Pasionate de design? Sunteți invitate la un curs cu două dintre vedetele de la Visuri la cheie

TOTUL DESPRE MAME

Fie că ești pasionată de design, fie că îți dorești să îți amenajezi singură locuința sau cauți o schimbare în viața profesională, ești invitată la cursul propus de Alina Vîlcu și Omid Ghannadi, doi dintre arhitecții care ne-au încântat cu amenajările lor din emisiunea Visuri la cheie. Înscrierile la cursul de design au început deja și se pot face până în data de 2 martie 2018. Toate detaliile despre procedura  de înscriere le găsiți pe site-ul dedicat proiectului –  Inside Academy

„Acest curs s-a născut din dorința de a da mai departe, de a împărți din cunoștințele și experiența noastră. Credem că designul de interior este un domeniu ce ar trebui să fie accesibil tuturor, să facă parte din viața noastră de zi cu zi, pentru că mediul construit ne influențează starea de bine”, spun inițiatorii cursului, care detaliează mai jos, ce își propun cu acest proiect și cu ce vor rămâne cei care îl urmează.

Totul despre Mame: Cine sunt, pe scurt, Alina Vîlcu și Omid Ghannadi?

Alina Vîlcu: Înainte de toate suntem buni prieteni. Visuri la Cheie ne-a apropiat, și toate experiențele profesionale și umane pe care le-am avut în cadrul emisiunii ne-au adus cu adevărat împreună. Fiecare dintre noi are propria firmă de arhitectură, însă amândoi credem că meseria noastră este una colaborativă, și nu competitivă, si de aceea ne propunem să avem cât mai multe proiecte comune. Despre mine, înainte de a lucra ca și arhitect, am lucrat în publicitate. A venit apoi un moment în care am simțit că aceasta etapa se apropie de final, și că îmi pot găsi vocația în alt domeniu. Mi-a luat ceva timp și furtuni interioare până să ajung în punctul din care am plecat. Adică a face arhitectură și design. Ceea ce fac, deși, dacă ar fi să fiu onestă cu mine, pe măsură ce am crescut firma și echipa, ajung din ce în ce mai puțin să fac creație efectiv, și m-am mutat într-o zonă de leadership și lucru cu oamenii. Omid este de mult timp în România, originar fiind din Iran, și și-a petrecut aici anii de studenție, după care a început să lucreze pe cont propriu, având astăzi un birou de proiectare pe care îl conduce împreună cu soția lui. Omid are un stil unic în design și în modul de abordare a proiectelor, un stil extrem de creativ și coerent, în care reușește să mixeze elemente într-un mod pe care nu l-am întâlnit foarte des în breasla noastră. Ne place mult să lucrăm împreună, deși avem zone de tensiune creativă, însă de fiecare dată rezultatul este extraordinar. Suntem amândoi cred maturi, siguri pe noi și din această poziție putem acomoda foarte ușor diferențele de idei. Una peste alta, ne simțim ca frate și sora.

 

Curs de design. „Suntem pregătiți să întoarcem ceea ce viața ne-a dăruit”

Totul despre Mame: Ce vă propuneți cu acest curs?

Pe scurt și foarte practic ne propunem să învățăm oamenii să își amenajeze singuri locuința. Este un curs de home design, unde vom împărtăși toate uneltele, informațiile și pașii necesari pentru a elabora un proiect complet. Dincolo de aspectul practic, ne propunem ca la nivel uman să dăruim și altora din experiențele noastre. Simțim amândoi ca a venit un moment în viață în care suntem pregătiți să întoarcem ceea ce viața ne-a dăruit.

„Cunosc mămici care au decis să încerce meseria  de designer și o fac cu succes”

Totul despre mame: Cui îi este adresat cursul? Cu ce ar putea ajuta o mămică interesată de design?

Răspuns simplu – oricui este pasionat de design și are 4 ore pe săptămână să le dedice acestui curs. Ne-am gândit că în principal vor fi femei, deoarece femeile au o intuiție și o conectare emoțională ridicată, ce le permite să învețe lucruri noi în orice moment.
În ultima vreme, mă întâlnesc cu din ce în ce mai multe femei care simt nevoia unei reorientări profesionale, iar lucrul acesta se întâmplă de obicei în momentul în care sunt în concediu de maternitate. Asta pentru că atunci ai liniștea necesară pentru a te conecta la lucrurile cu adevărat importante și realizezi ce ar putea să îți hrăneasca sufletul și mintea. Și design-ul este unul din aceste lucruri. Cunosc câteva mămici care au decis să încerce meseria de designer și o fac cu succes, după cum cunosc mămici care folosesc design-ul în a-și modela propria locuință.

Totul despre mame: Ce gen de subiecte vor fi abordate?

Vom trece prin noțiuni de funcționalitate, ergonomie, tendințe, lumină, culoare, instalații, legislație, șantier. Tot ce noi în mod normal atingem atunci când dezvoltăm un proiect. Nu ne propunem un curs hobby, ci un curs mai academic, în care să dăm oamenilor un anumit mod de gândire și structurare, să îi punem în poziția de a învăța facând.

Totul despre mame: Cu ce vor pleca cei care urmează acest curs?

Vor pleca cu mintea si sufletul pline de idei și instrumente de design, vor pleca cu inspirație, vor pleca cu motivația de a încerca un drum nou în viață.
Ah, și nu în ultimul rând, vor pleca cu prieteni!!!

 

Te-ar mai putea interesa