Deco: Camera Arianei

TOTUL DESPRE MAME

Când vrem să decorăm o cameră de copil, răsucim ideile, soluţiile şi fanteziile pe toate părţile. Ne gândim şi ne răzgândim la infinit, studiem 20 de nuanţe de roz şi discutăm o săptămână despre diferenţele dintre tonurile de bej şi gri.

Ca toţi părinţii, şi părinţii Arianei erau în căutarea decorului perfect pentru o prinţesă discretă, elegantă şi, ca orice prinţesă adevărată, şi un pic fashionistă. Cea care a venit cu soluţia a fost designerul Simona Ungurean, Simonette, care i-a amenajat fetiţei cea mai cochetă cameră.

Mama Arianei propusese iniţial o încăpere în stil country, dar Simona nu a vrut să aglomereze camera cu prea multe texturi şi pattern-uri şi nici să intervină prea mult în atmosfera aerisită şi foarte cochetă a acestei case din Târgu-Mureş, pe care o puteţi vedea aici. Rezultatul a fost acest decor diafan, foarte şic şi deloc încărcat.

 

Bejul dulce al pereţilor se regăseşte şi în nuanţa pernelor, a draperiilor şi chiar şi în literele de la DecoLetters, pe care Simona le-a înfrumuseţat cu fundiţe din materialul draperiei. (Dragi mame de băieţi, să ştiţi că literele decorative pot fi accesorizate şi cu papioane, efectul este spectaculos.) Iar fluturii de la Umbra, care se prind pe perete şi dau un aer primăvăratic şi proaspăt încăperii, sunt unisex: se potrivesc atât în camerele de fetiţe, cât şi în cele de băieţi. Tuturor copiilor le place natura.

 

Ştim cu toţii că tendinţa părinţilor este să folosească prea multe culori atunci când amenajează o cameră de copil şi să încalce astfel o regulă de bază în designul interior: când spaţiul este mic, trebuie să ne gândim cum să îl facem să pară mare şi aerisit. Cea mai bună soluţie este să optăm pentru tonuri neutre şi, exact ca în camera Arianei, accentele de culoare să fie date de accesorii, în cazul acesta de perne cu pattern dungat şi floral şi de draperii în ton cu pernele. De asemenea, nu trebuie să punem pe pereţi mai mult de câteva tablouri.

 

Şi, pentru că tot vorbim de tablouri, ce părere aveţi despre ideea folosită în amenajarea acestei camere, unde sunt folosite pe post de tablouri cele mai dulci şi cochete hăinuţe ale Arianei, de când era bebeluş? Hainele îi erau deja mici fetiţei, aşa că au fost transformate în tablouri originale şi pline de nostalgie. Sunt uşor de schimbat şi dau un aer diafan şi discret camerei.

 

Iată cum arată camera unei viitoare prinţese cu stil!

 

Pentru mai multă inspiraţie, spaţii minunate şi obiecte frumoase intraţi pe Designist.ro.

 

Fotografii: Simonette.ro

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa