Deco: Camera lui Rareș, ca o călătorie pe mare

TOTUL DESPRE MAME
Camera copii decor marin - Totul despre mame

Inspirație marină pentru camerele micilor noștri exploratori

Nu știți cum să le decorați camerele celor mici? Sunteți în căutarea de inspirație pentru alegerea mobilei, a tapetului sau a atmosferei? Prietenii noștri de la Designist.ro ne fac o sugestie potrivită pentru toți micii exploratori care visează la călătorii fantastice pe apă, pe pământ sau pe… lună! 

 

Camera copii decor marin - Totul despre mame
 
L-am cunoscut pe Rareș acum câțiva ani, într-o călătorie prin Târgu Mureș. Pe atunci camera lui de explorator în devenire era mai diafană, piesele de mobilier miniaturale și albe, iar Rareș ne spunea povești cu un atlas mare în mână și ne vorbea despre peștișorii din acvariu.
 
Camera copii decor marin - Totul despre mame
 
Acum Rareș e în clasa a VI-a, iar camera lui a păstrat decorul marin, dar l-a adaptat unor contraste mai puternice și unor spații de depozitare în care să încapă hainele mai mari și lucrurile sale personale. Acvariul a rămas pe birou, la fel de frumos ca atunci.
 

Camera copii decor marin Totul despre mame
Biroul a fost realizat pe comandă, pentru a fi suficient loc pentru depozitare și acvariu.

 
Tapetul alb-albastru, cu temă marină, este aici încă de la prima amenajare a camerei, Simona a ales să-i schimbe bordura cu una în dungi alb-roșii, ca să fie în spiritul întregului decor. Totul a început însă cu dulapul: l-a descoperit în depozitul Mobinarta, apoi a aflat că nu mai produceau întregul set de mobilier pentru cameră, așa că restul pieselor de mobilier au fost realizate pe comandă, în ton cu dulapul găsit.
 
Camera copii decor marin - Totul despre mame
 
De amenajarea camerei lui Rareș s-a ocupat Simona Ungurean, din Târgu Mureș. În locul mobilierului alb, punctat de accesorii bleu marin, a ales contrastul albastru-roșu, mai ales că Rareș își dorea accente de roșu și în continuare are profilul unui explorator în devenire.
 
Camera copii decor marin - Totul despre mame
Tablouri din năvod și steluțe de mare.

 
În continuarea patului a preferat o băncuță cu sertare, și nu o comodă clasică: “e foarte utilă seara, când Rareș schimbă impresii de peste zi cu părinții”, ne spune Simona. De asemenea, băncuța maschează și caloriferul.
 
Camera copii decor marin - Totul despre mame
Scaunul este mai vechi, dar și-a găsit locul perfect în acest decor.

 
Cârma, care se învârte (a fost fixată cu un suport de fier și rulment), este de la un târg de antichități, iar o parte din accesorii au fost personalizate chiar de Simona, așa cum s-a întâmplat și la prima amenajare a camerei lui Rareș. Seara, sub fereastra mansardei, Rareș învârte cârma și își imaginează că navighează printre stele.
 
Camera copii decor marin - Totul despre mame
 
Recunoaștem că am zăbovi cel puțin o oră în camera lui Rareș, ca vântul ce suflă prin perdele să ne dea senzația că am plecat într-o călătorie pe mare. Știm că atlasul e la îndemână, vânt din pupă să fie!
 
 
Fotografii: Simona Ungurean
 
Iar aici găsiți idei de accesorii minunate pentru camera copiilor. 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa