Weekend-ul 9 – 11 februarie încheie scurta vacanță intertrimestrială și vine cu numeroase surprize pentru cei mici. Ateliere de tot felul, multe piese de teatru și filme animate, într-un cuvânt – distracție. Nu știți ce să faceți? Iată câteva sugestii de petrecere a timpului liber în București și în țară.
VINERI, 9 februarie
ARENA NAȚIONALĂ BUCUREȘTI
Vino în incinta Arenei Naționale – intrarea Maior Coravu. Vă așteptaptă patinoarul, trenulețele, caruselul, Moș Crăciun, artiștii tăi preferați și multe alte surprize te vor fermeca pe loc, și vei dori să te întorci.
În fiecare zi, în intervalul 10:00 – 22:00, puteți explora tărâmul de poveste.
Intrarea este liberă în fiecare zi.
MUZEUL „GRIGORE ANTIPA”
O prietenie regală: Grigore Antipa și Regii României 1892-1944
Expoziția spune povestea unei prietenii, care învăluie patru generaţii ale Familiei Regale, prietenie dezvăluită de neprețuite obiecte, documente și fotografii inedite din colecțiile muzeelor partenere. Primele pagini ale acestei povești au fost scrise la Peleș în octombrie 1892, când Grigore Antipa, tânăr eminent, școlit la o prestigioasă universitate din Germania, are deosebita onoare de a-i prezenta Regelui Carol I planurile sale de viitor. Expoziția poate fi vizitată în fiecare zi, de marți până vineri, între orele 10.00 și 18.00, iar în weekend între orele 10.00 și 19.00.
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită să explorați o nouă expoziție temporară inedită cu exponate vii, dar și cu piese de o valoare inestimabilă din colecțiile muzeului, în perioada 1 Februarie 2017 – 31 martie 2018. Venin – frumuseți de neatins vă propune să descoperiți lumea fascinantă a câtorva specii veninoase din lumea animală, unele dintre acestea regăsindu-se în clasamentul celor mai veninoase animale din lume.
MUZEUL ȚĂRANULUI ROMÂN
Vacanța la MȚR se încheie în acest weekend. Așadar, vineri de la 11.00 la 12.30 – Povești cu urechi – Atelierul lui Călin Torsan; sâmbătă de la 10.00 la 11.20 – Atelier pictură pe sticlă cu Bogdan Herăscu , iar ]ntre orele 11.30 la 13.00 – Atelier de modelaj în argilă și ceară cu Ovidiu Simionescu.
TEATRUL EXCELSIOR
Micul prinț Bambi se naște într-o primăvară, într-un luminiș. Are o mamă frumoasă și iubitoare; tatăl lui e cel mai impunător cerb din pădure; are rude numeroase și prieteni de toate speciile. Chiar dacă omul apare din când în când, cu pușca pe umăr Bambi va crește mare și va învăța ce are de făcut.
HAPPY CINEMA
Incredibila poveste a perei uriașe
Elefantul Sebastian şi prietenul său cel mai bun, un motan pe nume Mitcho, trăiesc în Oraşul Însorit, un loc liniştit de pe coastă. Totul e minunat aici, până când, într-o zi, primarul JB dispare! Ieşit la pescuit, Mitcho prinde în undiţă o sticlă cu mesaj de la JB, naufragiat pe Insula Misterioasă, de unde cei doi ar trebui să-l aducă imediat acasă. În sticlă se află şi o sămânţă micuţă… Descoperiți povestea în fiecare zi din weekend-ul 9 – 11 februarie.
SÂMBĂTĂ, 10 februarie
OPERA COMICĂ PENTRU COPII
După succesul trilogiei „Creangă 180” din stagiunea trecută, colecție de spectacole alcătuită din „Ivan Turbincă” (48 de reprezentații, 4.500 de spectatori), „Harap Alb” (45 de reprezentații, 4.200 de spectatori) și „Punguța cu doi bani” (cu 5.000 de spectatori în 51 de reprezentații), regizoarea Gabriela Dumitru propune, în stagiunea 2017/2018, adaptări după textele altui mare autor român, Ion Luca Caragiale. După acest spectacol, în premieră la Opera Comică pentru Copii, cei mici se vor putea bucura de o nouă surpriză: ora de benzi desenate. Spectacolele au loc sâmbătă și duminică, de la ora 10.00.
Cu toții știm înduioșătoarea poveste a fetiței cu chibrituri, tocmai de aceea ne vom bucura să descoperim amprenta pe care regizorul și coregraful baletului, Corina Dumitrescu, a lăsat-o asupra poveștii, preschimbând destinul tragic al protagonistei într-unul care îndeamnă la visare și optimism.
MUZEUL GRIGORE ANTIPA
Muzeul Antipa îi așteaptă pe micuții curioși cu vârste între 6 și 10 ani să descopere minunata lume a animalelor de astăzi și fascinanta lume a dinozaurilor în cele două ateliere Animalium și Dinosaurium, realizate în colaborare cu Editura Humanitas.
BERĂRIA GERMANĂ (ORĂȘELUL COPIILOR)
Tinkerbell spre Tărâmul de Nicăieri
Tinkerbell dorește să-l salveze pe Peter Pan și se aventurează alături de Căpitanul Hook spre Tărâmul de Nicăieri. Veniți la teatru, să descifrați împreună cu Tinkerbell harta piraților spre Tărâmul de Nicăieri! Spectacolul este interactiv, cu actori și păpuși, fiind recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 8 ani.
PLAYOUTH
Chimie distractivă pentru copii
Ai auzit vreodată de slime? Nu?! Întreabă-l pe cel mic! Explozii, implozii, vulcani, reacții chimice necontrolate, dar toate în miniatură și ținute în eprubete, sub supravegherea căpitanului nostru de laborator, Gabriela. Copilul tău va explora o lume nouă, plină de mister și aventură și în același timp, își va însuși cunoștințe de bază despre lumea înconjurătoare.
BUFNIȚA DIN TEI
Atelier de magneți – teorie, practică, magie
În afară de faptul că sunt pur și simplu fascinanți, magneții stau la baza multor aplicații utile în viața noastră și ar merita să ocupe un loc aparte în educația copiilor. Aplicațiile sale practice sunt multiple și ne-au schimbat viața: busolele, motoarele, generatoarele, radioul, boxele, aplicații medicale diverse… sunt doar o parte din fascinantul univers al acestui minereu descoperit în antichitate.
SHOSHON KIDS
Atelierul este structurat în două părți, cu pauză de 10 minute pentru deconectare, prima parte „Emoții Colorate”, având ca temă centrală gestionarea violenței verbale. A doua parte este „Povești despre realitate în desene animate” , unde accentul se pune pe violența fizică. Uzând de diferite experimente inofensive pentru copii, vom înțelege sentimentele încercate de victima agresiunii. Tot „în joaca” vom afla și experimenta tehnici de gestionare a furiei și în general a emoțiilor negative.
CĂRTUREȘTI CARUSEL
Măseluța Dodoluța locuiește în orașul Măseluțelor. Este mică, albă, rotunjoară și cea mai pofticioasă măseluță pe care ați cunoscut-o vreodată. E topită dupa dulciuri: torturi, prăjituri, caramele și bomboane cu sirop. Totul trebuie să fie învăluit în zahar și să fie dulce și colorat. Ei bine, Zâna Juxi va vă face cunoștință cu dulcica Măseluța Dodoluța și va încerca să o facă să iubească fructele simple, mâncarea gătită de mămica ei și multe alte lucruri ce țin de o alimentație sănătoasă.
GRAND CINEMA DIGIPLEX
Spectacolul surprinde momentul când Alladin este rugat să se ducă să aducă o lampă fermecată, aflată într-o peşteră. De aici, decurg tot felul de aventuri, pline de haz. Noutatea este perfecta integrare a tehnicii digitale în structura spectacolului.
HAPPY CINEMA
Spectacolul prezintă povestea cunoscută a Cenușăresei. Doi șoricei ne introduc în lumea basmului, cu candoare și umor. Fata cu suflet bun, este nedreptățită de mama și surorile ei vitrege, însă cu ajutorul Zânei, nașa ei, reușește să ajungă la bal. Astfel e găsită de prinț, cel care o va iubi cu adevărat și o va face fericită.
Taman în ziua în care Waldemar plănuiește să-și serbeze ziua de naștere, ce mai tămbălău se iscă în Mullewapp! De-abia de-abia reușește Waldemar să se abțină să nu guste din tortul de aniversare, tot numai căpșuni, frișcă și ciocolată, când iată că primește o vizită neașteptată. Necioplitul de Horst, mistreţul și gașca lui au pus ochii pe bunătățile pregătite pentru petrecere, așa că mistrețul bucătar se invită la fermă și îi sechestrează pe toți locuitorii din Mullewapp.
HOLLYWOOD MULTIPLEX
Cei mici sunt invitați să li se alăture faimosului elefanțel Dumbo în lunga și fascinanta sa călătorie în găsirea fluturașului său. În drumul său, Dumbo va fi acompaniat pe lângă micii spectactori și de îngerasul său care îi va sta drept sfătuitor și îndrumător. Cu ajutorul copiilor elefăntelul va reuși să răspundă ghicitorilor adresate de prietenii pe care îi va întâlni în calea sa și va reuși să destrame vraja Duhului.
CLUB THE HUB
Actorii Teatrului Dubee Doo vor susține reprezentația spectacolului de teatru pentru copii „Sarea în bucate”, adaptare după basmul scris de Petre Ispirescu. Sunteți așteptați, cu mic, cu mare, la un spectacol de teatru pentru copii, dar este garantat că și pentru părinți distracția va fi pe măsură.
TEATRUL ȚĂNDĂRICĂ
Fata babei și fata moșneagului
Spectacolul este o lectură modernă a clasicei poveștii a lui Creangă care apelează, pe lângă mijloacele clasice ale teatrului de animație și la tehnica 3D pentru a atrage pe mici și mari în intriga cunoscută, în care valorile general umane ca cinstea, bunătatea şi destoinicia pot ajuta pe oricine să răzbată în viaţă.
TEATRUL COQUETTE
Prâslea cel voinic și merele de aur
În grădina Împăratului Verde crește un măr, cu mere de aur, care sunt furate în fiecare an când se coc de către un zmeu năstrușnic, a cărui putere stă într-un inel. Merele de Aur, atât de prețioase împăratului sunt păzite pe rând de către cei trei fii ai săi, dar eroul, mezinul Prâslea reușește să prindă făptașul după ce îi înfruntă și pe cei doi căpcăuni, cei doi paznici comici ai peșterii zmeului.
UNTEATRU
Hänsel este supărat că părinții nu vin la timp așa cum au promis, așa că Gretel trebuie să inventeze noi jocuri pentru a-l ține ocupat. Când părinții sosesc, Gretel se supără la rândul ei pentru că părinții nu au timp și interes să îi asculte așa că cei doi se hotărăsc să plece de-acasă. Drumul este plin de peripeții iar pădurea este un loc foarte periculos pentru doi copii nărzdrăvani.
TEATRUL EXCELSIOR
Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte
Teatrul Ion Creangă prezintă o abordare originală a basmului cules de Petre Ispirescu, o poveste fantastică şi încărcată de sens. Creat cu multă sensibilitate de o echipă artistică de excepţie, spectacolul îşi va transpune spectatorii într-o lume surprinzătoare, care începe cu a fost odată…
TEATRUL ION CREANGĂ
Oricine își poate inventa propria poveste. Poate fi scrisă cu o privire, sau cu un gest, iar dacă este scrisă cu pasiune, povestea va schimba universul. În acest spectacol fără cuvinte poezia mișcării predomină, iar spațiul versatil care se transformă în fața publicului va fermeca pe toată lumea, de la cei mai mici până la giganți.
TEATRU LA CINEMA
A fost odată un lup care a încurcat poveştile. În loc să ajungă la Bunicuţa, a ajuns la cei trei purceluşi şi era atât de derutat încât a uitat cu desăvârşire ce să spună şi ce să facă. Chiar și cu Scufița Rosie s-a întâlnit și nici seama nu și-a dat! Şi credeţi că asta e tot?… Nici gând!
Trăia odată o fetiță care primise în dar de la bunicuța ei o minunată scufiță de culoare roșie. Fetiței îi plăcea tare mult acea scufiță și ajunsese să nu o mai dea deloc jos. Din acest motiv toată lumea o striga Scufița Rosie. Într-o zi în drum spre casa bunicii aceasta se întâlni cu Lupul…
TEATRUL DE MAGIE
Un spectacol de magie & workshop pentru prichindei cu Ştefania Bănică. Veţi avea parte de o oră magică petrecută într-o companie veselă, relaxantă, dar plină de mistere şi de lucruri interesante ce aşteaptă să fie descoperite, toate fiind incluse în preţul biletului. Cadouri incluse!
DUMINICĂ, 11 februarie
MUZEUL GRIGORE ANTIPA
Muzeul Antipa îi așteaptă pe micuții curioși cu vârste între 6 și 10 ani să descopere minunata lume a animalelor de astăzi și fascinanta lume a dinozaurilor.
Ora 17.00 – Emoțiile animalelor.
BERĂRIA GERMANĂ (ORĂȘELUL COPIILOR)
În acest spectacol copiii vor lua parte alături de pinguinul Christofor la peripetiile acestuia în drumul lui spre Polul Sud, nu înainte de a se distra alături de el la circ, unde le vor fi prezentate câteva acrobații amuzante și jonglerii cu eșarfe. În aceasta călătorie imaginară ei vor traversa mări și oceane, vor străbate continente și vor face cunoștință cu diferite animălute simpatice, specifice acelor locuri.
CLUBUL ȚĂRANULUI
Laboratorul muzical al Marucăi
Laboratorul muzical al Marucăi este un amestec original de copilărie, tradiție și experiment. Membrii grupului provin din două familii: una de sânge (familia Iordan, din care fac parte Maruca Iordan și părinții ei: Beatrice și Florin) și alta spirituală (grupul trei parale, din care fac parte cei doi părinți împreună cu Daniel Pop). Repertoriul este variat și include: cântece de copii, melodii tradiționale, compoziții proprii, cover-uri originale ale unor piese cunoscute – toate altoite pe instrumentele tradiționale românești: fluiere, caval, cimpoi, cobză, țiteră, drâmbă, gordună, tobă, dairea.
BISTRO 37-39
Ia-i pe cei mici și vino la BISTRO 37-39, unde trupa de teatru „Cartea Povestilor” îi așteaptă pe prichindei cu jocuri interactive, spectacole de teatru, dans și face painting. Duminica aceasta vom urmări Doi Frați (adaptare după Hansel și Gretel). Intrarea este liberă, dar este recomandată rezervarea.
PLAYOUTH
Ai vrea ca cel mic să scape de timiditate și să poată vorbi liber de la o simplă convorbire cu colegii și până la un discurs în fața unui public? Atelierul de Teatru de Umbre îi oferă copilului tău ocazia de a putea interacționa ușor cu oamenii, de a face parte dintr-o echipă și de a-ți descoperi potențialul artisitic.
SHOSHON KIDS
Acesta este un atelier la care fiecare copil ar trebui să participe. Cea mai sigură cale de a ne proteja copilul este aceea de a-l învăța să se protejeze singur. Nu putem fi alături de el mereu și pretutindeni, de aceea ne vom asigura că știe să recunoască, să evite și să gestioneze un eventual pericol. Atelierul se desfășoară pe parcursul unei ore și jumătate, cu 10 minute pauză de deconectare, și abordează doua teme: pierderea de părinți/educator/grup și răpirea (prin folosirea constrângerii fizice sau psihice și prin ademenire).
LENTE (ARCULUI)
În fiecare duminică, mansarda din Lente (strada Arcului nr. 8) este pregătită de vizita piticilor cu activități (re)creative. În timp ce părinții se bucură de un binemeritat răgaz și o conversație placută, cei mici vor fi ghidați să descopere și să se descopere în ateliere felurite, de la teatru de umbre și mimă la benzi desenate și colaj. Atelierele sunt coordonate de actori, psihologi, artiști cu experiență, care le vor deschide celor mici gustul pentru creativitate și joc.
GAȘCA ZURLI
La invitația Circului Metropolitan București, Gașca Zurli susține primele spectacole din 2018, în sala mare, din B-dul Ștefan cel Mare. Cinci spectacole diferite, câte unul în fiecare duminică. Astăzi, „Am o căsuță mica”.
TEATRUL ȚĂNDĂRICĂ
A fost odată o vulpe care nu era mai brează decât alte vulpi viclene. Într-o zi, vulpea culese de pe drum mult pește, căzut din căruța prea plină a unui pescar. Iar când ursul i-a cerut puțin pește, l-a mințit spunându-i că ea l-a prins și l-a învățat cum să procedeze spre ca să prindă și el. Iar ursul a făcut întocmai, și-a băgat coada în apa înghețată…
Deliciul şi hazul poveștii este dat de isteţimea animalelor care, în plan simbolic, gândesc, vorbesc, acţionează şi mai ales, simulează ca şi oamenii. În spectacolul de la Teatrul Ţăndărică povestea originală este păstrată, dar apar personaje noi, în fiecare scenă, care nu fac altceva decât să scoată în evidenţă calităţile straşnice ale cocoşului năzdrăvan.
În Pinocchio ni se povesteşte, la început, despre Gepetto, un tâmplar dintr-un mic orăşel italian, care găseşte într-o bună zi o buturugă năzdrăvană, din care ciopleşte o păpuşă de lemn pe care o botează Pinocchio. Aşa începe povestea lui Pinocchio, o păpuşă de lemn, care trece printr-o mulţime de peripeţii, din care învaţă ce înseamnă să fii bun şi ascultător.
TEATRUL NAȚONAL ION LUCA CARAGIALE
Înarmaţi cu multă fantezie şi poftă de joc, dar şi cu o recuzită neaşteptată, urcând pe scenă şi învingându-şi teama, micuţilor actori li se oferă şansa ca, la capătul premierei să concureze pentru un rol special, erou de poveste. În lumea magică a teatrului şi a copilăriei, totul este permis. Poţi să lupţi cu forţele rele, ţinând în mână un balon pe post de sabie, şi să le învingi, pentru că la Teatrul Naţional pentru Copii Binele triumfă întotdeauna prin luptă dreaptă.
TEATRUL ION CREANGĂ
„Crăiasa zăpezii”nu este povestea clasică despre bine şi rău, ci o lume cu personaje puternice şi complexe, dialoguri cu mult umor şi scene de acţiune pline de suspans: o lume într-un glob de cristal peste care ninge încet.
TEATRU LA CINEMA
Într-un ținut îndepărtat, într-o lume de basm, cu zâne, prinți și prințese, apare micuța și preafrumoasa Aurora. Malefica aruncă însă o vrajă asupra ei. Vraja spune că la vârsta de 16 ani fata o să cadă într-un somn adânc din care se va trezi numai cu ajutorul sărutului adevăratei iubiri!
Muck cel mic a fost un băieţel care a trăit în Bagdad. Peripeţiile lui cu vrăjitoarea şi câinele fermecat, cu vizirul, califul şi ştafeta palatului au fost povestite cândva de Wilhelm Hauff. Textul în versuri şi spectacolul de păpuşi, ilustrat cu cântece pe acorduri de muzică clasică, îi dau viaţă micului Muck ca să îi înveţe pe copii cât de important e să fii bun şi isteţ.
TEATRUL DE MAGIE
Un one man show realizat de Andrei Teaşcă, fondatorul Teatrului de Magie, ce prezintă un personaj aparent neîndemânatic, spre amuzamentul publicului. Însă publicul este cel care îl scoate din încurcătură fiindcă, rând pe rând, copiii se transformă în asistenţii lui, ajutându-l să-şi ducă trucurile până la capăt. Astfel, se îmbină magia cu elementele de comic de situaţie.
Weekendul 9 – 11 februarie în țară
BRAȘOV
O poveste cu marionete. Expoziția își propune să dezvăluie publicului brașovean un moment de început al teatrului de marionete din țara noastră, prin prezentarea colecției de marionete a familiei Şesan. Unde? La Muzeul Civilizației Urbane. Când? În fiecare zi de la ora 9.00.
Prinț și cerșetor. Un spectacol pentru copii cu actori și păpuși la Teatrul Strada, sâmbătă, la ora 11.00.
Mica vrăjitoare. Reprezentația de sâmbătă, de la Teatrul Arlechino, prezintă vrăjitoarele într-o manieră modernă.
Fluierul Fermecat este o poveste despre mirajul iubirii, o iubire care întotdeauna învinge răul, un rău care se ascunde undeva în noi. Spectacolul are loc duminică, la orele 10.30 și 12.00.
CLUJ-NAPOCA
ZekiRumBa. Un spectacol nonverbal și interactiv pentru toate vârstele, ZekiRumBa abordează teme precum iubirea, diferențele de rase, copilărie, prietenie și bătrânețe. Păpușile sunt pe cât de simple pe atât de sugestive, SÂMBĂTĂ, LA mINI rEACTOR.
PIATRA NEAMȚ
Cupa Ștefan cel Mare. Competiția de karate kyokushin are loc în Sala Polivalentă sâmbătă, începând cu ora 10.00.
SIBIU
Povestea lui Rapunzel. Teatrul Gong vă invite sâmbătă și duminică, de la ora 11.00, să descoperiți cu ajutorul marionetelor povestea fetei cu părul luuuung.
Atelierul de creat povești. Atelierul de sâmbătă, de la Teatrul Gong, este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani.
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.