Evenimente pentru copii în weekend 28-30 aprilie

Anca Vlad
Evenimente pentru copii în weekend

Până la proba contrarie, a venit primăvara! Indiferent de vreme, timpul petrecut în familie este cel mai plăcut, așadar luați aminte la următoarele recomandări pentru petrecerea timpului liber și inspirați-vă pentru a alege o modalitate de a vă distra.

VINERI 28 APRILIE

TEATRUL EXCELSIOR

10.00 Vrăjitorul din Oz 

Povestea nemuritoare scrisă de Lyman Frank Baum acum mai bine de 100 de ani este un basm de referinţă al literaturii americane, ecranizat într-un film hollywoodian menţionat adesea printre cele mai bune zece filme din toate timpurile.

TEATRUL ION CREANGĂ

18.00 Pernuța somnoroasă

Un spectacol despre percepție, imagini, sentimente și despre noi moduri de joacă pe care micii spectatori le descoperă înainte de culcare.

MUZEUL ANTIPA

10.00 – 18.00 Venin – frumuseți de neatins

Expoziția „Venin – frumuseți de neatins” vă provoacă să lăsați prejudecățile și teama față de animalele veninoase la poarta muzeului și să descoperiți frumusețea unică a exponatelor vii. Multe dintre aceste specii de animale provin din locuri extrem de îndepărtate și greu accesibile omului și cu siguranță aproape nimeni nu și-ar dori o întâlnire față în față cu acestea în mediul lor natural.

SÂMBĂTĂ, 29 APRILIE

TEATRUL ȚĂNDĂRICĂ

11.00 Pinocchio (Sala Țăndărică)

Gepetto, un tâmplar dintr-un mic orăş italian, găseşte într-o bună zi o buturugă năzdrăvană din care ciopleşte o păpuşă de lemn pe care o botează Pinocchio. Aşa începe păpuşii din lemn, care trece printr-o mulţime de peripeţii, din care învaţă ce înseamnă să fii bun şi ascultător.

TEATRUL ION CREANGĂ

11.00 O poveste a porcului 

Doi oameni simpli (un moș și o babă), măcinați de singurătate, se hotărăsc să ia drept copil prima ființă care le iese în cale. Atunci, soarta îi aruncă moșului în drum un purcel. Desigur, nu orice fel de purcel, ci unul fermecat, care e capabil de fapte mărețe.

18.00 Bună dimineața

Plecând de la povestea unei dimineţi obişnuite, regizoarea Ioana Petre a descoperit, împreună cu întreaga echipă artistică, noi moduri de a privi obiectele pe care copiii le folosesc zilnic.

TEATRUL COQUETTE

11.00 Muzicanții din Bremen

Un măgăruș, un cățel, o pisică și un cocoș se adună ca tovarăși de drum și ca viitori muzicanți pentru călătoria spre Bremen, orașul în care pot fi liberi și în care își pot petrece bătrânețile într-un mod artistic.

TEATRUL DE MAGIE

11.00 Kids Magic Show  

Un atelier de magie, atât pentru copii cât ți pentru părinți, unde cei mici vor putea vedea și învăța trucuri de magie.

TEATRU LA CINEMA

11.00 Muck cel mic 

Muck cel mic a fost un băieţel ce a trăit odată ca niciodată în Bagdad. Textul în versuri și spectacolul de păpuși ilustrat cu cântece pe acorduri de muzică clasică îi dau viață micului Muck ca să-i învețe pe copii cât de important e să fii bun și isteț.

17.30 Jack și vrejul de fasole

Un spectacol de teatru interactiv pentru copii, haios și plin de acțiune. Copiii vor urmări cu sufletul la gură povestea lui Jack care, ajutat de preafrumoasa Zână va descoperi tărâmul fantastic al zmeului Haplea pe care îl va învinge datorită istețimii.
GODOT CAFE

11.00 Fata babei și fata moșneagului

O adaptare a poveștii scrise de Ion Creangă, prezentată într-o manieră interactivă, dar plină de mesaje moralizatoare, general valabile: binele făcut în lume nu rămâne nerăsplătit, la fel cum lenevia și răutatea sunt aspru pedepsite. Personajele, interpretate cu umor si originalitate, reprezintă un exemplu pentru noi toți. Veți face cunoștință cu o fată bună, onestă și modestă a moșneagului pusă în opoziție cu o fată rea, invidioasă și leneșă a babei, care va primi și ea totul după inima sa.

OPERA COMICĂ PENTRU COPII

10.00 Directorul de teatru

Povestea hazlie a două cântărețe de operă care își dispută supremația în timpul unei audiții pentru teatrul de operă de la Salzburg.

17.00 Pinocchio

Un balet fermecător care vorbește despre legătura magică dintre părinte și copil, despre adevărul care învinge.

PALATUL NAȚIONAL AL COPIILOR

11.00 „Românașul” și invitații săi

Participă Ansamblul folcloric „Cununa Carpaților” și Grupul „Alegretto”.

CĂSUȚA AVENTURILOR

18.30 Kids Party 

Cei mici au întregul spațiu de joacă la dispoziție, decoruri de party, un animator ce-i va antrena timp de o oră la jocuri distractive, muzică și dans și face-painting. Jocurile de lumini și baloanele de săpun le vor condimenta evenimentul.
Și pentru că la petrecere nu se stă cu burta goală, copiii vor primi pizza și limonadă .

PARCUL HERĂSTRĂU

12.00 Joaca în natură

Copiii sunt invitați în fiecare duminică să descopere misterele Pădurii Fermecate. Spiriduși, zane și magi îi vor însoți în această minunată călătorie, învățându-i să-și folosească puterile speciale pentru a pătrunde în Pădurea Fermecată. Astfel, vor învăța să înțeleagă sunetele Pădurii, să deprindă limba păsărilor și a micilor vietăți, să sculpteze în lemn ori să făurească obiecte magice din frunze, crenguțe, flori, lut ți pietricele.

Atelier Music Together Demo 

Music Together este un program american de muzică şi mişcare cu o programă concepută special pentru familii cu copii până la vârstă de 5 ani, bebeluşi şi copii între 5-7 ani. Preț – 10 lei.

MUZEUL ANTIPA

10.00 – 18.00 „Venin – frumuseți de neatins” 

Expoziția vă provoacă să lăsați prejudecățile și teama față de animalele veninoase la poarta muzeului și să descoperiți frumusețea unică a exponatelor vii. Multe dintre aceste specii de animale provin din locuri extrem de îndepărtate și greu accesibile omului și cu siguranță aproape nimeni nu și-ar dori o întâlnire față în față cu acestea în mediul lor natural.

Atelier de improvizație pentru copii

Prin intermediul jocurilor de improvizaţie, copiii sunt încurajaţi să îşi dezvolte şi folosească la maximum imaginaţia şi creativitatea.
Exerciţiile au reguli foarte clare. Respectîndu-le, copiii transformă joaca în joc.

 

DUMINICĂ, 30 APRILIE

TEATRUL ȚĂNDĂRICĂ

10.00 și 12.00 Ridichea uriașă (Sala Anima)

Ridichea uriașă este un basm rusesc care încântă prin acţiunea şi personajele sale: ridichea uriaşă, bunicul – moşul, baba – bunica, nepoţica, căţeluşul, pisica, şoarecele.

11.00 Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele (Sala Țăndărică)

Când simte cum razele soarelui îl topesc încetul cu încetul, Omul de zăpadă pornește într-o călătorie pentru a-l ruga pe astrul ceresc să-i fie milă de el. Pe drum se întâlnește cu o serie de animale cărora, în schimbul ajutorului pentru a ajunge în tara Soarelui răsărele, le dă din “accesoriile” cu care l-au înzestrat copiii.

TEATRUL ION CREANGĂ

11.00 Zbor prin povești

Înainte de culcare, doi copii încep să citească. Şi să viseze. Dansează printre picături de ploaie, prin oceane, prin păduri şi îşi dau singuri seama că, folosindu-şi imaginaţia, pot crea orice poveste, o pot învârti şi răsuci până când se transformă în aventură.

TEATRUL COQUETTE

11.00 Charlie și Charlotte – Aventuri în lumea circului 

În oraș sosește Circul Mascherinni, care prezintă numere care mai de care mai amuzante. Micutul clown Charlie este un personaj de vază și favoritul copiilor, cu atât mai mult cu cât este un clown magic. Dar astăzi are loc o surpriză și pentru el, și pentru micuții spectatori.

TEATRUL LA CINEMA

11.00 Peripețiile lui Piticot (la Sun Plaza)

De curând Piticot şi-a pierdut bucuria şi pleacă în căutarea ei.  În aventura sa este ajutat de prietenul său broscoiul Georgică, să nu rătăcească drumul şi să nu se abată de la el. În final acesta ajunge în Ţara Bucuriei unde se amuză copios alături de prietenii săi clovnii și realizează că adevărata bucurie sălășluiște în sufletul fiecărui om.

17.30 Micul prinț (Plaza România)

Copiii vor fi companionii Micului Prinț si ajutor de nădejde în aventura sa pe Pământ, în căutarea unui prieten adevărat. O pledoarie pentru adevărata prietenie, o călătorie care începe şi se termină pe planeta Micului Prinţ care va rămâne alături de floarea sa.

TEATRUL EXCELSIOR

11.00 Bambi 

Micul prinț Bambi se naște într-o primăvară, într-un luminiș. Are o mamă frumoasă și iubitoare; tatăl lui e cel mai important cerb din pădure; are rude numeroase și prieteni de toate speciile. Chiar dacă omul apare din când în când, cu pușca pe umăr, Bambi va crește mare și va învăța ce are de făcut.

MUZEUL ANTIPA

10.00 – 18.00 Venin – frumuseți de neatins 

Expoziția vă provoacă să lăsați prejudecățile și teama față de animalele veninoase la poarta muzeului și să descoperiți frumusețea unică a exponatelor vii. Multe dintre aceste specii de animale provin din locuri extrem de îndepărtate și greu accesibile omului și cu siguranță aproape nimeni nu și-ar dori o întâlnire față în față cu acestea în mediul lor natural.

PALATUL NAȚIONAL AL COPIILOR

11.00 Peștișorul de aur

Odată, demult, un pescar bătrân a prins un peștișor auriu cu glas omenesc. În schimbul eliberării, acesta i-a promis pescarului că-i va îndeplini trei dorințe, iar bătrânul s-a învoit.

 

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

 

 

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa