Evenimente la care merită să mergeți cu copiii în acest weekend, în București și în țară

Anca Vlad

Weekend-ul vine cu numeroase surprize pentru cei mici. Ateliere, multe piese de teatru și filme animate, într-un cuvânt – distracție. Nu știți ce să faceți? Iată câteva sugestii de petrecere a timpului liber în București și în țară.

SÂMBĂTĂ, 20 ianuarie

OPERA COMICĂ PENTRU COPII

Peter Pan   

Opera Comică pentru Copii celebrează Centenarul Marii Uniri cu spectacole noi, evenimente și o mulțime de surprize cu care îi așteaptă pe spectatorii de toate vârstele la început de an. Astfel, toți copiii care vin să vadă reprezentațiile musicalului „Peter Pan” din 20 și 21 ianuarie primesc în dar un DVD cu înregistrarea spectacolului.

Viața lui Mozart    

Opera Comică pentru Copii îi invită pe cei mici la Salonul Mozart, la patru întâlniri cu „Viața lui Mozart”, spectacol care, de la premiera sa din 2016, a avut 45 de reprezentații și 4.100 de spectatori. Povestea simfonică inspirată din viața sa conține secvențe muzicale îndrăgite semnate de marele compozitor, explicate pe înțelesul copiilor și prezentate într-un mod inedit.

Ivan Turbincă   

Anul acesta, Opera Comică pentru Copii celebrează 180 de ani de la nașterea marelui povestitor Ion Creangă cu o trilogie din celebrele sale povești: „Punguța cu doi bani”, „Ivan Turbincă” și „Harap Alb”. Sunteți așteptați să rezervați un loc în cea mai nouă sală de spectacole a Operei Comice pentru Copii – Sala UnderGrant.

ARENA NAȚIONALĂ BUCUREȘTI

Poveste de iarnă   

Vino în incinta Arenei Naționale – intrarea Maior Coravu  – unde poți explora tărâmul de poveste. Patinoarul, trenulețele, caruselul, Moș Crăciun, artiștii tăi preferați și multe alte surprize te vor fermeca pe loc, și vei dori să te întorci. În fiecare zi, în intervalul orar 10.00 – 22.00, puteți explora tărâmul de poveste, bucurându-vă împreună cu familia de magia sărbătorilor de iarnă. Intrarea este liberă.

CIRCUL METROPOLITAN BUCUREȘTI

Băiatul care a învățat să zboare

În lumea tăcerii, dragostea face minuni pentru un copil născut în lumea circului. Forțat mult prea devreme să se maturizeze, Tim descoperă o lume în care, cu ajutorul animalelor, poate să se bucure de copilărie. Ce se va întâmpla în continuare aflați venind să vedeți spectacolul „Băiatul care a învățat să zboare”. Preţul biletelor este cuprins între 25 şi 60 lei, în funcţie de locul din sală.

TĂRÂMUL MAGIC „VOI REUȘI”

Savantul trăsnit și iarna

„Lume, lume, va așteptăm pe toți iubitorii de zăpadă (de la 4 ani in sus) să ne distrăm, să ascultăm colinde și să facem zăpadă din tot ceea ce avem la îndemână. Este adevărat că nu vom putea să ieșim la o bătaie cu bulgari, dar mânuțele noastre se vor bucura. Zăpadă artificială se poate lua acasă”.

APOLLO111

Tărâmul din globul fermecat  

Kay și Gerda sunt doi frați care iubesc poveștile. Gerda îi citește lui Kay câte una în fiecare seară, iar când ajunge la cea despre Crăiasa Zăpezii, care ar putea să înghețe orice copil doar printr-o sărutare pe frunte, se întâmplă ceva neobișnuit: Crăiasa iese din poveste si îl cheamă pe Kay în regatul ei din Globul Fermecat. Aici începe o aventură plină de magie.

CLUBUL COPIILOR ISTEȚI

Atelier de dezvoltare a inteligenței emoționale   

Invită-ți copilul la atelierele de dezvoltare a inteligenței emoționale, unde își va antrena mintea, își va descoperi și conștientiza emoțiile, dar va învață să le și gestioneze. Totul se va desfășura într-un cadru prietenos și cald, prin joc, dans, mișcare și activități practice, prin care urmărim să dezvoltăm trăsături esențiale ce definesc inteligența emoțională.

BERĂRIA GERMANĂ (ORĂȘELUL COPIILOR)

Poveste de iarnă cu zâne și spiriduși  

Am fi foarte triști dacă zâna iarnă nu ne-ar mai putea încânta cu anotimpul ei minunat. Din păcate, venirea ei este pusă în pericol de zâna întunericului care își dorește să stăpânească singură peste toate anotimpurile. Din fericire, spiridușa Pixi reușește să treacă prin cele trei probe „de foc” ale zânei și să înapoieze goarna fermecată cu care este vestit mult așteptatul anotimp, iarna. Spectacolul este interactiv, cu actori și păpuși.

CLUBUL ȚĂRANULUI

Poveste senzorială: Călătoriile lui Ivan  

Compania Hopa Trop v-a pregătit o poveste interactivă din seria poveștilor senzoriale Călătoriile lui Ivan. Specolul este recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 4 – 8 ani. Micuții vor mirosi, pipăi, vedea secvențe de teatru de umbre, vor asculta și folosi mici instrumente: toba, drâmba, ocarina, fluierașul etc. Vor crea câteva secvențe muzicale cu obiecte din natură gen: pietricele, roșcova.

Atelier creativ: Lumea animalelor 

Atelierul săptămânii: „Lumea animalelor” – păpuși pe mână, create chiar de mânuțele lor harnice și îndemânatice. Preț 30 lei / copil.

HAPPY CINEMA

Lupul buclucaș    

A fost odată un lup care a încurcat poveştile. Cum, nu se poate? Baaaa daaaa, e foarte simplu : s-a ratăcit pe străzile poveştilor. În loc să ajungă la Bunicuţa, a ajuns la cei trei purceluşi şi era atât de derutat încât a uitat cu desăvârşire ce să spună şi ce să facă. Şi credeţi că asta e tot?… Nici gând! Mai rău e că s-a făcut de râs în faţa copiilor.

Ferdinand 

După ce a fost confundat cu o bestie, Ferdinand a fost capturat și îndepărtat de propria casă. Hotărât să se întoarcă la familia sa, își face o echipă specială, cu care pornește într-o aventură extraordinară. Stabilit în Spania, Ferdinand ne arată că nu este bine să judeci un taur după înfățișarea sa .

Bambi

Pădurea prinde viață cu Bambi, o poveste aclamată care a încântat și distrat generații de fani. Acestă minunată aventură este plină de umor, emoție și cele mai îndrăgite personaje din toate timpurile – Bambi, iepurașul Bocănilă, sconcsul Floricica și înteleapta Bufniță .

Dragonul vrăjit     

Dorind să fie erou ca tatăl său, Nicky pornește în căutarea dragonului ce era ținut captiv de o vrăjitoare. Pe Tărâmul Magic își face mulți prieteni, o veveriță kamikaze, un liliac vorbăreț, dar mai ales pe Rocky, care-l învață să călărească melci viteziști cu trei ochi și să zboare cu țânțari prietenoși. Cel mai curajos dintre ei va vedea primul dragonul.

Filmele Olgăi – ediția 6

Olga este o fetiţă cu nevoi speciale căreia îi plac desenele animate, ca oricărui copil. Dar pentru ea condiţiile obişnuite din cinema sunt greu de suportat, aşa încât nu poate merge niciodată la film. Pentru ea şi pentru toţi copiii cu dizabilităţi neuro-cognitive, Asociația Supereroi Printre Noi şi Happy Cinema București, organizează lunar proiecţii de film adaptate. Astăzi, Paddington 2.

TEATRUL ȚĂNDĂRICĂ

Ursul păcălit de vulpe

A fost odată o vulpe care nu era mai brează decât alte vulpi viclene. Într-o zi, vulpea culese de pe drum mult pește, căzut din căruța prea plină a unui pescar. Iar când ursul i-a cerut puțin pește, l-a mințit spunându-i că ea l-a prins și l-a învățat cum să procedeze spre ca să prindă și el. Iar ursul a făcut întocmai – și-a băgat coada în apa înghețată.

TEATRUL ROȘU (THE HUB)

Jack și vrejul de fasole    

Actorii Teatrului Dubee Doo vă invită la spectacolul de teatru pentru copii „Jack și vrejul de fasole”, adaptare după povestea cu același titlu scrisă de Joseph Jacobs. Părinții și copiii vor avea ocazia să treacă împreună cu Jack, un băiat leneș, dar isteț și în cele din urmă curajos, printr-o serie de aventuri interesante, pline de suspans, muzică și dans.

TEATRUL ELISABETA

Cântec pentru Tisha  

„Cântec pentru Tisha” este un spectacol inedit cu un text original, antrenant, plin de cântece şi jocuri interactive în care dumneavoastră, spectatorii – mari şi mici – deveniţi eroii poveştii Tishei. Este un spectacol emoţionant dedicat atât copiilor peste 4 ani cât şi părinţilor care, prin interacţiune şi jocuri noi, reuşeşte să aducă în prim plan relaţia dintre copii şi părinţi, importanţa şi nevoia de a petrece cât mai mult timp cu copilul tău.

GODOT CAFÉ TEATRU

Magic Fairytale    

Ca într-o adevărată vrajă, doar cu o baghetă fermecată, copiii învață trucuri hazlii și formule magice ce vor transforma fanteziile în realitate, pentru că în lumea poveștilor totul este permis! „Magic FairyTale” este locul unde copiii urcă pe scenă și devin mici magicieni. Spectacol recomandat copiilor cu vârsta între 3-10 ani.

TEATRU LA CINEMA

Vicleniile vulpei    

Asa cum probabil v-ați gândit, vulpița noastră este una cam ștrengară și reușește să păcălească cam toate personajele din poveste: Ciobanașul Ghiță, Greierele și Furnica și chiar un….Leu! Oare pe cine a păcălit sau pe cine a mâncat?

TEATRUL DE MAGIE

AbraMagic   

AbraMagic, în regia lui Andrei Teaşcă, este un spectacol de magie & workshop pentru prichindei cu Ştefania Bănică. Veţi avea parte de o oră magică petrecută într-o companie veselă, relaxantă, dar plină de mistere şi de lucruri interesante ce aşteaptă să fie descoperite, toate fiind incluse în preţul biletului. Cadouri incluse!

DUMINICĂ, 21 ianuarie

OPERA COMICĂ PENTRU COPII

Peter Pan     

Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, celebrează Centenarul Marii Uniri cu spectacole noi, evenimente și o mulțime de surprize cu care îi așteaptă pe spectatorii de toate vârstele la început de an. Astfel, toți copiii care vin să vadă reprezentațiile musicalului „Peter Pan” din 20 și 21 ianuarie primesc în dar un DVD cu înregistrarea spectacolului.

Viața lui Mozart         

Opera Comică pentru Copii îi invită pe cei mici la Salonul Mozart, la patru întâlniri cu „Viața lui Mozart”, spectacol care, de la premiera sa din 2016, a avut 45 de reprezentații și 4.100 de spectatori. Povestea simfonică inspirată din viața sa conține secvențe muzicale îndrăgite semnate de marele compozitor, explicate pe înțelesul copiilor și prezentate într-un mod inedit.

Ivan Turbincă  

Anul acesta, Opera Comică pentru Copii celebrează 180 de ani de la nașterea marelui povestitor Ion Creangă cu o trilogie din celebrele sale povești: ”Punguța cu doi bani”, ”Ivan Turbincă” și ”Harap Alb”. Vă așteptăm cu drag să vă rezervați un loc în cea mai nouă sală de spectacole a Operei Comice pentru Copii – Sala UnderGrant.

ARENA NAȚIONALĂ BUCUREȘTI

Poveste de iarnă   

Vino în incinta Arenei Naționale – intrarea Maior Coravu  – unde poți explora tărâmul de poveste. Patinoarul, trenulețele, caruselul, Moș Crăciun, artiștii tăi preferați și multe alte surprize te vor fermeca pe loc, și vei dori să te întorci. În fiecare zi, în intervalul orar 10:00 – 22:00, puteți explora tărâmul de poveste, bucurându-vă împreună cu familia de magia sărbătorilor de iarnă. Intrarea este liberă.

LENTE (ARCULUI)

Recreația  

În fiecare duminică, mansarda din Lente (strada Arcului nr. 8) este pregătită de vizita piticilor cu activități (re)creative. În timp ce părinții se bucură de un binemeritat răgaz și o conversație placută, cei mici vor fi ghidați să descopere și să se descopere în ateliere felurite, de la teatru de umbre și mimă la benzi desenate și colaj. Atelierele sunt coordonate de actori, psihologi, artiști cu experiență, care le vor deschide celor mici gustul pentru creativitate și joc.

APOLLO111

Tărâmul din globul fermecat  

Kay și Gerda sunt doi frați care iubesc poveștile. Gerda îi citește lui Kay câte una în fiecare seară, iar când ajunge la cea despre Crăiasa Zăpezii, care ar putea să înghețe orice copil doar printr-o sărutare pe frunte, se întâmplă ceva neobișnuit: Crăiasa iese din poveste si îl cheamă pe Kay în regatul ei din Globul Fermecat. Aici începe o aventură plină de magie.

CLUBUL ȚĂRANULUI ROMÂN

Prâslea cel voinic și merele de aur  

 

După un șir lung de ani, în care mărul de aur din grădina sa a rodit și nu s-a ales cu nici un măr, împăratul se înduplecă să-și lase și fiii să păzească rodul. Cei doi fii mai mari, preocupați unul de propria frumusețe, celălalt de plinul burții sale, nu izbutesc să facă mare ispravă, dar Prâslea, fiul cel mic, reușește nu numai să culeagă mere de aur, dar și să pună la punct zmeii cei puternici.

HAPPY CINEMA

Lupul buclucaș     

A fost odată un lup care a încurcat poveştile. Cum, nu se poate? Baaaa daaaa, e foarte simplu : s-a ratăcit pe străzile poveştilor. În loc să ajungă la Bunicuţa, a ajuns la cei trei purceluşi şi era atât de derutat încât a uitat cu desăvârşire ce să spună şi ce să facă. Şi credeţi că asta e tot?… Nici gând! Mai rău e că s-a făcut de râs în faţa copiilor.

Ferdinand   

După ce a fost confundat cu o bestie, Ferdinand a fost capturat și îndepărtat de propria casă. Hotărât să se întoarcă la familia sa, își face o echipă specială, cu care pornește într-o aventură extraordinară. Stabilit în Spania, Ferdinand ne arată că nu este bine să judeci un taur după înfățișarea sa .

Bambi

Pădurea prinde viață cu Bambi, o poveste aclamată care a încântat și distrat generații de fani. Acestă minunată aventură este plină de umor, emoție și cele mai îndrăgite personaje din toate timpurile – Bambi, iepurașul Bocănilă, sconcsul Floricica și înteleapta Bufniță .

Dragonul vrăjit  

Dorind să fie erou ca tatăl său, Nicky pornește în căutarea dragonului ce era ținut captiv de o vrăjitoare. Pe Tărâmul Magic, își face mulți prieteni, o veveriță kamikaze, un liliac vorbăreț, dar mai ales pe Rocky, care-l învață să călărească melci viteziști cu trei ochi și să zboare cu țânțari prietenoși. Cel mai curajos dintre ei va vedea primul dragonul.

TEATRUL ȚĂNDĂRICĂ

Lampa lui Alladin  

 

Spectacolul surprinde momentul când Alladin este rugat de derviş să aducă o lampă fermecată, aflată într-o peşteră. De aici, decurg tot felul de aventuri, pline de haz. Noutatea este perfecta integrare a tehnicii digitale în structura spectacolului.

TEATRUL NATIONAL ION LUCA CARAGIALE

Teatrul National pentru copii

Înarmaţi cu multă fantezie şi poftă de joc, dar şi cu o recuzită neaşteptată, urcând pe scenă şi învingându-şi teama, micuţilor actori li se oferă şansa ca, la capătul premierei să concureze pentru un rol special, erou de poveste. În lumea magică a teatrului şi a copilăriei, totul este permis. Poţi să lupţi cu forţele rele, ţinând în mână un balon pe post de sabie, şi să le învingi, pentru că la Teatrul Naţional pentru Copii Binele triumfă întotdeauna prin luptă dreaptă.

TEATRUL EXCELSIOR

Bambi

scena din spectacolul bambi exclesior

Micul prinț Bambi se naște într-o primăvară, într-un luminiș. Are o mamă frumoasă și iubitoare; tatăl lui e cel mai impunător cerb din pădure; are rude numeroase și prieteni de toate speciile. Chiar dacă omul apare din când în când, cu pușca pe umăr, Bambi va crește mare și va învăța ce are de făcut.

TEATRU LA CINEMA

Alice în Țara Minunilor      

Se spun multe povești fantastice despre lumi nebănuite ….despre lumi necunoscute dar niciuna nu se poate compara cu fabuloasa călătorie a fetiței micuțe…dar mari….pe nume Alice… în Țara Minunilor!

TEATRU DE MAGIE

Kids Magic Show   

Trucurile de magie, jocurile şi animăluţele – toate vă aşteaptă să le descoperiţi. Un program bine pus la punct, educativ, ce va oferi spectatorilor, părinţi şi copii, o zi deosebită. Veţi avea parte de o oră magică petrecută într-o companie veselă, relaxantă, plină de mistere şi de lucruri interesante ce aşteaptă să fie descoperite, toate fiind incluse în preţul biletului. Cadouri incluse!

Weekendul 19 – 21 ianuarie în țară

BACĂU

Albă ca Zăpada. Cine nu știe oare povestea celei cu pielea albă ca zăpada și cu părul negru ca abanosul? Duminică, la ora 11.00, o puteți (re)descoperi la Teatrul Bacovia.

Muzeul iluziilor. Iluzii optice, 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, un vortex tunnel, o hologramă piramidală, un generator Van De Graaff sau un theremin, instrumentul muzical la care poți cânta fără să îl atingi, sunt doar câteva dintre lucrurile care îi așteaptă pe vizitatori din data de 15 şi până în data de 28 februarie 2018, la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău.

BRAȘOV

Venin – frumuseți de neatins. Lăsați acasă prejudecățile și teama de animale veninoase și veni la Centrul de Agrement și Divertisment din Poiana Brașov.

O poveste cu marionete. Expoziția își propune să dezvăluie publicului brașovean un moment de început al teatrului de marionete din țara noastră, prin prezentarea colecției de marionete a familiei Şesan. Unde? La Muzeul Civilizației Urbane. Când? În fiecare zi de la ora 9.00.

Capra cu trei iezi. Spectacolul de la Teatrul Arlechino – orele 10.30 și 12.00 – prezintă în imagini noi povestea, personajele aratând copiilor ceea ce este bine şi ceea ce este rău.

Domnul Goe. Cunoscuta piesă a lui Ion Luca Caragiale poate fi vizionată sâmbătă, la ora 11.00, la Teatrul Sică Alexandrescu.

Frumoasa, bestia și o floare purpurie. Spectacolul este pus în scenă duminică, de la ora 10.30 și 12.00, de actorii Teatrului Arlechino.

Crăiasa Zăpezii. În spectacol dansează aproximativ 200 de copii în genul balet, hip hop și street dance, la Centrul Cultural Reduta, duminică 21 ianuarie 2018, orele 11:00.

ROMAN

Proiecție specială „Două lozuri”. Vineri și sâmbătă, de la ora 17.00, puteți viziona un film despre români la Casa de Cultură.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa