Plante din casă ce pot fi vampiri energetici

Adriana Moscu
vampiri-energetici-totul-despre-mame

  Există la un pas de noi nişte adevăraţi vampiri energetici, sub forma unor plante aparent inofensive

  Le iubim, le admirăm, le cultivăm, le udăm. Dar știai că nu toate plantele de apartament au energii benefice? Află care dintre ele se comportă ca niște vampiri energetici!

  Te doare capul? Te simți fără vlagă? Ai intrat într-o lungă perioadă în care toate-ți merg de-a-ndoaselea? În popor se spune că de vină pot fi plantele despre care credeai că-ți înfrumusețează casa. Fie că dai sau nu crezare acestor superstiții, e bine să știi care sunt plantele despre care bătrânii spun că se comportă ca niște adevărați vampiri energetici.

  Porumbarul

  Nu aduce ramuri înflorite ale acestei plante în casă. Legenda spune că, acum mai bine de 2.000 de ani, coroana lui Iisus a fost făcută din spinii acestei plante și că, de-atunci încoace, planta este blestemată. Când porumbarul înflorește în casă, se spune că cineva urmează să moară.

  Grozama (sau salcâmul galben)

  Această plantă a fost îndelung folosită în practicile de magie populară, pentru purificare și curățare. Cei care credeau în proprietățile ei miraculoase agățau un mănunchi de căpriorii casei, pentru a o feri de spiritele rele. Totuși, nu aduce planta în interiorul casei: nu doar că e toxică, dar se crede că, odată adusă înăuntru, atrage ghinionul.

  Laptele cucului (sau euforbia)

  În folclor, despre această plantă se spune că în cazul în care este adusă în interiorul casei poate aduce locuitorilor gospodăriei depresie sau boli fizice. Totuși, lăsată afară, în aer liber, se crede că protejează de energii negative pe nou-născuți.

  Hortensia

  E o plantă cu flori spectaculoase, dar știai că aduce ghinion în dragoste, dacă o tai și o pui în glastră? Se spune că dacă într-o casă în care ai adus hortensii există fete tinere, necăsătorite, acestea vor rămâne așa pe o perioadă nedeterminată de timp.

  Limba soacrei

  N-o spunem noi, o spun credințele populare: dacă ai o plantă limba soacrei în casă, ar fi bine să scapi cât mai repede de ea. Se spune că atrage gândurile negative și îi învrăjbește pe locuitorii casei.

  Planta-păianjen

  Alături de planta păianjen, toate plantele care cresc în jos orientează energiile bune spre pământ, și astfel atrag doar energiile negative. De asemenea, plantele uscate sau care au început să se usuce nu ar mai trebui păstrate în casă, deoarece atrag energiile negative și chiar decesul.

  Chiparosul

  Deși este un puternic purificator al aerului, chiparosul era numit în antichitate arborele morții – e lesne de înțeles de ce se spune despre el că atrage moartea și energiile negative.

  Orhideea

  Este o floare adorată în întreaga lume, care nu necesită îngrijiri speciale pentru a înflori. Deși are tot mai mulți adepți și e adesea considerată a fi darul perfect, despre orhidee se spunea în vechime că îi poate influența negativ pe cei care sunt nehotărâți și nu au o voință de fier.  Se pare că apogeul malefic al orhideei se manifestă dimineața, devreme, și în timpul nopții.

  Feriga

  Este, după toate probabilitățile, cea mai veche plantă din lume, însă puterea ei de a absorbi energiile benefice din casă și de a te lăsa fără vlagă și voință nu o face o plantă potrivită pentru mediul ambiental. Se spune că o soluție este s-o așezi pe televizor, care îi va absorbi toată energia negativă.

  Tuia

  Se spune despre tuia că dacă petreci mult timp în camera în care este plasată, îți poate pune viața în pericol.

  Plante benefice, care emană energii pozitive

  Poți contracara efectul negativ al plantelor care se comportă ca niște vampiri energetici, decorându-ți casa cu următoarele plante pline de energii pozitive:

  Violeta africană. Zeița Venus o considera o plantă sacră, care potența vibrațiile spirituale înalte și aducea energii bune în casă.

  Iasomia. Minunatele floricele cu aromă îmbătătoare aduc în casă pace, serenitate și energii pozitive. Dacă e adusă în dormitor, se spune că vei avea parte de vise profetice.

  Planta banilor. Numele ei spune totul despre ea. Se crede despre această plantă că îți va umple casa de bani.

  Busuiocul cerbilor. Dacă obișnuiți să vă certați des, aduceți în casă această plantă binefăcătoare, care atrage după ea armonia și liniștea în familie. Ai grijă, totuși: ingerată, această plantă este toxică, așa că nu o ține la îndemâna copiilor.

  Citeşte şi:
  Elimină pericolele din casă!
  Creţişoara face minuni pentru organismul femeilor
  10 plante de apartament care purifică aerul
  14 plante de apartament periculoase pentru copii

   

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa