Cu sau fără brad natural de Crăciun?

TOTUL DESPRE MAME
brad-natural-de-craciun-totul-despre-mame

E perioada în care toți alergăm după un brad natural sau nu. Știați că un brad natural are nevoie de 10 ani pentru a fi numai bun de împodobit de Crăciun? Te-ai întrebat vreodată de ce un brad crește atât de încet? Poate tocmai pentru a nu fi tăiat atât de repede?

Ce avantaje are un brad natural de Crăciun?

1. Miroase frumos în casă. (Dar acest miros poate proveni, bine mersi, și de la o coroană de brad.)

Ce dezavantaje are un brad natural?

1. Este mai puțin bogat decât unul artificial.

2. Trebuie cumpărat anual și este mai scump decât unul artificial.

3. Se scutură după o perioadă și trebuie să strângi multe ace de pe podea. Motivul este unul simplu: brazii au nevoie de altă temperatură decât cea din casă.

4. Bradul natural are nevoie de un suport metalic pe care trebuie să-l cumperi separat (este mai scump decât cel din plastic pentru că și greutatea unui brad natural este mai mare).

5. Brazii naturali crescuți special pentru comercializarea lor de Sărbători sunt crescuți cu pesticide, care de multe ori sunt toxice atât pentru animalele de companie, cât și pentru oameni.

Care sunt dezavantajele unui brad artificial?

1. Nu miroase a cetină.

2. Poate fi toxic dacă este aleasă o calitate îndoielnică a bradului.

Care sunt avantajele unui brad artificial?

1. Îți poți alege dimensiunea preferată. De obicei, brazii artificiali sunt suficient de bogați și mari, astfel încât să-ți iasă o frumusețe de brad.

2. Nu lasă mizerie în urmă.

3. Este ieftin și îl poți refolosi câțiva ani la rând, ceea ce până la urmă este și o economie de timp.

Citește și: Cum îngrijim un brăduţ în ghiveci?

Se spune despre Crăciun că nu este o perioadă, nici un sezon, ci mai degrabă o stare de spirit. O stare prin care prețuim pacea și bunăvoința, o stare prin care oferim din plin compasiune. Poate că bradul natural nu ar trebui să fie o necesitate, tocmai pentru că el crește cu numai 38 de centimetri pe an. Sigur că nici bradul artificial nu este întotdeauna cea mai bună soluție, dat fiind faptul că este făcut de cele mai multe ori din pvc.

Pe de altă parte, puteți opta pentru un brad la ghiveci pe care să-l îngrijți cu atenție an de an. Îl puteți achiziționa încă de când e numai un puiuț și să-l creșteți cu multă dragoste. E mai sănătos pentru toată lumea.

Tu ce alegi de Crăciun? Brad natural sau artificial?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa