Deco: Cameră la mansardă

TOTUL DESPRE MAME
Cameră la mansardă

  Când s-a început amenajarea acestei camere de copil, nici Simona Ungurean (Simonette), designerul care s-a ocupat de amenajarea întregului apartament, nici părinţii nu ştiau dacă va fi camera unui băieţel sau a unei fetiţe. În scurt timp au aflat că această minunată cameră va fi a micuţei Larisa. Dar, cum nuanţele de roz nu fuseseră nicio clipă luate în calcul, culorile neutre au rămas cea mai bună alegere. În plus, Simona nu voia să se abată de la decorul întregului apartament, conturat cu nuanţe naturale, luminoase şi cu mult lemn natur.

  Această cameră la mansardă ocupă acum o parte a fostului living: „Livingul avea 16 mp şi un balcon de 7 mp. Aşa că am luat din living spaţiul pentru camera fetiţei, în jur de 7 mp, iar livingul s-a extins spre balcon şi astfel a rămas aproape aceeaşi suprafaţă.

  Fereastra de la mansardă este Velux.

  Mobila pentru living a rămas aceeaşi. Cum apartamentul este situat la mansarda unui bloc nou, am avut marele avantaj de a putea monta o fereastră de mansardă, care aduce multă lumină în cameră”, ne spune Simona Ungurean.

  Pentru că lăţimea acestei camere este de doar 2,15 m, Simona a vrut să evite senzaţia de spaţiu strâmt şi fără perspectivă, şi a ales pentru peretele opus intrării un fototapet vesel şi delicat, Princess, de la Komar (Germania).

  Lumina este cel mai preţios element de decor din camera Larisei, iar mobilierul alb şi parchetul într-o nuanţă natur au fost alese special pentru a susţine acest element.

  Canapeluţa cu spaţiu de depozitare este foarte cochetă, iar pe perete stau tablouri animate de personajele decupate din fototapet. Pătuţul este din lemn masiv şi a fost realizat pe comandă de firma Mobinarta, din Târgu Mureş, iar aplica de lângă este IKEA.

  Piesele de mobilier asigură Larisei şi părinţilor ei confortul primilor paşi: dulapul are prevăzută şi o comodă pentru înfăşat, însă pentru viitor a fost deja prevăzută înlocuirea ei cu nişte rafturi, ideale pentru o cameră de fetiţă; minicanapeaua de lângă pătuţ, care are şi spaţii de depozitare, este locul unde Larisa îşi primeşte porţia de lăptic. În viitor, în locul pătuţului va fi aşezat un pat junior sau un pat de o persoană.

  Camera Larisei este o dovadă vie şi luminoasă că inspiraţia poate face minuni chiar şi într-un spaţiu mic. Regula de bază este să ne ferim de aglomeraţie şi să alegem doar câteva decoraţiuni cu pattern-uri şi culori vesele, pe care să le suprapunem pe un fundal neutru, cu mobilier alb.

  O cameră de copii într-o mansardă cochetă şi luminoasă este ca o poveste frumoasă!

  Fotografii: Simonette.ro

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa