Evenimente pentru copii în weekend-ul 15 – 17 decembrie

Anca Vlad
mos craciun cu lista de dorinte

Weekend-ul 15 – 17 decembrie ne apropie tot mai mult de Nașterea Domnului și de sosirea lui Moș Crăciun, așadar cuvintele de ordine sunt distracție, Crăciun și caritate. Nu știți ce să faceți? Iată câteva idei de petrecere a timpului liber în București și în țară.

VINERI, 15 decembrie

OPERA COMICĂ PENTRU COPII

Târgul „Poveste de Crăciun”  

afis poveste de craciun

Târgul  este deschis în weekend de la 11.00 la 22.30 și în timpul săptămânii între orele 16.00 – 21.30. Pe scenă vor fi prezentate mai multe spectacole în care vor evolua soliștii vocali și instrumentiști ai Operei Comice pentru Copii, alături de coruri de copii din Programul Național Cantus Mundi și copiii de la Atelierele „Micul Artist”. Intrarea este liberă.

PARCUL KISELEFF

Crăciunul copiilor 

om de zapada pe saniuta

Moș Crăciun sosește cu sania trasă de reni în Parcul Kiseleff din Capitală, iar alături de el sunt o mulțime de spiriduși talentați, care călătoresc cu un tren de poveste, pe șine din nori și gheață. Trenul Crăciunului oprește în stația Kiseleff vineri, 15 decembrie și va rămâne în parc timp de trei zile, spiridușii fiind pregătiți să întâmpine publicul cu un program special.

PARCUL LUMEA COPIILOR

Orășelul lui Moș Crăciun  

În sectorul 4, vor fi concerte în aer liber, artiști consacrați, spectacole pentru copii, carusele, patinoar, concursuri cu premii, daruri și surprize, toate acestea sunt pregătite pentru cei care vor veni în „Orășelul lui Moș Crăciun”.

PIAȚA CONSTITUȚIEI

Târgul oficial de Crăciun al Bucureștiului  

Atmosfera sărbătorilor de iarnă este redată în cadrul evenimentului printr-o mulțime de activități și atracții, de la spectacole de muzică și dans, carusel, trenuleț, Casa lui Moș Crăciun, târg cu produse și obiecte românești, precum și o campanie umanitară intitulată „Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!”.

BUFNIȚA DIN TEI

Atelier Pixel Mania cu temă de Crăciun

Vino la un atelier cu temă de sezon, unde pitici, mămici, tătici sau bunici își pot demonstra îndemânarea cu seturile creative PIXEL HOBBY. Simpaticii Pixeli vă vor da ocazia să vă descoperiți talente nebănuite și să vă cultivați capacitatea de concentrare și imaginația.

SÂMBĂTĂ, 16 decembrie

OPERA COMICĂ PENTRU COPII

Târgul „Poveste de Crăciun” 

Târgul  este deschis în weekend de la 11.00 la 22.30 și în timpul săptămânii între orele 16.00 – 21.30. Pe scenă vor fi prezentate mai multe spectacole în care vor evolua soliștii vocali și instrumentiști ai Operei Comice pentru Copii, alături de coruri de copii din Programul Național Cantus Mundi și copiii de la Atelierele „Micul Artist”. Intrarea este liberă.

Truverii    

interpreti de muzica veche

O călătorie muzicală în timp și în spațiu aducând bucuria vremurilor de demult. Un spectacol ce însumează muzică și povești ce readuc atmosfera comedianților și trubadurilor ambulanți, care colindând din loc în loc erau un bagaj al identităti culturale Europene, de la muzica și poezia truverilor medievali, trecând pe „scândura” comedianților Renașterii pană la vechile tradiții ale „paizanilor”.

PARCUL KISELEFF

Crăciunul copiilor  

Moș Crăciun sosește cu sania trasă de reni în Parcul Kiseleff din Capitală, iar alături de el sunt o mulțime de spiriduși talentați, care călătoresc cu un tren de poveste, pe șine din nori și gheață. Trenul Crăciunului rămâne în parc, iar spiridușii sunt pregătiți să întâmpine publicul cu un program special.

PARCUL LUMEA COPIILOR

Orășelul lui Moș Crăciun 

Anul acesta, Sărbătorile aduc o atmosferă de poveste pentru cei care trăiesc, iubesc, muncesc în sectorul 4. Super concerte în aer liber, artiști consacrați, spectacole pentru copii, carusele, patinoar, concursuri cu premii, daruri și surprize, toate acestea sunt pregătite pentru cei care vor veni în „Orășelul lui Moș Crăciun”.

SUN PLAZA

Sărbătorește iarna cu Lego 

În intervalul 12.00-20.00, piticii pasionaţi de LEGO sunt aşteptaţi în Sun Plaza pentru a construi sărbătorile de iarnă. Cele mai frumoase construcţii vor fi premiate aşa cum se cuvine: cu diplome, stickere de Crăciun şi multe laude.

PIAȚA CONSTITUȚIEI

Târgul oficial de Crăciun al Bucureștiului 

Atmosfera sărbătorilor de iarnă este redată în cadrul evenimentului printr-o mulțime de activități și atracții, de la spectacole de muzică și dans, carusel, trenuleț, Casa lui Moș Crăciun, târg cu produse și obiecte românești, precum și o campanie umanitară intitulată „Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!”.

MUZEUL NAȚIONAL AL SATULUI

La muzeu de sărbători

colindatori cu brad

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în fiecare weekend, ateliere pentru copii dedicate sărbătorilor de iarnă, cu scopul de a-i face pe cei mici să cunoască patrimoniul etnologic românesc, dar și de a educa și forma publicul pentru cultură și respectarea valorilor tradiționale. Atelierele – realizarea felicitărilor pentru sărbători, confecționarea de măști populare și împletirea de colăcei – se vor desfășura sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 12.00.

MUZEUL NAȚIONAL DE ARTĂ CONTEMPORANĂ

Atelier de Crăciun pentru copii    

Muzeul Național de Artă Contemporană invită toți copii sâmbătă,  între orele 12.00 – 14.00, la o incursiune plină de imaginație în expozițiile curente ale muzeului, urmată de un atelier creativ în cadrul căruia vom realiza decorații de Crăciun, numai bune de luat acasă sau de ornat bradul muzeului. Aici se vor putea lucra cu materiale diferite, fie că e fetru, sau panglici, papier-mâché, cartoane sau hârtii colorate, lipici și sclipici.

LEBBUCHENHAUS

Atelier de decorat turtă dulce pentru familii 

turta dulce si globuri

Aromă de scorțișoară și cuișoare, culori vesele, gustul copilăriei. Toate acestea le puteți savura  în cadrul atelierului de decorat turtă dulce. Veniți înainte de Crăciun la Lebbuchenhaus și puneți-vă pe decorat, fiecare după imaginație sau după modelele puse la dispoziție. Este o ocazie bună de a-ți invita prietenii și prietenele și să petreceți alături de alături de copii o oră creativă.

CĂRTUREȘTI CARUSEL

Max, Mara și Spiridușul Vesel  

copii care dorm

Max și Mara sunt doi frățiori năstrușnici și mai mereu veseli, care aduc somnul în orașul lor. Locuiesc sus, sus pe cer, undeva în spatele lunii, pe strada Calea Lactee, într-o căsuță albă cu acoperiș roșu și cu steluțe aducătoare de somn ce cresc la ferestre. Max și Mara se pregătesc pentru întâlnirea cu Moș Crăciun. Îi scriu scrisori, învață poezii și încearcă să facă numai lucruri bune. Într-o seară, în timp ce aruncau praf de vise peste căsuțe de prichindei, s-au întâlnit cu Spiridușul Vesel. Acesta se rătăcise și nu mai găsea drumul de întoarcere spre atelierul de jucării al Moșului…

CLUBUL COPIILOR ISTEȚI

Atelier de creație „Coronița mea de Crăciun”  

coronite din brad

Fie că vorbim de crenguțe sau conuri de brad, clopoței, panglică colorată, scorțișoară și felii de lămâie ori portocală, fiecare copil își va găsi inspirația și spijinul pentru a-și pune în practică imaginația și creativitatea. Clubul Copiilor Isteți vă pune la dispoziție o mulțime de materiale pentru a crea cele mai interesante, colorate și personalizate felicitări, pe care să le oferiți persoanelor dragi! Copiii trebuie doar să fie curioși, să aibă inspirație și chef de lucru, iar la sfârșitul atelierului vor pleca cu o coroniță și o felicitare de Crăciun, care le va decora camera sau le pot face cadou celor dragi.

BISTRO DOROBANȚI

Moș Crăciun vine la Bistro Dorobanți! 

mos craciun cu lista de dorinte

În lunga sa călătorie din decembrie, Moș Crăciun a decis să poposească și la Bistro Dorobanți pentru a-i cunoaște pe micii noștri prieteni. Ne-a promis că vine cu daruri pentru toți copiii iar noi îl vom ajuta să-și recapete puterile pentru drumul lung, cu ceai cald și cu biscuiți cu scorțișoară. Vino să-l cunoști, să-i povestești despre lucrurile minunate pe care le-ai învățat anul acesta sau să-i reciți poezia ta preferată. În așteptarea lui, vom pregăti decorațiuni de Crăciun din produse aflate în bucătărie, pe care copiii le pot lua acasă pentru a împodobi casa pentru Sărbători.

SENECA ANTICAFE

Crăciunului – proiecție de film și atelier pentru copii  

Sunteți invitați la la proiecția filmului care stă la baza cărții, vom face o incursiune în istoria artei cu ajutorul ilustrațiilor lui Aldașin și ghidajul criticului de artă Vladimir Bulat, iar copiii vor meșteri îngeri împreună cu Cosmina Dragomir, artist vizual și profesoară de arte plastice. Actrița și omul de radio Adriana Moca ne va ajuta să intrăm în poveste prin lectura unor fragmente din carte.

SPORTCAFE

Crăciun în spiritul poveștilor  

sanie cu reni

Renul lui Moș Crăciun este supărat pentru că sania nu mai merge și nu poate să o repare. În ajutorul lui vin câțiva prieteni care nici ei nu reușesc să îl ajute, dar înveselesc atmosfera cu câte o poveste și un colind. Însă, noaptea de Ajun este o noapte a speranței și a miracolelor. Cineva îl va ajuta totuși pe Renul lui Moș Crăciun și îi va repara sania. Oare cine poate să aducă magia în Seara de Ajun?

TEATRUL COQUETTE

Poveste de Crăciun  

În Ajunul Crăciunului, morocănoasa și zgârcita mătușă Matilda este vizitată de cei doi nepoței, Billy și Lilly care vin să o invite la petrecerea de Crăciun, însă pentru ea Crăciunul este doar un moment în care trebuie să cheltuiască, așa că nu știe ce să mai facă să-i refuze pe cei doi copii. Chiar la miezul nopții, când mătușa adoarme pe șezlong în casa ei, face o călătorie în vis, în trecut, când Crăciunul era o bucurie, și în viitor, când s-ar putea să nu fie ținută minte așa cum și-ar dori.

DUMINICĂ, 17 decembrie

OPERA COMICĂ PENTRU COPII

Târgul „Poveste de Crăciun”  

Târgul  este deschis în weekend de la 11.00 la 22.30 și în timpul săptămânii între orele 16.00 – 21.30. Pe scenă vor fi prezentate mai multe spectacole în care vor evolua soliștii vocali și instrumentiști ai Operei Comice pentru Copii, alături de coruri de copii din Programul Național Cantus Mundi și copiii de la Atelierele „Micul Artist”. Intrarea este liberă.

Truverii    

O călătorie muzicală în timp și în spațiu aducând bucuria vremurilor de demult. Un spectacol ce însumează muzică și povești ce readuc atmosfera comedianților și trubadurilor ambulanți, care colindând din loc în loc erau un bagaj al identități culturale europene, de la muzica și poezia truverilor medievali, trecând pe „scândura” comedianților Renașterii pană la vechile tradiții ale „paizanilor”.

APOLLO111

Răbdărică și Mofturică salvează Noaptea de Ajun

spiridusii randarica si mofturica

E noaptea de Ajun. O noapte mai liniștită și mai misterioasă ca oricare alta. Bradul e împodobit, luminile sunt aprinse, colindele se aud ușor, râsetele de copii întregesc atmosfera în așteptarea lui Moș Crăciun. În noaptea de Ajun totul este magic și orice e posibil.
Doi spiriduși speciali – Răbdărică și Mofturică – îl ajută pe Moș Crăciun să ajungă încă o dată la fiecare copil în parte cu cadourile mult dorite. Și asta pentru că ei știu să folosească Praful Magic de Crăciun…

PARCUL KISELEFF

Crăciunul copiilor    

om de zapada pe saniuta

Moș Crăciun sosește cu sania trasă de reni în Parcul Kiseleff din Capitală, iar alături de el sunt o mulțime de spiriduși talentați, care călătoresc cu un tren de poveste, pe șine din nori și gheață. Trenul Crăciunului vă așteaptă în parc, iar spiridușii sunt pregătiți să vă întâmpine cu un program special.

PARCUL LUMEA COPIILOR

Orășelul lui Moș Crăciun

Anul acesta, Sărbătorile aduc o atmosferă de poveste pentru cei care trăiesc, iubesc, muncesc în sectorul 4. Super concerte în aer liber, artiști consacrați, spectacole pentru copii, carusele, patinoar, concursuri cu premii, daruri și surprize, toate acestea sunt pregătite pentru cei care vor veni în „Orășelul lui Moș Crăciun”.

Festivalul de datini și obiceiuri „Moș Crăciun vine la Excelsior”

Între orele 18.00 și 21.00, copii, părinți și bunici sunt așteptați în Orășelul Copiilor pentru o întâlnire cu Moș Crăciun și personajele sale. Tot acolo vor fi prezentate obiceiuri și datini cu Ansamblul Folcloric Busuiocul (Bacău), dar și un concert susținut de Fuego.

SUN PLAZA

Sărbătorește iarna cu Lego 

În intervalul 12.00-20.00, piticii pasionaţi de LEGO sunt aşteptaţi în Sun Plaza pentru a construi sărbătorile de iarnă. Cele mai frumoase construcţii vor fi premiate aşa cum se cuvine: cu diplome, stickere de Crăciun şi multe laude.

PIAȚA CONSTITUȚIEI

Târgul oficial de Crăciun al Bucureștiului   

Atmosfera sărbătorilor de iarnă este redată în cadrul evenimentului printr-o mulțime de activități și atracții, de la spectacole de muzică și dans, carusel, trenuleț, Casa lui Moș Crăciun, târg cu produse și obiecte românești, precum și o campanie umanitară intitulată „Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!”.

BUCUREȘTI MALL

Gașca Zurli de Crăciun     

Piticii voiosi si părinții voinici se vor bucura de o seară plină de povești fermecate, muzică și dansuri animate, în spiritul Crăciunului. După spectacol, între orele 19.00 și 20.00, Gașca Zurli va susține o sesiune specială de autografe.

GODOT CAFE TEATRU

Cei trei purceluși   

Cu toţii ştim povestea celor trei purcei care îşi construiesc case, dar e mult mai amuzant să îi vedem la treabă, să îi punem piedică lupului sau să-l ajutăm să sufle peste case. Şi asta nu fiindcă am fi răi, ci ca să le arătăm tuturor că graba şi lenea strică treaba şi că, dacă vrei să faci un lucru bun şi durabil, trebuie să îţi pui mintea la contribuţie şi să nu te fereşti de muncă. Spectacol de teatru de păpuși recomandat copiilor cu vârsta între 3 și 6 ani.

HAPPY CINEMA

Ariciul și Țestoasa Uriașă 

Un pui de vulpe naiv, încrezut și obraznic pleaca din vizuina sa la vânătoare fără voia Vulpoiului, pentru că se săturase să tot mănânce iepure! Moș Martin (cel mai vechi locuitor al pădurii), la rugămintea Vulpoiului, îl are în pază pe acest pui de vulpe.

Spiridușul care a salvat Crăciunul   

E-n ajun de Crăciun şi spiriduşii meşteresc la jucării pe care Moşul o să le ducă celor mai cuminţi copii. Dar undeva unelteşte un plan o vrăjitoare ca ei să nu le primească. De ce ? Bună întrebare! Şi spiriduşul din poveste s-a întrebat de planul ei când a aflat. Probabil că şi pe voi vă interesează…

TEATRUL ȚĂNDĂRICĂ

Ridichea uriașă

Ridichea uriașă este un basm rusesc care ne încântă prin acţiunea şi personajele sale: ridichea uriaşă, bunicul – moşul, baba – bunica, nepoţica, căţeluşul, pisica, şoarecele. Bunicul a pus în grădiniță o ridiche; și a crescut ridichea aceea mare, mare, cât capul omului, și mai mare.

TEATRUL NAȚIONAL ION LUCA CARAGIALE

Teatru Național pentru copii  

Marian Ralea si copiii

Înarmaţi cu multă fantezie şi poftă de joc, dar şi cu o recuzită neaşteptată, urcând pe scenă şi învingându-şi teama, micuţilor actori li se oferă şansa ca, la capătul premierei să concureze pentru un rol special, erou de poveste. În lumea magică a teatrului şi a copilăriei, totul este permis. Poţi să lupţi cu forţele rele, ţinând în mână un balon pe post de sabie, şi să le învingi, pentru că la Teatrul Naţional pentru Copii Binele triumfă întotdeauna prin luptă dreaptă. Fiind vorba numai despre spectacole interactive, copiii trebuie să ştie că există câte un rol pentru fiecare dintre ei şi, odată cu evoluţia poveştii, apare şi şansa de a fi învingător.

WEEKENDUL 15 – 17 DECEMBRIE ÎN ȚARĂ

BACĂU

Donează pentru oamenii sărmani! Evenimentul are loc în fiecare dimineață începând cu ora 8.00 în Piața Tricolorului.

Hainele cele noi ale împăratului. Teatrul Municipal Bacovia vă așteaptă vineri (10.30) și duminică (11.00) să descoperiți o poveste despre aparențe, dar și despre inocență și curaj.

BRAȘOV

Târgul de Crăciun. În cadrul târgului deschis la Muzeul de Etnografie veți putea admira și cumpăra: mileuri și ornamente pentru bradul de Crăciun realizate astăzi în tehnica dantelei cu ciocănele, design vestimentar și globuri realizate în tehnica frivolite, jucării croșetate și lumânări parfumate.

Poveste de Crăciun. Târgul se va desfășura la Centrul Cultural Reduta, în perioada 15-17 decembrie. Veți putea găsi cadouri lucrate de mână și cu mult suflet.

Spectacol de Crăciun la Operă. În fiecare zi a sfârșitului de săptămâna, de la ora 11.00, au loc spectacole susținute de Ana Maria Donose, Cosmin Marcovici, JeanKristof Bouton (Opera Națională Română Iași), Mirabela Dauer, Alexandra Fits, Nicolae și Tudor Furdui Iancu.

Patinoar. În Piaţeta Sf. Ioan a fost deschis patinoarul, iar programul este zilnic între orele 11.00-22.00, cu intrare gratuită pentru copii.

Venin – frumuseți de neatins. Lăsați acasă prejudecățile și teama de animale veninoase și veni la Centrul de Agrement și divertisment din Poiana Brașov.

Pisicile nearistocrate. Teatrul Arlechino vă invită, sâmbătă, de la orele 10.30 şi 12.00 la premiera spectacolului „Pisicile nearistocrate”, de Eva Labadi.

Cine a furat fulgii de nea? Teatrul pentru Copii Arlechino Brașov vă invită la un spectacol emoționant, destinat tuturor copiilor.

Muzică ușoară. Duminică, între orele 17.30-19.00, în Piața Sfatului – Muzica specifică sărbătorilor de iarnă interpretată de solistele de muzică uşoară Nicoleta Oancea & Band şi Nicola.

CLUJ-NAPOCA

Târgul de Crăciun. Dacă ar fi să descrii Crăciunul pe scurt, ar fi… sărbătoarea cu un milion de surprize! Pentru ele, veniți în Piața Unirii!

Cipi și Moș Crăciun. Veniți sâmbătă (11.00), la Urania Place să faceți cunoștință cu Cipi și prietenii săi și să râdeți de năzbâtiile pe care le fac aceștia.

Scufița Roșie și lupul cel flămând. Ion Iurcu aduce pe scena Teatrului de Păpuși „Puck”, duminică, de la ora 11.00, un spectacol cum n-ați mai văzut.

Concert de colinde românești. Aflat la a cincea ediție, concertul de duminică, ora 18.00, de la Auditorium Maximum, îi aduce pe scenă pe Diana Țugui (soprană), Florin Estefan (bariton), Tony Bardon (tenor), Cristian Hodrea (bariton), Corul Cappella Transylvanica, Orchestra Academică Transilvană – dirijor Cornel Groza și Corul de copii „Junior VIP” – dirijor Anca-Mona Mariaș.

PIATRA NEAMȚ

Târgul de Crăciun la Neamț. În Curtea Domnească, atmosfera de sărbătoare, voia bună, vinul fiert, colindele de fundal, cadourile pe care le puteți procura de la comercianții din zonă și nu în ultimul rând produsele hand-made vă vor sta la dispoziție.

Patinoar Curtea Domnească. Toți cei care sunt pasionați de distracțiile pe gheata sunt așteptați pe patinoarul deschis pe Platoul Curții Domnești din Piatra-Neamț (lângă Turnul lui Ștefan).

Concert de Colinde. Vineri seară, de la ora 18.00, la Sala Calistrat Hogaș, are loc un spectacol cu cele mai frumoase colinde.

ROMAN

Și tu poți face un copil fericit! Donează hăinuțe, dulciuri și jucării și te vom răsplăti cu zâmbete și bucurie! O campanie inițiată de Asociația Cultural-Artistică Gong Roman, str. Siretului nr. 2.

SIBIU

Târgul de Crăciun din Sibiu 2017. Divertismentul este asigurat de spectacolul impresionant de lumini proiectate pe fațadele clădirilor din Piața Mare și atmosfera de iarnă, ce te face să te simți ca un turist în propriul tău oraș.

Aventurile lui Pinocchio. Toată lumea cunoaște povestea scrisă de Carlo Goldoni. Dacă vreți să-l revedeți pe simpaticul băiețel, veniți sâmbătă și duminică la ora 11.00 la Teatrul Gong.

Orășelul fermecat. În cadrul spațiului amenajat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu vor fi organizate spectacole în fiecare sâmbătă: concerte de colinde, teatru și pantomimă pentru copii și bineînțeles, nu va lipsi un altfel de Moș Crăciun încoţit de Crăciuniţă.

Atelierul de creat povești. Sâmbătă (la 10.00 și la 12.00) se desfășoară atelierul recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani

TIMIȘOARA

Mama Fest, Târg de Crăciun. Sâmbătă și duminică de la ora 14.00 până la 20.30, sunt așteptate la Opera Cafe, Piața Victoriei, nr. 6 mame creative si inspirate, soti iubitori, pici jucăuși, multe familii curajoase și de drumuri deschizătoare!

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa