Haideți să păpăm tot!

TOTUL DESPRE MAME
Sunny Side: când gălbenușul este soarele
Sunny Side: când gălbenușul este soarele

Poate că am fi mâncat și noi legumele din supă când eram mici dacă ne-ar fi fost aduse pe farfurie de un elicopter sau de o locomotivă cu aburi. Eh, designul, bată-l vina. O să înțelegeți despre ce vorbim când veți vedea în articolul de mai jos farfuriile, cănile și restul accesoriilor de masă propuse de prietenii noștri de la Designist.

În cazul în care erați în căutarea unei soluții pentru a vă convinge mofturoșii să golească farfuria, nu trebuie să ratați niciuna dintre propunerile care urmează.

 

1. Sunny Side

Forma Sunny Side din silicon

Când gălbenușul e soarele și albușul e un nor pufos, rezultă un mic dejun scăldat în lumină care îl va entuziasma și pe mofturosul mofturoșilor. Responsabil pentru o zi însorită, chiar dacă afară e înnorat, este designerul Avihai Shurin, care a ceat din silicon forma Sunny Side pentru Monkey Business Design. Costă 12 dolari și se poate comanda direct de pe site-ul acestui brand.

 

Cum se folosește? Oul se va pune în partea rotundă a formei, iar albușul se va scurge în restul formei din silicon datorită unei mici ridicături a „soarelui”. Atenție! Forma nu se scufundă în ulei. E nevoie de o tigaie specială, în care să „coci” oul, nu să-l prăjești. Oricum așa e mai sănătos, nu?

 

2. Breakfast Express

Locomotiva pentru ou, vagon pentru pâine prăjită

Pentru pasionații de trenuri, la micul dejun avem trei vagoane: suport pentru ou, vagon pentru sare și piper și încă unul pentru feliile de pâine prăjită. Trenulețul care aduce mic dejunul nu va întârzia niciun minut, nu-i așa, dragi părinți?Vagoanele din ceramică cu roți din lemn se prind între ele prin magneți ascunși. Se  pot cumpăra și separat de la reikokaneko, UK. Costă 20 de lire fiecare.

 

3. Farfuriile Donnei Wilson

Povești Donna Wilson pe farfurii

Miau! Pisica Mog nu e deloc mofturoasă. Are putere de convingere și își face repede prieteni. Dacă mănânci toate legumele (inclusiv varza de Bruxelles), îți va aduce pe frunte desertul preferat. Poveștile imaginate de designerul britanic Donna Wilson sunt unele dintre cele mai frumoase povești de design, „spuse” atât pe ceramică, cât și în fetru sau lână. Mog Plate și Owl Plate costă 22 de lire fiecare și pot fi comandate de pe site-ul designerului.

 

4. Egg & Soldiers

La luptă, în bucătărie, cu Egg & Soldiers! Calul poartă vitejește soldații care vor cuceri oul din fortăreaţă! Design: Takae Mizutani pentru yoyoceramics, UK, de unde se și poate comanda. Setul din ceramică costă 23,50 lire.

 

5. Farfuriile transportatoare

Vagoanele care transportă vitamine

Fie vorba între noi, aceste farfurii ne distrează și pe noi, adulții, și probabil și pe musafirii care vor fi nelipsiți de la prânzul de duminică. Despre designerul polonez Boguslaw Sliwinski și farfuriile sale extraordinare ați mai citit pe Designist.ro. Dacă lingurița-avion nu face gurițele să se deschidă cu poftă, atunci mai aveți o șansă cu farfuriile care transportă tot felul de „mărfuri” bogate în vitamine. Ce ziceți, talentele de pilot, vatman sau hair stylist se descoperă la masă? Noi așa credem! O farfurie costă în jur de 30 de euro, însă pentru un preț specific contactați designerul via mail.

 

 

6. În final, două căni hazlii pentru ca laptele sau ceaiul să nu mai rămână pe jumătate nebăute.

Smile Cup este o jumătate de cană, dar râde în hohote, ceea ce compensează pentru cealaltă jumătate lipsă. Costă 15 USD și o poți comanda de pe psyho.ua

Smile cup: jumătate de cană plină

Japonezii de la Kinto au creat Mugtail și uite așa îți bei cafeaua trăgând mâța și alte animale de coadă. Am găsit întreaga serie de cumpărat aici, costă 15 euro/ buc. Așteptăm și seria de căni care te vor invita să bei cafea în timp ce tai frunză la câini.

 

Fotografii: prin designerii și brandurile prezentate

 

Atenție! La prețurile produselor se mai adaugă și o taxă de transport. Consultați magazinele online recomandate pentru prețul final.

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa