Evenimente pentru copii în weekend-ul 20-22 octombrie

Anca Vlad

Weekendul 20 – 22 octombrie. E o toamnă superbă, cu temperaturi mai mult decât plăcute, cu cer senin și alei acoperite de frunze ruginii. Ce-ți poți dori mai mult? Poate doar timp ce calitate petrecut cu familia. Iată câteva sugestii pentru evenimente dedicate copiilor și nu numai, atât în București, cât și în țară. 

VINERI, 20 OCTOMBRIE

OPERA COMICĂ ROMÂNĂ

21.00 Sieranevada     

Continuă prezentarea filmelor în Sala UnderGrant a Operei Comice Române. De la această oră sunteți invitați să vizionați gratuit un film semnat de Cristi Puiu. Acțiunea are loc la trei zile de la atentatul din redacția ziarului franez Charlie Hebdo.

PALATUL MOGOȘOAIA

Evenimente la Palat  

Vino să redescoperi tradițiile autentice la Palatul Mogoșoaia! Primăria Capitalei în parteneriat cu Accente NOI Fair, te invită în curtea interioara a Palatului Mogoșoaia la festivalul de tradiții populare „Șezătoare la Palat”. Ești invitat într-un decor special cu concerte de dans și muzică populară susținute de artiști populari și spectacole de dansuri populare susținute de ansambluri folclorice, tarafuri tradiționale cu instrumentiști virtuozi, care vor aduce bucuria cântecului și tradițiilor populare românești din toate zonele istorice ale țării.

HAPPY CINEMA

Prințesa Lebădă sub acoperire regală  

După ce în Regat sosesc niște vizitatori misterioși, prințesa Alise, Lucas și cu prietenii lor pornesc sub acoperire într-o misiune de spionaj ultrasecretă, pentru a vedea cine e de încredere și cine nu. Vor avea nevoie de abilitățile lor de detectivi super pricepuți, dar și de gadget-uri cool pentru a dezlega misterul regal și a salva Regatul.

 

TEATRUL EXCELSIOR

10.00 Magia copilăriei    

spectacol teatrul excelsior

Marele Vrăjitor al celui mai fascinant ţinut din lume, cel al copilăriei, are un Spiriduş care îi îndeplineşte toate dorinţele. Numai că cele trei Vrăjitoare din Răsărit pun la cale un complot împotriva Marelui Vrăjitor şi îi vor aduce la palat un Ucenic cu totul aparte, pentru a-l înlocui pe Spiriduş. Ucenicul Vrăjitor va bulversa întreg universul magic, deoarece pentru întâia oară cele mai neobişnuite scamatorii şi fantezii vor deveni realitate.

TEATRUL ȚĂNDĂRICĂ

10.00 Motanul încălțat  

motanul incaltat teatrul tandarica

CENTRUL DE TEATRUL EDUCAȚIONAL REPLIKA

19.00 Copii răi 

spectacol inspirat din caz real

Inspirată dintr-un caz real, piesa vorbește despre violență și supunere, despre imaginația care se pedepsește pentru că îndrăznește să se exprime, despre reguli și excese care pun la colț libertatea copiilor. Un spectacol despre sistemul de educaţie din România, despre formele de violenţă care transformă o pedeapsă aparent banală într-o ameninţare colectivă, despre relațiile de putere copii-profesori-părinți.

 

TEATRUL ION CREANGĂ

19.00 Zbor prin povești  

Înainte de culcare, doi copii încep să citească și să viseze. Dansează printre picături de ploaie, prin oceane, prin păduri şi îşi dau seama că, folosindu-şi imaginaţia, pot crea orice poveste, o pot învârti şi răsuci până când se transformă în aventură.

SÂMBĂTĂ, 21 OCTOMBRIE

OPERA COMICĂ ROMÂNĂ

17.00 Hänsel și Gretel 

hansel si gretel foto TVR

„Hänsel și Gretel” este cea mai cunoscută operă pentru copii de pe întreg mapamondul. Nu există scenă de operă din lume care să n-o fi montat măcar o dată, de aceea miza este uriașă. Hänsel și sora lui, Gretel, sunt puși în situația să se salveze și să învingă vrăjitoarea, o forță aparent mult mai puternică și opresivă. Dar inteligența lor învinge, așa cum tinerețea trebuie să învingă mereu.

21.00 Strania poveste a lui Benjamin Button

Continuă prezentarea filmelor în Sala UnderGrant. De la această oră sunteți invitați să vizionați gratuit un film emoționant cu Brad Pitt și Cate Blanchett în rolurile principale.

PALATUL MOGOȘOAIA

Evenimente la Palat 

Vino să redescoperi tradițiile autentice la Palatul Mogoșoaia! Primăria Capitalei în parteneriat cu Accente NOI Fair, te invită în curtea interioara a Palatului Mogoșoaia la festivalul de tradiții populare „Șezătoare la Palat”. Ești invitat într-un decor special cu concerte de dans și muzică populară susținute de artiști populari și spectacole de dansuri populare susținute de ansambluri folclorice, tarafuri tradiționale cu instrumentiști virtuozi, care vor aduce bucuria cântecului și tradițiilor populare românești din toate zonele istorice ale țării.

MUZEUL GRIGORE ANTIPA

Mierla și bufnița   

Veniți în acest weekend la Art Antipa, ca să vă jucați și să pictați mierle și bufnițe, inspirându-vă din minunata lume a fabulelor lui Grigore Alexandrescu! Micuții care au între 4 și 7 ani sunt așteptați de la ora 10.15, iar cei cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani de la 11.45. Înscrierea se poate face prin e-mail la [email protected] sau la telefon 021.312.88.26, în limita a 15 locuri/grupă.

CUIBUL CU LICURICI

Atelier de sirene diafane din lână împâslită  

sirene din lana

Atelierul este deschis atât copiilor (vârsta minimă 6 ani), dar și adulților care vor să-și ofere un timp creativ de relaxare. La final se pot achiziționa kituri de lucru pentru acasă, pentru doritori. Înscrieri și detalii suplimentare (preț, recomandări) la tel/sms : 0722 684021 sau pe e-mail: [email protected].

CLUBUL COPIILOR ISTEȚI

Experimente cu reacție și distracție   

Clubul Copiilor Isteți vă invită la al optulea modul al atelierelor. Oare cum face o moneda să prindă viață? Sună imposibil? Probabil, dar se pare că nu este chiar așa! Sau cum ne putem construi propria busola? Cu siguranță orice copil ar fi încântat să desocopere!

PLAYOUTH

Călătorim în jurul lumii: 4th Stop! Olanda

playouth calatorie in jurul lumii

Ți-ar plăcea ca, timp de 2 ore, copilul tău să descopere cât mai multe lucruri despre cultura olandeză? Dar să învețe direct de la un nativ cuvinte și fraze uzuale pentru a-și dezvolta vocabularul lingvistic? Playouth le oferă ocazia să ia contact cu o cultură diferită și să învețe lucruri noi despre ea; să învețe cele mai uzuale expresii și cuvinte din limba olandeză; să cunoască cele mai importante orașe și muzee ale Olandei; să interacționeze cu un nativ și să afle răspunsuri pe care nu le cunoaște deja cu privire la Olanda.

CENTRUL VECHI

19.00 București dansează în stradă  

Pura Vida vă invită să dansați în piața principală din centrul vechi, la intersecția străzilor Lipscani și Smârdan. Se vor dansa Salsa, Bachata, Merengue, Reggaeton, Kizomba, Semba, Hip Hop și multe altele. Vino și dansează alături de dansatori minunați și persoane de toate vârstele!

CENTRUL DE DEZVOLTARE PERSONALĂ PRIN ARTĂ JOIN ART

Atelierul de joc expresiv-creativ și artă: Emoții de toamnă

În acest atelier, copii vor experimenta diferite moduri de exprimare a emoțiilor și a propriei personalități, prin jocuri expresive și de stimulare a creativității, jocuri de relaționare și colaborare și pictură. Preț atelier: 50 lei. Reduceri: 20% pentru frați/surori care participă împreună. 20% reducere pentru fidelitate.

TEATRUL DIN PODUL MEU

Sus jos 

spectacol teatrul din podul meu

Spectacolul dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani este susţinut de Voicu Hetel, actor al Teatrului Ion Creangă, specializat și format în Programe de educație timpurie. Prin intermediul teatrului și al experimentelor senzoriale se valorizează de fapt capacitatea și potenţialul copilului mic de a se implica, de a participa şi de a învăţa prin interacţiune.

 

TEATRUL ȚĂNDĂRICĂ

11.00 Albă ca Zăpada

Spectacolul păstrează firul poveştii clasice, dar ingeniozitatea regizorului şi fantezia scenografică, folosirea tehnicii de black light, a păpuşilor de mari dimensiuni, compuse şi a actorilor la vedere dau un farmec aparte şi creează o atmosferă plină de ritm în care binele învinge întotdeauna răul.

TEATRUL ELISABETA

11.00 Petrecere cu peripeții

Pia Vio Kito

„Petrecere cu peripeții” spune povestea a trei prieteni personificați prin instrumente muzicale: Pia-pianul, Vio – vioara și Kito – chitara care, împreună cu mascotele jucăușe Pinguinul Pam-Pam și Ursul Panda Bum-Bum, se distrează la ziua de naștere a lui Kito. Petrecerea plănuită de Pia și Vio, se anunță a fi una inedită. O petrecere la înălțime, într-un balon cu aer cald!

 

 

TEATRUL ION CREANGĂ

18.00 La un metru de tine  

Două persoane se întâlnesc, iar istoriile lor încep să se desfășoare. Pe măsură ce își petrec timpul împreună, încep, minut cu minut, să se cunoască unul pe celălalt și, ghidați de instinct, construiesc spațiul din jur, iar propriile lor puncte de  vedere se transformă.

TEATRUL LA CINEMA

11.00 Prințesa spiriduș 

teatrul la cinema

Cei mici sunt invitați să descopere ținutul magic al spiridușilor! Aici trăiau într-un castel doi frați Spiriduși. Fratele cel mare a plecat de la palat, a ajuns un mare Vrăjitor într-un crâng cu nuci, iar fratele cel mic a rămas la palat și are două fiice. Fratele cel mare s-a înfuriat și a jurat că atunci când fratele său mai mic va ajunge rege, atunci el îi va închide fiicele, pe fiecare în câte o nucă, printr-o vrajă.

 

 

TEATRUL DE MAGIE

Wizard Magic Show  

Spectacolul îmbină elementele de poveste cu personajele de, iar împreună cu trucurile interactive se creează o atmosferă misterioasă. Copiii au ocazia să intre în această atmosferă alături de magicienii Emil Drăgan şi Ştefania Bănică printr-o îmbinare a stilurilor iluzionismului şi să se alăture poveştii, participând direct alături de personaje.

DUMINICĂ, 22 OCTOMBRIE

OPERA COMICĂ ROMÂNĂ

21.00 My Fair Lady  

Continuă prezentarea filmelor în Sala UnderGrant. De la această oră sunteți invitați să vizionați gratuit un film muzical de excepție, inspirată din mitul lui Pygmalion.

CĂRTUREȘTI VERONA

Luna literaturii pentru copii. Ateliere literare pentru copii 

Sunteți invitați să explorați patrimoniul reprezentat de literatura europeană şi să (re)descoperiți plăcerea de a citi. Programul include proiecţii cu ecranizări după romane europene, workshop-uri pentru elevi despre scriitori din ţările europene şi câştigători ai premiilor literare europene, o seară de poezie urbană, schimburi de carte, saloane literare, workshopuri de traduceri şi multe altele.

PALATUL MOGOȘOAIA

Evenimente la Palat 

Vino să redescoperi tradițiile autentice la Palatul Mogoșoaia! Primăria Capitalei în parteneriat cu Accente NOI Fair, te invită în curtea interioara a Palatului Mogoșoaia la festivalul de tradiții populare „Șezătoare la Palat”. Ești invitat într-un decor special cu concerte de dans și muzică populară susținute de artiști populari și spectacole de dansuri populare susținute de ansambluri folclorice, tarafuri tradiționale cu instrumentiști virtuozi, care vor aduce bucuria cântecului și tradițiilor populare românești din toate zonele istorice ale țării.

SALINA BY ABC

11.00 Pam Pam 

petrecere la salina

Pia, personajul îndrăgit al trupei de teatru muzical PAM PAM, vă invită la un spectacol interactiv de muzică, dans, jocuri și multă voie bună, plus o porție de sănătate! Unde? Pe strada Delea Nouă nr. 15, București (la 10 minute de Piața Unirii). Salina By ABC își rezervă dreptul de a anula spectacolul dacă nu se înscriu cel puțin 10 copii, restituind contravaloarea biletelor celor care au achitat până în acel moment.

MUZEUL GRIGORE ANTIPA

Ateliere de chimie  

Atelierele de recreație chimică sunt o modalitate utilă și distractivă de petrecere a timpului liber pentru copii. Micuții vor participa la experiementele din laborator și vor învăța „alfabetul” magic al chimiei. Astăzi – Cum explicăm chimia prin gătit.

CRISBY

Atelier de pictură   

Copiii sunt așteptați începând cu ora 16 la un atelier de pictura unde vor folosi diverse tehnici, se vom folosi de imaginație ca să facă diverse creații fie pe pânza pe șasiu, fie pe carton pânzat. Preț atelier 25 ron/ora.

TEATRUL NAȚIONAL ION LUCA CARAGIALE

11.00 Teatrul național pentru copii 

Marian Ralea teatrul national pentru copii

Teatrul Naţional pentru Copii, proiect iniţiat de Fundaţia Abracadabra, condusă de actorul Marian Râlea, în parteneriat cu Teatrul Naţional din Bucureşti, este locul unde copiii urcă pe scenă şi devin eroii cei buni şi frumoşi ai basmelor. Fiind vorba numai despre spectacole interactive, copiii trebuie să ştie că există câte un rol pentru fiecare dintre ei şi, odată cu evoluţia poveştii, apare şi şansa de a fi învingător. De-a lungul stagiunii, toţi copiii vor urca pe scenă şi vor deveni Eroi în nemuritoarele basme ale românilor.

PLAYOUTH

EDUCAfilm pentru copii

Misiunea atelierului și a cursului EDUCAFilm este promovarea filmului românesc printre cei mici, prin jocuri educaționale și creative, teste Trivia și vizionări de film. „Împreună vom explora filmul de ficțiune românesc, european și american de la începuturi până azi, vom experimenta documentarul și vom înțelege procedeele animației, stimulând potențialul personal al fiecărui copil”.

TEATRUL ION CREANGĂ

18.00 Pernuța somnoroasă    

spectacol teatru

Când lumina se stinge, imaginația unui copil „se aprinde”. Povești cu umbre și forme încep să apară, iar jocuri noi sunt inventate în acest moment plin de mister. Copilul poate să adoarmă  într-un submarin, sub apă sau într-un balon cu aer cald, deasupra dealurilor colorate și să se trezească, ca printr-o magie, în patul său.

TEATRUL COQUETTE

11.00 Charlie și Charlotte

În oraș sosește Circul condus de simpaticul director Mascherinni care prezintă numere care mai de care mai amuzante. Micuțul clovn Charlie este un personaj de vază în lumea circului și favoritul copiilor, cu atât mai mult cu cât el este un clovn magic. Dar astăzi urmează o surpriză și pentru el, și pentru micuții spectatori.

TEATRUL LA CINEMA

11.00 Povestea lui Făt Frumos

Copiii sunt invitați la adaptarea interactivă și modernă a îndrăgitului basm popular Făt Frumos. Micii spectactori vor face cunostință cu personaje legendarele precum Ileana Cosânzeana, Făt-Frumos şi Zmeul.

17.30 Micul Prinț 

Spectacolul este o adaptare interactivă după povestea „Micul Prinț” de Saint-Exupery. Copiii vor fi companionii Micului Prinț și ajutor de nădejde în aventura sa pe Pământ, în căutarea unui prieten adevărat. O pledoarie pentru adevărata prietenie, o călătorie care începe şi se termină pe planeta Micului Prinţ care va rămâne alături de floarea sa.

TEATRUL DE MAGIE

Robomag 

RoboMag este un spectacol educativ pentru copii despre un magician jumătate robot, jumătate om, care vine din viitor pentru a salva lumea. De fapt, el le va arăta oamenilor că războiul adevărat este în interiorul lor și îi va învăța cum să câștige în fața Egoului.

Evenimente pentru copii în weekendul 20-22 octombrie în țară

BRAȘOV

Duminică, de la orele 10.30 și 12.00, copiii sunt așteptați la Teatrul Arlechino, unde e pus în scenă spectacolul „Capra cu trei iezi”. În aceeași zi, de la ora 11.00, Teatrul Particular vine cu surprize pentru cei mici și spectacolul „Dogarul cel isteț”. În acest week-end are loc în Brașov Festivalul Dracula film, în cadrul căruia vor fi difuzate „The Little Vampire: Dracula” (sâmbătă și duminică de la ora 11, la Cinema One) și „Războiul stelelor – Episodul VII – Trezirea Forței” (duminică, la ora 11.00, la cinemateca Patria)

CLUJ NAPOCA

Sâmbătă, de la ora 12.00, în cadrul Toamnei Muzicale Clujene are loc în Auditorium Maximum un concert pentru copii.

CRAIOVA

Sâmbătă, de la ora 19.00, Gașca Zurli vă invită la Sala Polivalentă, la spectacolul „Hai la masă!”.

ORADEA

Duminică, de la ora 11, micuții pot descoperi povestea Cenușăresei, la Teatrul Regina Maria.

SIBIU

Singurul planetariu mobil din România revine la Timișoara (vineri și sâmbătă) cu un spectacol despre eclipse și anotimpuri. Duminică, de la orele 10.00 și 12.00, Diana Ribana găzduiește la Teatrul Gong „Atelierul de creat povești”, dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa