același timp teme care ne interesează pe toți: cât de importantă e educația sexuală în școli, de unde mai află azi copiii despre corpul lor, cât de înțeleși se simt și câtă nevoie au să comunice despre ceea ce li se întâmplă. Scopul este acela de a stimula dialogul între părinți și adolescenți și de a preveni, pe cât posibil, sentimentele de vinovăție și rușine care însoțesc de multe ori descoperirea identității sexuale.

BISTRO DOROBANȚI

Atelier de bucătărit pentru copii  

Activitățile de gătit inspiră curiozitatea și gândirea copiilor. Prin experimentare, dezvoltă îndemânare si pasiune. Gătitul este și un mod de a fi creativ. Noi impreuna cu ei am redescoperit copilul din noi. Joaca, veselia, râsetele dar și participarea activă la aceste activități ne binedispus si relaxează, asa că sunteți așteptați să vă simțiți bine și să gătim câteva preparate delicioase și nu foarte complicate.

PLAYOUTH

15.00 Atelier de animație stop motion pentru copii 

Tehnica stop motion dă foarte multă libertate, iar copiii își pot exprima imaginația fără limite. Cu un pic de răbdare și curiozitate, ei vor crea împreună cu organizatorii un scurt film, dând viață obiectelor și jucăriilor. Beneficiile atelierului pentru copil: se distrează și își dezvoltă imaginația, în timp ce învață lucruri noi; învață despre animația stop motion și despre iluzia de mișcare; își pune în practică propriile idei, creează situații și povești; învață să facă fotografii; își dezvoltă puterea de concentrare și gândirea vizuală; lucrează în echipă și colaborează cu alți copii.

18.00 Jocuri în familie 

„Jocuri în Familie” este o seară în familie, menită să aducă o experiență distractivă și să te apropie de copilul tău. Este ocazia ideală de a te relaxa jucându-te și de a observa cum interacționează copilul tău atunci când se joacă. Beneficiile evenimentului pentru părinte și copil: timp petrecut împreună; comunicare; relaxare; interacțiune cu alți părinți și copii; dezvoltarea strategiilor de colaborare cu cei din echipă.

TĂRÂMUL MAGIC „VOI REUȘI”

11.00 Atelier de olărit

Elevii vor experimenta lucrul la roata olarului sub îndrumarea directa a profesorului, vor învața tehnici de lucru, vor lucra cu propriile mâini un vas de lut – vază, cană, castron. Rând pe rând fiecare elev va veni să lucreze la roată alegându-și unul din vase la care va lucra cu proriile mâini până la finalizare folosind tehnici de lucru specifice olăritului, sub îndrumarea directă a profesorului. Fiecare elev va rămâne cu vasul lucrat. În timp ce-și vor aștepta rândul la roata olarului, experimentând lucru cu lutul vor fi întrebați ce au reținut despre
acest meșteșug tradițional, răspunsurile corecte fiind recompensate cu o surpriză dulce.

11.00 Public speaking pentru pici 

Public Speaking&teatru este un opțional care îmbină tehnicile de teatru cu cele de public speaking și are ca scop încurajarea copilul ca să se exprima emoțional în orice context.
Ce vor face copii? O serie de jocuri prin care cei mici să capete curaj să vorbească în fața unui grup: vor improviza mult, bazându-se pe creativitate; vor învăța să segestioneze și să-și exprime emoțiile.

TEATRUL DE MAGIE

Magicianul trăsnit

„Magicianul Trăsnit” este un one man show realizat de Andrei Teaşcă, fodatorul Teatrului de Magie, ce prezintă un personaj aparent neîndemânatic, spre amuzamentul publicului. Însă publicul este cel care îl scoate din încurcătură fiindcă, rând pe rând, copiii se transformă în asistenţii lui, ajutându-l să-şi ducă trucurile până la capăt. Astfel, se îmbină magia cu elementele de comic de situaţie.

TĂRÂMUL MAGIC „VOI REUȘI”

12.00 Atelier Iglu – Orășelul cunoașterii 

Micul architect din tine va fi încântat sa calce pe urmele lui Amundsen și să înalțe, cu mâinile goale și fără mănuți un iglu prototip. Vârsta minimă 5 ani. Cost 40 lei.

TEATRUL ȚĂNDĂRICĂ

10.00 și 12.00 Ateliere de jocuri teatrale și construcție de marionete 

Atelierele de jocuri teatrale și construcție de marionete îi introduc pe copii în culisele teatrului oferindu-le ocazia să vadă care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a realiza un spectacol de animație. Vor vedea cum se strunjește lemnul, cum se sculptează păpușile, cum se confecționează costumele și decorurile dar și cum se mânuiesc marionetele.

TEATRUL LA CINEMA

11.00 Inelul magic 

Cum ar fi dacă într-o zi am moșteni un Cocoș, dar nu orice cocoș, ci unul foarte isteț și curajos?! Haideți în ținutul Contelui bogat să descoperim frumoasa poveste a priceputului Cocoș și a inelului magic. Urmăriți poveste despre istețime și curaj, spusă cu mult umor de personaje precum Cocoșul cel isteț, Zâna Dreptății, un Conte foarte bogat și de Hoțul cam nepriceput.

TEATRUL DUBEE DOO (GODOT CAFÉ)

11.00 Peter Pan și pirații 

Sunteți invitați pe un tărâm fantastic, acolo unde copiii se întâlnesc cu personaje alături de care trec printr-o serie de aventuri pline de suspans. Muzica şi dansul vor fi ingredientele care completează atmosfera din Țara de Nicăieri, unde un băiețel curajos va înfrunta un pirat plin de ifose, dar nu pe atât de brav pe cât se crede. Cei mici vor „complota” cu Peter Pan și cu Wendy împotriva piratului.

CENTRUL VECHI

19.00 București dansează în stradă 

Pura Vida vă invită să dansați în piața principală din centrul vechi, la intersecția străzilor Lipscani și Smârdan. Se vor dansa Salsa, Bachata, Merengue, Reggaeton, Kizomba, Semba, Hip Hop și multe altele. Vino și dansează alături de dansatori minunați și persoane de toate vârstele!

DUMINICĂ, 15 octombrie

BUFNIȚA DIN TEI

Go – cel mai vechi joc din lume. Atelier demonstrativ  

Cu reguli incredibil de simple, dar cu o strategie care atinge nivelul de artă, GO-ul poate fi jucat de oricine, la orice nivel, fiind la fel de fascinant pentru începători ca și pentru marii maeștrii. Prin plasarea strategică a pieselor pe tablă, ambii jucători caută să construiască și să controleze un teritoriu cât mai mare. Rezultatul partidei este determinat întotdeauna de nivelul general al calității deciziilor. Jocul este plin de acțiune, trecând de la un front de luptă la altul pe masură ce fiecare jucător urmărește un avantaj de poziție.

LEBBUCHENHAUS

10.00 Eticheta pentru evenimente speciale

Cursurile pentru copii oferite de Ecolage, școala de bune maniere, acoperă o gamă variată de situații cu care cei mici și adolescenții se pot confrunta: care este conduita corectă la teatru sau film, cu colegii sau profesorii de la școală, cu prietenii, eticheta la masă, eticheta pentru oferit/primit cadouri, eticheta în online, etc. Cursurile se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani.

TEATRUL NAȚIONAL

11.00 Teatrul Național pentru Copii 

Fiind vorba numai despre spectacole interactive, copiii trebuie să ştie că există câte un rol pentru fiecare dintre ei şi, odată cu evoluţia poveştii, apare şi şansa de a fi învingător. De-a lungul stagiunii, toţi copiii vor urca pe scenă şi vor deveni Eroi în nemuritoarele basme ale românilor.

TEATRUL ȚĂNDĂRICĂ

11.00 LittleImpro 

Spectacol de improvizație pentru copii cu vârste peste 6 ani.

TEATRUL EXCELSIOR

Vrăjitorul din Oz

Povestea nemuritoare scrisă de Lyman Frank Baum acum mai bine de 100 de ani este un basm de referinţă al literaturii americane, ecranizat într-un film hollywoodian menţionat adesea printre cele mai bune zece filme din toate timpurile. Preluând muzica din acest film, spectacolul urmăreşte povestea micuţei Dorothy care trăieşte într-o fermă din Kansas alături de mătuşa sa, Ema, şi unchiul ei, Henry, dar visează să stea într-un loc mai bun, „undeva sub curcubeu”.

TEATRUL LA CINEMA

11.00 Dumbo cel isteț

Cei mici sunt invitați să li se alăture faimosului elefanțel Dumbo în lunga și fascinanta sa călătorie în găsirea fluturașului său. În drumul său, Dumbo va fi acompaniat pe lângă micii spectactori și de  îngerașul său care îi va fi sfătuitor și îndrumător. Cu ajutorul copiilor elefănțelul va reuși să răspundă ghicitorilor adresate de prietenii pe care îi va întâlni în calea sa și va reuși să destrame vraja Duhului.

TEATRUL DE MAGIE

AbraMagic

AbraMagic este un spectacol de magie & workshop pentru prichindei cu Ştefania Bănică, prima femeie magician balerină din România. Veţi avea parte de o oră magică petrecută într-o companie veselă, relaxantă, dar plină de mistere şi de lucruri interesante ce aşteaptă să fie descoperite, toate fiind incluse în preţul biletului. Cadouri incluse!

ÎN ȚARĂ

BOTOȘANI

Gașca Zurli vă așteaptă vineri, 13 octombrie, ora 19.00, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă”, cu spectacolul „Hai la masă!”

BACĂU

Gașca Zurli vă așteaptă sâmbătă, 14 octombrie, ora 19.00, la Teatrul de vară „Radu Beligan”, cu spectacolul „Hai la masă!”

BRAȘOV

Pinnochio (sâmbătă, ora 11.00)

Teatrul Strada îi invită sâmbătă 14 octombrie, de la ora 11 pe cei mici, dar şi cei mari, să cunoască aventurile lui Pinocchio, păpuşa cea zburdalnică şi neascultătoare

CLUJ-NAPOCA

BATRA 2017 – Activități pentru copii (vineri, ora 11.00)

Târg caritabil

Veți găsi aici de la bijuterii, haine, papuci la cărți, servicii stomatologice, fotografice, jucării pentru cei mici și multe altele.

GALAȚI

Gașca Zurli vă așteaptă duminică, 15 octombrie, ora 19.00, la Sala Sporturilor, cu spectacolul „Hai la masă!”

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

 

 

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa