Design interior pentru dormitor: 6 cadre de pat care o să-ți placă

Alexandra Constantin

Știai că și forma ramei de la pat poate da un aer aparte încăperii în care dormi? Îți venim în întâmpinare cu idei de cadre de pat.

Indiferent că are linii simple sau o formă sofisticată, cadrul de pat poate face ca încăperea să arate special, potrivit www.blog.parachutehome.com.

Cadre de pat care o să-ți placă: din lemn, realizate manual

Simplă, dar și modernă, o ramă de pat din lemn realizată manual este o piesă ce are viață lungă. Designul simplu se potrivește indiferent de modul în care alegi să decorezi dormitorul. Cu toate acestea, ideal este să ții cont de culorile folosite în cameră atunci când alegi nuanța lemnul din care vrei să fie făcută rama de pat.

Rame de pat de tip platformă

Mobilierul de tip mininalist nu este greu de găsit și este mai mereu în tendințe. O astfel de piesă poate să fie și cadrul de pat. Realizat din mesteacăn sau orice alt lemn, cadrul este o investiție ideală nu doar din punct e vedere estetic, ci și al utilității. Partea bună este că o astfel de ramă poate să fie ușor și rapid de montat.

Cadre de pat care o să-ți placă: cele în stil clasic

Un lucru este sigur când vine vorba de alegerea pieselor de mobilier – nu ai cum să dai greș dacă optezi pentru cele clasice. O astfel de piesă este și cadrul de pat în stil vechi, precum cele specifice anilor ’50-’60. Cu siguranță dormitorul tău va părea cu totul schimbat dacă alegi un pat care să aibă o ramă nu doar înaltă, ci și lată. Mai mult, un cadru de culoare neutră se potrivește indiferent de nuanțele alese pentru încăpere.

Rame de pat de tip industrial

Combinația dintre lemnul bine finisat, șuruburile expuse și barele de fier fac ca rama de pat să aibă un aer industrial, dar și să se numere printre piesele de mobilier care nu au vârstă. De asemenea, combinația în sine scoate și mai mult în evidență frumusețea lemnului, indiferent de nuanța acestuia. Un astfel de cadru face ca spațiul dintre pat și parchet să fie mai mare, fapt ce ajută enorm când vine vorba de depozitare.

Cadre de pat care o să-ți placă: cele de mari dimensiuni

Un cadru de pat de mari dimensiuni poate să fie elementul central când vine vorba de designul interior din dormitorul tău. Baza solidă din lemn, salteaua și tăblia de tip canapea nu doar cu sunt ideale pentru un plus de confort, ci dau un aer modern încăperii. Mai mult, un astfel de cadru de pat se îmbină destul de ușor indiferent de celelalte piese de mobilier alese pentru dormitor.

Rame de pat cu spațiu special de depozitare

Un cadru de pat de tip canapea și care are spațiu special pentru depozitare îmbină perfect funcționalitatea cu ideea de mobilier de lux. Un astfel de pat nu doar că oferă suficient spațiu pentru depozitare, ci este și unul care se poate curăța cu ușurință și destul de rapid. Designul inteligent, exteriorul din material de tip canapea și spațiul mare pentru depozitare sunt doar câteva dintre aspectele pentru care merită să faci o astfel de investiție.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa