7 moduri simpatice de a decora ouă de Paşti

Raluca Dumitrică

Cu aceste idei ghiduşe, veţi putea avea cele mai frumoase ouă de Paşti!

Ştim bine că mai toată lumea vopseşte ouăle de Paşti în roşu, culoarea tradiţională care simbolizează sângele Domnului, şi că toţi copiii participă cu mare drag şi interes la colorarea acestor ouă de Paşti. Dar ce-ar fi dacă aţi încerca în acest an şi o altfel de decorare a acestor ouă? Nu spunem să vă abateţi acum neapărat de la tradiţia ouălor roşii, ci să o completaţi cu un alt procedeu de vopsire a ouălor de Paşti, unul care va fi şi mai gustat de cei mici.

Iată 7 moduri simple pentru a decora ouăle pascale!

Ouă marmorate

E adevărat că aceste ouă sunt superbe, nu? Ca să obţineţi un aspect de marmură pentru ouăle de Paşti ce le vor tăia răsuflarea copiilor şi musafirilor e nevoie de foarte puţin efort, de nişte ojă bio albastră sau indigo, de un vas cu apă în care să introduceţi ouăle în prealabil fierte şi de nişte mănuşi de unică folosinţă.

Vasul cu apă la temperatura camerei (e de preferat ca vasul să fie din ceramică sau din plastic) trebuie să fie destul de încăpător încât să puteţi pune câte un ou în el şi să-l învârtiţi uşor în el cu ajutorul unei linguri. Înainte de a cufunda oul în lichid, turnaţi câteva picături din ojă în apă şi amestecaţi bine totul cu o lingură sau o spatulă. Introduceţi oul şi învârtiţi-l delicat de câteva ori prin lichidul colorat, după care scoateţi-l cu o lingură şi lăsaţi-l să se usuce. Repetaţi operaţiunea cu câte ouă doriţi să coloraţi.

oua-de-Paşti-totul-despre-mame

Ouă emoji

Pentru aceste ouă nu e nevoie decât de nişte vopsea clasică de culoare galbenă şi de nişte markere permanente, de preferat netoxice, sau de nişte vopsea clasică pe care o folosesc copiii la grădiniţă ori la şcoală, cu care puteţi trasa uşor feţele de pe ou. Important este ca atât markerul, cât şi vopseaua să nu fie toxice, astfel încât aceste ouă de Paşti să fie perfect comestibile şi nimic din componentele toxice ale ustensilelor de desenat să nu ajungă în interiorul oului.

oua-de-Paşti-totul-despre-mame

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ouă făcute cu tehnica șervețelului

Alegeţi nişte şerveţele de bună calitate (adică nu din acelea care se înmoaie la prima ştergere a mâinilor) cu un model care să le placă copiilor şi urmaţi tehnica decupajului pentru a decora ouăle. Aşadar, decupaţi din şerveţele modelul dorit şi, cu ajutorul unui lipici, fixaţi bucăţile decupate pe ouă. Nu uitaţi că ouăle trebuie să fie bine fierte şi răcite, pentru a le putea manevra aşa cum trebuie.

oua-de-Paşti-totul-despre-mameOuă mozaic

Pentru a face aceste ouă de Paşti mozaic, aveţi nevoie nu doar de nişte vopsea în ce culoare doriţi şi de nişte ouă fierte ce vor fi înfrumuseţate în acest fel, ci şi de câteva ouă de sacrificiu. Pe acestea trebuie să le fierbeţi foarte bine, după care să le decojiți uşor, astfel încât coaja lor să va fie de ajutor pentru a crea efectul de mozaic pentru restul ouălor pascale. Coaja de ou va fi făcută bucăţi mici, bucăţi pe care, cu ajutorul unei scobitori şi al unui lipici le puteţi pune uşor pe ouăle fierte, creând frumosul şi elegantul efect de mozaic. Dacă vreţi să variaţi, puteţi încerca şi invers, să decoraţi nişte ouă fierte albe cu coaja de la alte ouă deja vopsite şi să le aşezaţi împreună pe acelaşi platou, pentru a realiza o simetrie cromatică foarte inspirată.oua-de-Paşti-totul-despre-mame

Ouă aurite

Pe clasicele ouă fierte în culoarea dorită se aruncă cu precizia unui pictor vestit câteva picături de auriu. Nu va temeţi, auriul nu trebuie să fie veritabil, ci poate foarte bine să provină dintr-un tub banal cu vopsea netoxică în această culoare a aurului. Înmuiați o pensulă în vopseaua aurie şi stropiţi delicat oul. Veţi obţine un efect de picătură discretă pe coaja acestor ouă de Paşti, ceea ce va face ca ouăle să fie foarte elegante.

oua-de-Paşti-totul-despre-mame

Ouă cu sclipici

Poate că vă gândiţi că, dacă e vorba de sclipici, e vorba şi de kitsch, dar noi vă garantăm că, respectând instrucţiunile noastre, veţi avea nişte ouă de Paşti tare şic. Aveţi nevoie de nişte tubuleţe cu sclipici care se găsesc în orice raion de papetărie din magazine, de puţin lipici şi de un lac transparent, netoxic, (puteţi folosi lac transparent bio, pentru unghii), cu care să fixaţi şi mai bine sclipiciul pe ouăle fierte. Puneţi-vă voi şi copiii imaginaţia în funcţiune şi lăsaţi şi distracţia să vă cuprindă în momentul în care trasaţi modele pe coaja de ou; doar aşa o să vă iasă cele mai faine ouă de Paşti!

oua-de-Paşti-totul-despre-mameOuă dungate

Acest model este şi unul dintre cele mai simple, pentru realizarea căruia aveţi nevoie doar de vopseaua dorită de ouă şi de nişte bandă fină adezivă. Peste ouăle fierte se aplică bandă adezivă în câte fâşii se doreşte, urmând ca oul astfel decorat să fie introdus în recipientul cu vopsea de ouă, conform instrucţiunilor de pe ambalajul acesteia. După ce scoateţi oul, îndepărtaţi uşor banda adezivă şi gata, veţi avea un ou în dungi. Varianta finală mai poate fi nu numai oul în două culori, ci şi un ou în trei sau mai multe culori, asta dacă îndepărtaţi pe rând banda adezivă şi introduceţi oul în mai multe recipiente cu vopsea.

oua-de-Paşti-totul-despre-mame

 

Foto: Pinterest.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa