Un dormitor liniştit cu ajutorul regulilor feng shui

Raluca Dumitrică
O varianta inspirata de aranjare feng shui
Un dormitor feng shui aduce armonie si relaxare

Visezi la un dormitor care să fie o oază de liniște, decorat armonios, cu tonuri blânde? Ai nevoie de un spațiu liniștit în care să îți încarci bateriile noapte de noapte? Iată cum pot contribui regulile feng shui la îndeplinirea acestei dorințe:

Misterioasă şi exotică, arta feng shui este socotită drept ştiinţa care ne ajută să echilibrăm energiile din cadrul unui spaţiu, cu scopul de a asigura o stare de bine şi de sănătate pentru cei care locuiesc în el. Aşa cum literalmente feng shui înseamnă „vântul şi apa”, principiile care stau la baza acestui concept consideră că formele şi mediul ambiant pot influenţa principiul qi, în care qi înseamnă suflu.

Cu ajutorul unui specialist feng shui putem să beneficiem de toate avantajele acestei discipline complexe, iar câteva trucuri pe care le putem pune chiar noi în aplicare ne vor ajuta să avem spaţiul perfect. Primul pe lista noastră: dormitorul.

De cele mai multe ori ne axăm pe zona de living sau pe bucătărie când ne amenajăm locuinţa, dar nu ne dăm seama că dormitorul ar trebui să fie cea mai importantă cameră din casă. Acesta ar trebui să fie camera care ne oferă nu numai somn, ci şi odihnă, relaxare, dar şi evadare din tumultul cotidian, aşa cum însăşi filosofia feng shui sugerează.
Conform acestei filosofii, dormitorul trebuie să emane o energie armonioasă, care să contribuie la o stare de bine, plină de relaxare şi de visuri, precum şi la un somn mai bun. Aranjarea dormitorului după regulile feng shui vă va aduce evidente beneficii pentru viaţa zilnică, oferindu-ne mai mult optimism, energie şi fericire.

Cum obţinem concret o energie bună în dormitor? Primii paşi sunt decorarea specifică a camerei, ce trebuie să fie confortabilă, luminoasă şi foarte aerisită. Pare un lucru dificil de făcut, mai ales că pentru mulţi dintre noi dormitorul este o cameră cu un spaţiu nu foarte generos, în care se află depozitate mai multe lucruri ce ne influenţează negativ starea de spirit. Câteva trucuri simple vă vor ajuta, însă, să obţineţi o energie bună în dormitor, iar rezultatul final va fi crearea unei adevărate oaze personale de linişte şi bunăstare.

6 soluţii feng shui pentru a obţine armonia şi liniştea în propriul dormitor

 1. Renunţă la toată aparatura electronică din cameră (da, chiar şi la TV sau laptop)

Nu ne dăm seama de asta, dar orice echipament care consumă electricitate este capabil să distrugă energia pozitivă din cameră. Televizorul, laptopul şi chiar un radio cu ceas pe care îl vedem noaptea transmit radiaţii electromagnetice care ne pot influența starea generală. Dacă folosiţi dormitorul pe post de birou atunci efectul nociv este cu atât mai mare, stresul şi grijile de la muncă invadand un spaţiu care ar trebui să fie destinat exclusiv relaxării.

 2. Aeriseşte camera cât de des poţi sau foloseşte un purificator de aer

Un aer proaspăt este garanţia unui bun feng shui în dormitor, mai ales că poluanţii din aer nu sunt deloc buni pentru sănătate şi nici pentru starea ta de spirit. Cei care locuiesc la bloc şi au ferestrele către o zona intens circulată şi, implicit, mai poluată ar fi bine să investească într-un purificator de aer care face minuni cu aerul din camera şi care distruge bacteriile aflate în eter.

 3. Poziţionează patul corect

Nu aşezaţi niciodată patul în mijlocul sau pe colţul camerei, ci asiguraţi-vă că are mereu un perete în spatele tăbliei. Totodată, el trebuie să fie accesibil de pe ambele părţi laterale, să aibă câte o noptieră utilă pe fiecare parte şi să nu fie amplasat în aceeaşi linie cu uşa. Nici sub fereastră sau pe peretele cu fereastra nu este indicat să puneţi patul, pentru că vă va induce o stare de nesiguranţă. De luat in calcul sunt şi o saltea bună, precum şi o lenjerie de pat din materiale naturale, care contribuie la crearea unei energii pozitive.

 4. Culorile din cameră trebuie să fie cât mai relaxante

Poate părea un amănunt nesemnificativ, dar culorile din camera ne oferă sau nu doza necesară de relaxare şi calm. Ele creează nu numai un mediu propice odihnei, ajutând, totodată, la menţinerea unei energii sexuale pozitive. Culorile perfecte pentru somn şi viaţă intimă excelentă sunt sunt cele deschise, de la alb până la bej şi pasteluri.

 5. Curăţenia din cameră e obligatorie!

O camera curată în permanenţă este cheia unei energii pozitive constante, energie ce poate fi uşor de stricat în cazul unei dezordini sau a prafului prezent în jur. Nu trebuie să depozitezi nimic sub pat pentru că acest lucru poate fi un impediment în “curgerea” energiei. Un alt amănunt important se referă la dressing, acesta trebuind să fie mereu ordonat şi bine organizat, dar şi cu uşa închisă pe parcursul nopţii.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa