Decorarea dormitorului. 5 idei la îndemână pe care să le aplici

Raluca Dumitrică
decorarea dormitorului perne colorate
Dacă îți faci planuri care vizează decorarea dormitorului, aruncă un ochi pe aceste 5 idei foarte simple și foarte ușor de pus în practică.

  Odată cu decorarea dormitorului se schimbă aerul întregii case. Ai vrea să schimbi ceva în casa ta? Vrei să dai un suflu nou felului în care ai amenajat-o? Începe cu decorarea dormitorului! Poţi face schimbări cu bani puţini, dar cu efect maxim, iar ideile noastre pentru redecorarea camerei în care dormi vor fi uşor de pus în aplicare!

  Decorarea dormitorului – Chiar micile schimbări fac diferenţa!

  Pentru unele persoane dormitorul este cea mai importantă cameră. Deoarece este o încăpere în care acestea îşi petrec mult timp, este important să existe o stare de bine, fiind locul de odihnă şi de relaxare. Ca să nu existe o anumită monotonie, însă, este important să fie făcute periodic câteva schimbări, care nu sunt costisitoare, dar care insuflă un aer nou şi proaspăt camerei. Urmează propunerile noastre pentru redecorarea dormitorului în timp scurt şi cu o investiţie minimă!

  Decorarea dormitorului – Schimbări importante cu buget redus

  1. Aplică o nouă culoare. Renunţă la clasicul alb şi alege o nuanţă la modă, eventual un verde, culoare în vogă în acest moment. Verdele este considerată culoarea sănătăţii, datorită efectului său calmant şi relaxant asupra noastră şi deoarece este extrem de eficientă în momentele de oboseală. Nu întâmplător se spune despre verde că poate ameliora migrenele. Nu-ţi place verdele? Atunci încearcă să pui în cameră cât mai multe plante verzi, care sunt şi ele de mare ajutor penru psihicul tău.

  2. Lenjerie de pat ingenioasă. Patul ocupă cea mai mare parte a camerei, iar orice schimbare a lui va fi uşor observată şi simţită de mintea ta. Cumpără-ţi o lenjerie nouă de pat, care să aibă un imprimeu ingenios, iar efectul este garantat.

  3. Perne decorative. În afara aşternuturilor de pat cu imprimeuri inedite, poţi apela la nişte pernele decorative. Acestea se găsesc în toate magazinele de decoraţiuni în oraş şi nici nu sunt foarte scumpe, ca să–ţi facă o pagubă serioasă în buget.

  4. Decorează-ţi pereţii. Ştim cu toate că accesoriile reuşesc să scoată o ţinută din anonimat, aşa că de ce nu s-ar aplica această regulă şi dormitorului tău? Cu ajutorul câtorva detalii, de genul tablourilor, şi dormitorul tău se poate transforma într-o cameră mai atrăgătoare. Dacă nu eşti neapărat o iubitoare de tablouri expuse nonşalant pe pereţii dormitorului, atunci încearcă varianta înrămării mai multor imagini dragi, care te vor bucura de fiecare dată când intri în cameră.

  5. Alege să-ţi personalizezi camera cu câteva lumânări. Pe lângă efectul lor decorativ, lumânările aduc şi… lumină, iar câteva lumânări plasate în colţurile potrivite o să-ţi schimbe percepţia despre camera în care dormi. Poţi alege fie lumânări inodore, fie unele puternic parfumate, în funcție de dorinte.

  Diana Mărășoiu/andreearaicu.ro

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa