Evenimente inedite de Noaptea Muzeelor, care nu au loc în muzee!

Anca Vlad

Pe lângă muzee, și în acest an își deschid porțile diverse instituții sau colecții particulare în data de 19 mai. Iată care sunt „prietenii muzeelor” din acest an. 

OPERA COMICA PENTRU COPII

Cei care vor păși pragul Operei Comice pentru Copii se vor putea întâlni, chiar din foaier, cu muzicienii de la Truverii, trupa de muzică medievală care are spectacole în repertoriul Operei Comice pentru Copii, și vor putea lua parte la un atelier de colorat și vopsit blazoane, steaguri, scuturi și săbii. La fiecare sfert de oră, vizitatorii vor putea porni în tururi ghidate prin clădirea Operei Comice pentru Copii. Pe traseu îi vor aștepta patru acvarii cu pești exotici și o mini expoziție educațională la Atelierele „Micul Artist”. Pe acoperișul clădirii, echipa Operei Comice a pregătit încă o surpriză: corturi cu fluturi vii printre care spectatorii se pot plimba liberi. La final, copiii sunt așteptați în Sala UnderGrant, unde se vor putea bucura de o mulțime de jocuri logice și de perspicacitate.

GALERIA ȚIRIAC COLLECTION

Galeria este singura colecţie privată din lume care deține cele șase modele ale seriei Rolls Royce Phantom, produse până în anul 1972, inclusiv o unitate din seria a IV-a, cea mai exclusivistă generaţie Rolls Royce construită vreodată. Doar 18 astfel de vehicule au fost produse între 1950 şi 1956 şi au fost destinate, iniţial, familiilor regale şi şefilor de state. Cel mai vechi exponat al colecției este un Hurtu 3 1/2 Quadricycle, fabricat în 1899, unul dintre cele doar șapte exemplare care mai există în prezent.

LICEUL DE COREGRAFIE „FLORIA CAPSALI”

Tema principala a evenimentului este motivarea copiilor pentru a adopta un stil de viata sănătos și activ.  Totodata, principalul obiectiv îl reprezintă informarea publicului asupra carierei artistice de balerin-dansator.

SAMSUNG LIVE MUSEUM

Samsung Live Museum, primul muzeu de artă instantanee, este o galerie deschisă o singură noapte, o expoziție creată live de zeci de fotografi, printre care poți fi și tu. Vino să vezi cum arta fotografică prinde viață sub ochii tăi.

CASA EXPERIMENTELOR

Casa Experimentelor pune la dispoziția vizitatorilor, într-un spațiu de 500 mp, 100 de experimente din domeniile: optică și iluzii optice, acustică, electricitate și magnetism, fluide, plasma, unde, mecanică, matematică și biologie pe care să le testeze, să apese, să rotească, să descopere pe principiul „pune mâna și încearcă”. Este o expoziție interactivă de tip „hands-on”, care a reușit să creeze contexte de explorare în care este posibil ca fiecare să aibă o experiență personală a fenomenelor și orice persoană poate explora situații, punându-și întrebări și descoperind răspunsuri.

ȘCOALA DE BANI

Banca Comerciala Română transformă parterul sediului central într-o Școală de bani și-i invită pe copii, părinți, tineri și pe toți oamenii interesați să viziteze o expoziție de numismatică să participe la ateliere interactive de educație financiară, la jocuri și concursuri.

PURO & BIO

Expoziție de fotografie Arh-E Justinian Scărlătescu. Benzi desenate@jumătatea plină. Pentru Noaptea Muzeelor, toate sortimentele Puro & Bio vor avea denumiri de artiști/compozitori, iar degustările vor fi gratuite.

FERMA ANIMALELOR

Ferma Animalelor este prima fermă-parc de animale domestice din România, fiind o bucurie pentru copii. Vizitatorii mici și mari vor putea descoperi animalele care își încep pregătirile de somn atunci când noaptea coboară peste fermă, vor putea lua parte la spectacolele de teatru pentru copii, precum și la lecturile de poveste pentru cei mici. Cei mici vor putea participa şi la alte ateliere de creaţie, de lectura şi arte vizuale şi teatru organizate special de partenerii noştri (unele activităţi sunt contra cost).

MOARA DE HÂRTIE

Dacă doriți să petreceți o seară captivantă și relaxantă în același timp, într-o atmosferă care amintește de bunici și copilărie adulților și care le va revela copiilor un univers fascinant,  vizitați Ansamblul Moara de hârtie Satul meșteșugurilor, un loc ca o poveste, în care te simți ca acasă printre meșteșuguri și meserii aproape uitate.

CASA EFdeN

Evenimentul Green House Museum va avea ca element central prototipul de casă solară – casa EFdeN, cu care echipa României a participat în 2014 la competiția internațională Solar Decathlon. Va fi un eveniment despre oameni mici cu vise mari, despre cum dacă îți propui poți reuși orice și despre cum nu există limite. Totul este organizat de un grup de studenți de la 5 universități din București, pasionați de arhitectură, inginerie, management și comunicare.

ROMANIAN DESIGN WEEK

Romanian Design Week este cel mai mare eveniment multidisciplinar din România. Anul acesta, expoziția centrală va reuni peste 150 dintre cele mai bune proiecte realizate în ultimul an de designeri, graficieni și arhitecți români și va putea fi vizitată la Palatul Telefoanelor, una dintre cele mai emblematice clădiri ale Bucureștiului, situată pe Calea Victoriei, în Cartierul Creativ.

GALERIA GALATECA

Remains of the feast este o instalație interactivă, în care bijuteria contemporană și noile media devin oglinzi ale unei societăți de consum și risipă. Expoziția reia masa mitică a Regelui Midas, care, conform legendelor grecești, sfârșește prin a muri de foame din cauza darului de a transforma tot ce atinge în aur. Într-un decor luxuriant, descoperim ce lăsăm în urma unui „ospăț” în care am epuizat toate resursele.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa