Noi colecţii semnate de designeri români, lansate la Made in RO – Târg de design românesc

Raluca Dumitrică
Colectia H.O.M.E. - designer Irina Neacsu | Totul despre mame
Colecţia H.O.M.E., designer Irina Neacsu, la Made in Ro

Inspirația din spațiul urban va fi tema târgului derulat pe 17 și 18 mai

Colectia H.O.M.E. - designer Irina Neacsu | Totul despre mame
Colecţia H.O.M.E. de Irina Neacșu, la Made in Ro

O serie de designeri români îsi prezintă în zielele de 17 și 18 mai, la Impact Hub Bucharest, cele mai noi colecții, în cadrul celei de-a IV-a ediții a Made in RO – Târg de design românesc. Evenimentul este organizat de Designist.ro cea mai apreciată platformă de design din România, și este parte integrantă a festivalului Romanian Design Week.
Tema editiei este denumită sugestiv Urban Interior si se aliniază temei centrale a festivalului – Designul în spații publice.

Obiectele inspirate de spațiul urban sunt gata de a fi descoperite

Sub motto-ul „Designul este peste tot în jurul nostru, e un limbaj care ne influenţează viaţa de zi cu zi”, designerii români selectați să participe la Made in RO le vor prezenta celor care vor trece pragul târgului obiecte inspirate de spațiul urban. Deoarece diversitatea este cuvântul cheie, în cadrul expozitiei veți descoperi obiecte de mobilier, decorațiuni, finisaje pentru casă, piese ceramice, dar și accesorii și bijuterii expuse ca într-un oraș în miniatură.
Urban Interior înseamnă piese ce preiau şi reinterpretează elemente de arhitectură urbană sau simboluri, embleme ale spațiului urban în care trăim. Astfel, la Made in RO veţi găsi obiecte care aduc spațiul urban la interior, nu sub forma unor experimente artistice, ci sub forma unor piese care se integrează familiar, cosy și smart interioarelor contemporane.

Cel mai reușit design Made in RO, premiat în cadrul evenimentului

Cel mai reușit design Made in RO care se înscrie în tema acestei ediții va primi premiul Best Design Made in RO. Premiul va consta în posibilitatea de a urma cursuri de formare profesională la Creative Learning și în cadrul Școlii de bijuterie contemporană Assamblage. Este important ca designerul câștigător să învețe de la profesioniști cum să-și ducă mai departe inițiativa antreprenorială, dar și cum să-și îmbunătățească cunoștințele tehnice.

Piesele noi, create pe tema acestei ediții, vor merge, în funcție de selecția juriului Made in RO, într-o expoziție de grup.

Pe lista expozanţilor la târg se află: Manolo-Manufaktura, Adrian Balcău, Arcasha, Clean Everything, Una ca Luna, Mădălina Teler, Arhidot Design, Irina Neacșu, Cai verzi pe pereți, Sucita Goodies, Mihaela Ivana, SimpLuxury, DecoBox, .care?Cutare, Alina Turdean, FabLab, Alexandru Coral Popescu, Irina Florea, Bowtique, 441 Design Studio, Alina Simion, Abbit+Bear, DDJewelry, Zâmburi, Dragoș Motica, The Awesome Project, Alice şi Alexandra Constantinescu.

Spatiul dedicat ceramicii va fi in premiera la targ

Această ediție aduce în premieră un spațiu special dedicat ceramicii și designerilor care lucrează cu acest material. Cinci designeri ii vor aștepta pe vizitatorii târgului cu piese foarte decorative, prezentate în premieră și proaspăt scoase din cuptor. Unul dintre ei, designerul Dragoș Motica, a reușit să-și producă noua colecție de farfurii la fabrica Faimar (înființată în 1979), din Baia Mare.

La Made in RO veți cunoaște și un producător român de plăci decorative din ciment: acel mozaic de care era îndrăgostit și Gaudi, care încă mai rezistă prin spații cu istorie din oraș, și care a renăscut prin lucrările arhitectului Corvin Cristian. Este produs în România de Manolo Manufaktura. Iar pentru o pauză de socializare, cu design inclus, vei sta la cafenea, poziționată strategic în centrul târgului, unde vei savura cele mai fine bunătăți Pain Plaisir.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa