8 alternative adorabile la bradul de Crăciun

Raluca Dumitrică
brad-de-craciun-totul-despre-mame

Bradul de Crăciun poate ieşi din convenţional şi se poate metamorfoza într-un pom ingenios şi adorabil

Vă pregătiţi de împodobit bradul de Crăciun? Şi noi! 🙂 Dar, dacă din diferite motive anul acesta v-aţi propus să nu mai cumpăraţi niciun fel de brad, nici real, nici artificial, şi nici varianta bradului în ghiveci nu vă surâde prea mult, pentru că nu aveţi o curte în care să-l plantaţi ulterior, noi avem soluţia! Iată 8 alternative adorabile la brazii clasici de Crăciun, care se dovedesc a fi o variantă simpatică, avantajoasă şi inedită de a avea în casă un brad de sărbătoare!

1. Bradul din fetru

brad-de-craciun-totul-despre-mame

Dacă aveţi un copilaş care de-abia a început să meargă şi pentru care tot ce e în jurul lui este un bun prilej de smotocit, acest brad va fi în mod sigur o variantă sigură, practică şi foarte îndrăgită de cel mic. Pentru confecţionarea lui aveţi nevoie de nişte fetru pe care îl găsiţi în orice mercerie, o coală groasă de carton, nişte lipici şi nişte figurine simpatice de iarnă. Pe acestea le puteţi cumpăra de-a gata sau, dacă sunteţi foarte pricepuţi la meşteşugit, le puteţi face singuri destul de repede, tot din fetru.

2. Bradul-tablou

brad-de-craciun-totul-despre-mame

Luaţi câteva beţe inegale de lemn (cei care au bunici sau rude la ţară vor găsi imediat necesarul pentru asamblat), plasaţi-le pe un perete cu ajutorul unor cuişoare bătute cu grijă în el şi alternati printre beţe beculeţe colorate, globuri şi steluţe vesele. Vedeţi ce simplu a fost? Rezultatul este un brad de Crăciun cu adevărat original!

3. Bradul cult

brad-de-craciun-totul-despre-mame

Acest brad li se potriveşte perfect părinţilor care, la fel ca mine, îşi cumpără cărţi pe care nu mai apucă să le citească şi care se adună în grămăjoare-grămăjoare cel mai adesea pe lângă pat. Aşezându-le în formă de brad, plasând pe ele o instalaţie cu leduri şi câteva globuri sau conuri reale, creaţi cel mai cult brad de Crăciun. Ideal ar fi să alegeţi pentru acest pom nişte cărţi colorate cu coperte cartonate, care să-i aducă un plus de stabilitate bradului şi să formeze un model simpatic şi din punct de vedere cromatic.

4. Bradul minimalist sau hibrid

brad-de-craciun-totul-despre-mame

În cazul în care vă doriţi, totuşi, să mirosiţi aromă bradului adevărat în perioada sărbătorilor, dar şi să aveţi un brad cumva ecologic, puteţi apela la această variantă. Puneţi-vă calităţile de tâmplar în funcţiune, creaţi un schelet din lemn pe care să atârnaţi nişte ghirlande de brad şi la poalele căruia să încapă foarte bine toate cadourile şi invitaţi-vă familia numeroasă şi toată gaşca de prieteni  la un pahar de vin fiert. Vă vor admira cu toţii opera de artă!

5. Bradul delicat în ghiveci

brad-de-craciun-totul-despre-mame

Un ghiveci pe care nu-l mai folosiţi, o tijă lungă de lemn şi câteva foi dintr-o revistă mai veche se dovedesc a fi ingredientele unui brad delicat. Nu aveţi reviste şi ziare pe care să le puteţi folosi? Pliantele cu promoţii din magazine sunt excelente. E suficient să faceţi nişte cornete din paginile lor, să le stropiţi cu un spray colorat pe care îl găsiţi în aproape orice magazin de bricolaj, să puneţi în vârful lui o stea sau un alt obiect pompos şi gata, aţi creat un brad original şi foarte ochios.

6. Bradul etajeră

brad-de-craciun-totul-despre-mame

Acesta e un brad care îşi va dovedi utilitatea în toate cele 365 de zile ale anului. Îl puteţi găsi în multe magazine cu mobilier şi decoraţiuni, sub formă de etajeră obişnuită pentru cărţi şi alte obiect de diferite dimensiuni, iar în perioada sărbătorilor de iarnă poate să găzduiască pe poliţele sale toate decoraţiunile preferate de Crăciun. Nu aveţi nicio restricţie la amenajarea acestui brad, aşa că puneți-vă imaginația în mişcare şi fiţi cât se poate de creativi. Nu uitaţi de luminiţe, care vor face ca bradul să fie punctul de atracţie al camerei atunci când se lasă seara.

7. Bradul cu limită de buget

brad-de-craciun-totul-despre-mame

O variantă ce va fi agreată de cei care au un buget bine stabilit pentru aceste sărbători este un brad făcut, practic, dintr-o creangă mare şi vânjoasă, pe care o sprijiniți răsturnată de un perete şi pe care agăţaţi globuri de mici dimensiuni şi alte ornamente delicate, care să nu pună presiune prea mare pe crengi.

8. Bradul instalaţie

brad-de-craciun-totul-despre-mame

La fel ca bradul pentru un buget mai mic este şi varianta unui brad luminos, făcut dintr-o instalaţie cu multe beculeţe pe care să o amplasaţi pe un perete, la fel ca bradul minimalist de dinainte. Acest model de pom de Crăciun va fi fără doar şi poate elementul principal de decor al încăperii în care îl veţi aşeza şi poate fi montat nu numai în camera centrală a casei, ci şi într-unul dintre dormitoarele sale.

Foto: Pinterest

Citește și:
Cu sau fără brad natural de Crăciun?
Cum îngrijim un brăduţ în ghiveci?
Un prim Crăciun împreună fără peri albi

Te-ar mai putea interesa